Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

KukaBúvár Egyesület

Meghívó
Év: 
2004
Szám: 
Tél
Szerző: 
Nagypál Ildikó

Szeretettel meghívok minden KukaBúvár Egyesületi tagot és érdeklõdõt egy lakossági rendezvénysorozatra, mely Jásziványon a helyi Mûvelõdési Házban kerül megrendezésre 2005. január 30-án, február 6-án és 13-án (azaz három egymást követõ vasárnapon) 13.30-as kezdettel, a következõ témákban:

1. Környezettudatos vásárlás, környezetbarát háztartás (a reklámok befolyásoló ereje, mindennapi praktikák a zöld élethez, energiatakarékosság, ezek megjelenése „pénztárcánkban”, háztartási veszélyes hulladékok kezelése)
2. Hulladékok mennyiségének csökkentése (kiskerti komposztálás, ötletek a tárgyak újrahasználatára, szelektív gyûjtés, mi történik a kukánk tartalmával)
3. Egészséges táplálkozás és kiskerti növénytermesztés (a mesterséges élelmiszerszínezékek és -ízesítõ anyagok hatása egészségünkre, vegyszermentes növénytermesztés lehetõsége, hogyan válhatunk biotermesztõvé)

A meghirdetett témák sorrendje változhat, annak függvényében, hogy a felkért elõadók/szakértõk számára mely idõpontok felelnek meg leginkább. Azt, hogy egy adott téma végül mely idõpontban kerül kifejtésre, megbeszélésre, legkésõbb január közepéig közzéteszem a helyi lapban, a jászapáti könyvtár hirdetõtábláján, a KukaBúvár Egyesület levelezõlistán, ill. kérésre bárkinek meg tudom mondani.

A rendezvények nyitottak, bárkit szívesen látunk. Egy rövid bevezetõ elõadás után mindenki lehetõséget kap, hogy kérdéseket tegyen fel, ill. kerekasztal-beszélgetés bontakozhat ki. Az iskoláskorú gyerekek számára a helyszínen elérhetõ lesz a HuMuSz hulladékos oktató CD-ROM-ja, és meg lehet majd tekinteni a Szemét egy film-et is. A helyszínen a témákhoz kapcsolódóan oktatóanyagokat, brosúrákat osztunk és néhány régebbi lapszámot is hazavihetnek az érdeklõdõk.

A rendezvény helyszínének megközelítésével, utazással kapcsolatos információval kapcsolatban szívesen segítek.

Cím: 5135 Jászivány, Szabadság u. 6.
Telefon: (30)667-0226