ajánló

Jövő-Evő - pályázat általános- és középiskolásoknak

 • 2016. március 01. 01:00
 • Peti
Szerinted mit fogunk enni a jövőben? Ha te már tudod, itt az idő, hogy ezt másoknak is megmutasd!

"JÖVŐ-EVŐ avagy A JÖVŐ ÉTKEZÉSE" címmel művészeti pályzatot hirdet általános- és középiskolás diákok, osztályok számára a Zöldövezet. A pályázat célja, hogy az ötleteken keresztül felhívja a figyelmet a felelős táplálkozásra. A pályaművek beérkezésének határideje: 2016. április 6., éjfél. Eredményhiredetés április 16-án, az "Egyemmeg!" családi napon lesz, Budapesten.

Keressük a jövő ételeit, alapanyagait!

JÖVŐ-EVŐ, avagy A JÖVŐ ÉTKEZÉSE

MŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

a felelős táplálkozásért

 

Szerinted mit fogunk enni a jövőben?

 

Ha te már tudod, akkor itt az idő, hogy ezt másoknak is megmutasd: verselj, mesélj, rajzolj, fényképezz, pályázz és nyerj!

 

Rovatok: 
Műfaj: 
célcsoport: 

Önkéntes képzés a Humusz Szövetségnél!

 • 2016. február 01. 01:00
 • Horka
2016 márciusában ismét önkénteseket képzünk!

Légy képzett Humusz önkéntes! Szerezz tudást, hogy tudatosan élhess!

Ha úgy érzed, hogy tenni akarsz, hogy zöldre fordítanád a világot, de nem tudod hogyan kezdj hozzá, akkor itt a helyed! Csatlakozz hozzánk önkéntesként és vágjunk bele együtt!

Négyalkalmas önkéntes képzésünkön elsajátíthatod a hulladékos alapismereteket, megismerheted a Humusz Szövetség tevékenységeit, standolni tanulhatsz és sokat játszunk majd!

Időpontok: március első négy szerdáján 17.30 és 20 óra között

március 2.

március 9.

március 16.

március 23.

Jelentkezni ITT tudsz február 26-ig!

További infó: dorka@humusz.hu címen.

 

Rovatok: 
célcsoport: 

Ökofrankó kerttervezés

 • 2015. május 01. 02:00
 • Horka
Kiss-Tikk Dóra kerttervező előadása az ökofrankó kerttervezésről május 27-én

Ökofrankó ház mellé ökofrankó kert dukál! Mit tudunk újrahasználni a kert építése során? Milyen növényeket telepítsünk? Hogyan rendezzük a kertet a fenntarthatóság jegyében? Ezekre a kérdésekre kapunk választ és ötleteket Kiss-Tikk Dóri tájépítésztől a Zöld Kalandozások május 27-ei előadásán.

"Mi a kert? Mit teszünk, érzünk, mire vágyunk benne? Milyen a bennünk élő belső-kert? Egy városi kert hogy tud ökologikusan működni? 

Rovatok: 
Műfaj: 
célcsoport: 

A mellékhelyiség sem mellékes!

 • 2015. május 01. 02:00
 • Horka
Ideje, hogy beszéljünk a komposzt toalettekről is.

Sorozatunk május 20-ai előadásán a komposzt toalettekről szóló hiedelmeket, kérdéseket és kétségeket oszlatja el Ertsey Attila öko-építész, akitől még a toalettek fejlődéstörténetéről és főbb típusairól is hallhatunk.

Zöld Kalandozások előadássorozatunk hetedik előadója Ertsey Attila, aki az önellátó házakkal és fenntartható települési stratégiákkal foglalkozik, az energiaellátástól a vízhasználaton át az élelmiszer-önrendelkezésig. Tagja a 2008-as, a Holcim Awards európai aranyérmét elnyerő Kormányzati Negyed tervező csapatának. Az Év Napháza 2007 megosztott I. díj és a Expo Milano 2015 ötletpályázat II. díj tulajdonosa.

Rovatok: 
Műfaj: 
célcsoport: 

Friss, ropogós ÚjraSzedve

 • 2015. április 01. 02:00
 • Bogi
Mondanánk, hogy az újságárusoknál, de leginkább nálunk kapható

2015. tavaszi számunk aktuális témái közül néhány: fenntartható divat, interjú Ullmann Mónikával, rakfal, inspirációk az újrahasználat szellemében, sütőpor kontra szódabikarbóna, tavaszi bringaápolási tippek.

 

Magazinunk megvásárolható a Humusz Házban, vagy igény esetén postázással is kérhető.

További információ: http://www.humusz.hu/ujraszedve/elofizetes és humusz@humusz.hu

 újraszedve magazin tavaszi borító

Rovatok: 
Műfaj: 
Tematika: 
célcsoport: 

Nyári táborok a Humuszban

 • 2013. június 01. 02:00
 • pilingerzsuzsa
Öko-Kukac Kuckó tábor-A Humusz Ház nyári intenzív gyermekfoglalkozása 8-12 éveseknek

kukacÖko-Kukac Kuckó tábor
A Humusz Ház nyári napközis tábora 8-12 éves gyerekeknek!
Vidám nyári kalandra hívjuk a természetet szerető gyerekeket a hulladékmegelőzés, a tudatos vásárlás, a környezetbarát háztartás világában. Mindezt persze sok-sok közös játékkal, élménnyel, játékos tanulással, hasznos ismeretekkel körítve.

Kedves Általános Iskolás Környezetbarátunk!

Rovatok: 
Műfaj: 

Szeptemberi forgatag a Humuszban

 • 2012. augusztus 01. 02:00
 • Axi
Komposztos forgatag a Humusz Ház kertjében

komposztálásDélutáni forgatag a Humusz Ház kertjében 2012. szeptember 14-én. Azt már tudjuk, hogy hogyan lehet a városban komposztálni és ezzel hogyan csökkenthető a háztartásai hulladékunk mennyisége...Ha szeretnél újabb tippeket, ismereteket a hulladékmegelőzésről, akkor itt a helyed!

Június óta, a Humusz környékén élő lakosok (XI. kerületi) lehetőséget kaptak a komposztálásra szövetségünk kertjében. Közel 30 család vesz részt a programban és gyűjti szorgalmasan a kukacos pecséteket a behozott komposztért cserébe, amit környezettudatos apróságokra válthatnak majd be.

Rovatok: 
Műfaj: 

Öko-Kukac Kuckó

 • 2012. május 01. 02:00
 • Axi
A Humusz Ház nyári intenzív gyermekfoglalkozása 8-12 éveseknek 2012. aug 13-17.

kukacGyere és csatlakozz a Humusz nyári intenzív gyerek programjához! Legyél Te is Öko-Kukac Kuckólakó! Időpont: 2012. augusztus 13-17.

Ha szereted az állatokat, a növényeket, szeretsz kézműveskedni, jókat mozogni, régi tárgyaidból újat eszkábálni, kenceficét gyártani, megismerkedni a komposztdomb lakóinak életével, kukaügyi ismereteket szerezni, csapatostul szórakozni és játszani, ezáltal hasznos dolgokat tanulni, akkor itt a helyed nálunk, köztünk, a Humusz elvarázsolt mézeskalács házában és csodakertjében!

Kedves Felelősen Gondolkodó Szülők!

Vidám nyári barangolásra hívjuk és várjuk Csemetéiteket a hulladékmegelőzés, a tudatos vásárlás, a környezetbarát háztartás világában. Mindezt persze sok-sok közös játékkal, élménnyel, játékos tanulással, hasznos ismeretekkel körítve.

Kedves Általános Iskolás Környezetbarátunk!

Rovatok: 

Komposztpont nyílik a Humusz Ház kertjében

 • 2012. május 01. 02:00
 • Axi
Komposztpont nyitónap 2012. június 2-án!:)

komposztálásDélutáni forgatag a Humusz Ház kertjében 2012. június 2-án! Elsőre talán furcsán hangzik… komposztálni a városban?! Hogyan csökkentsük háztartási hulladékunk mennyiségét? Ezekre és még több kérdésre kívánunk választ adni, sőt megoldást nyújtani, ha részt vesz a Humusz Szövetség ingyenes rendezvényén.

Közösségi komposztálás, komposztpont a XI. kerületben?!

Ha a XI. kerületben laksz, vagy csak érdekel a téma, szeretettel várunk a Humusz Ház kertjében megrendezésre kerülő közösségi komposztpontunk megnyitó napjára.

Komposztpont: Ha komposztálni szeretnél, de nincs hely hozzá, hozd el a háztartási zöld hulladékodat a Humusz Ház kertjébe, ahol közösségi komposztkeretek várnak!   

Rovatok: 

Oldalak