Újraszedve

Varga palackA Budavári Borfesztiválon jártunk utána a Varga Pincészet által bevezetett újdonságnak, a saját logóval és betétdíjjal ellátott palackoknak. A borosüvegekkel kapcsolatos visszagyűjtési mód valóban újdonságnak számít, hiszen jelenleg a közösségi betétdíjas rendszer az általánosan elterjedt forma hazánkban.

csütörtök, 2014, szeptember 11 - 16:32

szemétégetésAz Environmental Science & Technology című folyóiratban megjelent tanulmány szerint évi 970 millió tonna hulladék ég el otthonokban, üzletekben, utcákon és a lerakókban; a világ összes szemétmennyiségének körülbelül 41%-a.

csütörtök, 2014, szeptember 4 - 14:45

Nearly half the world’s trash is burned in the open, spewing pollutants into the atmosphere that contribute to climate change and affect human health, according to a new study.

Since such burning is largely unregulated and unreported, emissions of some pollutants have been underestimated by as much as 40 percent, said the researchers, who published their findings in the journal Environmental Science & Technology.

csütörtök, 2014, szeptember 4 - 12:14

kedd, 2014, május 27 - 12:52

Második napja tart a TeSzedd! országos szemétgyűjtési akció, ez a nap az esemény csúcspontja. Május 10-re jelentkezett a legtöbb önkéntes: összesen 65 ezren regisztráltak előzetesen az akció szombati napjára. Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmában előzetesen mintegy 120 ezer ember jelezte részvételét. Soha nem fogtak még össze ennyien az ország megtisztításáért.  

péntek, 2014, május 16 - 18:31

A garázsvásár egy kis közösség összefogásának eredménye, az ilyen esemény eredményes megszervezéséhez szükség van a család, a barátok és a szomszédság támogatására, hiszen sikerének éppen az a kulcsa, hogy a közvetlen környezetünket hogyan tudjuk bevonni a szervezésbe.

csütörtök, 2014, május 8 - 17:34

Olyasvalaminek adunk teret, ami jó irányba mutat, ezt természetesen nem pénzért tesszük, erre nem is lennénk hajlandóak. Nyilván lesz, aki rögtön rávágja, hogy minek írunk nagyvállalati megoldásokról, amikor a helyi, kis léptékű gazdaság a környezettudatos megoldás. Valóban az; de tudomásul kell venni a minket körülvevő világot is. A Puma nevű multicégnél találtunk olyan fejlesztéseket, amelyeknél a  környezeti szempontokat is figyelembe vették.

szombat, 2014, április 26 - 17:50

A bútordaraboknál gyakori az ajtók pántjainak kilazulása, ill. önbehúzó funkciójuk megszűnése. Az ajtók hibáját a pántokat felfogó csavarfészkek kiporladása okozhatja. Ha a pánt még egyébként  hibátlanul működik, akkor a kitágult lyukakat kell beragasztott keményfa betéttel „kifoltozni”, majd ezt követő előfúrás után újra visszacsavarozható a laza pánt. Ha viszont maga a pánt hibásodott meg, akkor ajánlatos új darabra cserélni.

szerda, 2014, április 23 - 16:04

A Bolhapalotát leginkább antikvitás-ószeres-dizájnbutikként tudnám leírni, hiszen van itt minden: szódásüveg és lemezautó, aranyóra és jade medál, kézzel festett üvegáru és vicces nemezkitűző.

hétfő, 2014, április 7 - 13:43

A „Gyémánt félkrajcár”-ra figyelő tizenévesek

péntek, 2014, április 4 - 17:22

Oldalak