Vállalkozók

A GreenDependent szakmai partnereivel idén is szervez Hatékony Ház Nyílt Napokat november 3-9. között. Egyházasfalutól Gömörszőlősig, vagyis országszerte számos érdekes épületet lehet megtekinteni, a hatékony házakról el lehet beszélgetni akár a tulajdonosokkal, akár a szakemberekkel, mind egyénileg, mind szervezett buszos túrákon.

2014. október 22. 19:15
2014. október 17. 18:30

házA Brighton Waste House (Hulladékház) többek között 4000 videókazettából, két tonna farmernadrágból és 20000 db fogkeféből épült. Diákok, gyakornokok, önkéntesek, iskolások és helyi építők segítettek a megvalósításában.
Az építőiparban jelenleg az anyagok 20%-a kerül beépítésre, ami azt jelenti, hogy öt ház felépítésekor annyi hulladék keletkezik, hogy abból egy hatodikat is fel lehetne húzni.

2014. október 17. 11:09

házRemember video cassettes, those big black boxes that played pictures? Rendered useless by DVDs, they’ve found a new purpose. Some 4,000 of them have built a house, along with two tonnes of denim jeans, 2,000 used carpet tiles and 20,000 toothbrushes.

2014. október 17. 10:44

A Humusz Szövetség 2014 októberében csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium által az élelmiszer-hulladékok felmérésére és mérséklésére indított „Az Élelmiszer Érték” nevű fórumhoz. Részvételünk célja a megelőzés fontosságának hangsúlyozása, illetve a létrejövő munkacsoporti együttműködések révén az élelmiszer-pazarlás elleni társadalmi tudatformáló munka hatékonyságának növelése.

További információ: http://www.azelelmiszerertek.hu/

2014. október 14. 13:43

Az est során lehetőség nyílik személyesen találkozni a termelőkkel , kérdéseket feltenni, megvizsgálni és megkóstolni az ár-érték arányban kiváló termékeiket:

2014. október 14. 10:40

... hanem azért is, mert ma van a Komposztálás Ünnepnapja!

Komposztáltál ma már? Mert az biztos, hogy "termeltél" már valami komposztálhatót!

Tudtad, hogy a háztartásokban keletkező hulladék 30-40%-a komposztálható?

Teszteld tudásodat komposzt kvízünkön!

Ma éjfélig pedig még várjuk óvodás és iskolás csoportok jelentkezését a pályázatunkra!

 

2014. október 10. 16:11

Az MPRSZ „CSR best practice” pályázatot elbíráló zsűritagok adták át azokat az elismerő okleveleket, melyeket 2014-ben hat felelősen működő vállalat érdemelt ki. A pályázók többsége idén lett pénzintézet, melyek mindegyikénél kiemelt stratégiai cél volt a felelős hitelezés, mely a CSR programjaikban is megjelent.

2014. október 03. 12:34

2014. október 3-a a Társadalmi Vállalkozások Napja.
Immár negyedik alkalommal ünnepli ezt a napot a NESsT Magyarország olyan pártfogoltjaival és partnereivel együtt, akiktől nagyon sok segítséget és tanácsot kaptunk abban a két évben, míg a Humusz Szövetség társadalmi vállalkozása - a Re-Krea - is tagja volt a portfóliónak.

2014. október 02. 23:08

Mitől élhető egy város? Mitől érzik jól magukat az ott élők, mitől érzik annyira magukénak a helyet ahol élnek, hogyan gazdagítsák, szépítsék azt? A Mindspace nonprofit szervezet konferenciát szervez azzal a céllal, hogy válaszokat találjunk a kérdésekre.

Az október 6-ai és 7-ei eseményen minden annak érdekében történik, hogy a jelenlévők elmondják, megvitassák és tudatosítsák, milyen egy élhető város, átadják egymásnak az információkat arról, hogyan lehet eredményesen bevonni a lakosokat a városszépítő, a környezetet élhetőbbé tévő akciókba.

2014. október 02. 16:36

A beton nemcsak a világ egyik leggyakrabban használt építőanyaga, de jelentős mértékben hozzájárul a magas szén-dioxid-kibocsátáshoz is. Az MIT tudósai rájöttek, hogy ha kissé változtatnak a a betonkeveréshez felhasznált anyagok arányán, akkor ez a környezetszennyező mellékhatás kevesebb mint a felére csökkenthető.

2014. október 01. 19:45

 

Mire van szüksége egy emberi lénynek? Egy korty vízre, betevő falatra, szerető ölelésre, biztonságos közegre, szabadságra... Hogy az ember milyen módon oltja oly sokféle szomját, hatást gyakorol a természetre és társai életére. A kiállítás egy felfedezőút. A látogatók, miközben kitekintenek a világra, saját magukat is megpillanthatják a tükörben. Mik az alapvető igényeim? Hogyan tudom ezeket kielégíteni anélkül, hogy a bolygó túlélését és az emberi jogokat veszélyeztetném? 

2014. szeptember 25. 20:10
Ha utat engedünk az EU és az USA közötti szabadkereskedelmi egyezménynek (ún. Transz-atlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség, rövidítve TTIP), akkor számos környezeti és élelmiszerbiztonsági veszélynek tesszük ki magunkat – hívták fel a járókelők figyelmét a környezetvédők a Kossuth téren, a Parlament előtt.  
2014. szeptember 24. 19:50

A két napos konferencia és a városi játék programja röviden:

Október 6, 18:00-22:00 : városi játék

2014. szeptember 23. 19:03

Az OHÜ a sajtóból értesült a Gazdasági Versenyhivatal által 2014. szeptember 18-án indított versenyfelügyeleti eljárásról, amelyet a versenyhatóság a gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt kezdett az ALCUFER Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, a FE-GROUP INVEST Vagyonkezelő, Tanácsadó és Nagykereskedelmi Zrt., a SELECTOR Elektronikai Termék Újrahasznosító Kft. és az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft.

2014. szeptember 22. 17:57

Miután a két alapító egy német üzleti versenyen első díjat nyert az ötlettel, nagy visszhangot kapott az újszerű kezdeményezés. Sara Wolf és Milena Glimbovski szerint egyre nagyobb az igény a fenntarthatóságot szem előtt tartó szolgáltatásokra.

2014. szeptember 22. 09:07

Állami tulajdonú holdingok alakulnak a hulladékgazdálkodásra és a szennyvízkezelésre - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és a hungarikumokért felelős államtitkára csütörtökön Gyulán, a XVI. hulladékhasznosítási konferencián.

2014. szeptember 18. 20:10

Az illegálisan kiirtott erdők területén folyó növénytermesztés és állattenyésztés évente 61 milliárd dollár profitot termel - írja a New Scientist cikke. Az illegálisan kiirtott erdők helyén megtermelt mezőgazdasági termékeket exportálják, ezek 44 százaléka pálmaolaj, 20 százaléka szója, 14 százaléka pedig marhahús.

2014. szeptember 17. 19:56

A bemutató üzemi program keretében a résztvevők megismerkedhetnek a helyi közvetlen termékértékesítés különféle marketing lehetőségeivel kimondottan a kis- és középméretű biogazdaságok részére. A téma általános felvezetése után egy példaként a Zsámboki Biokert dobozrendszerének a bemutatása történik.

Zsámboki Biokert:

A gazdaság 2010-ben alakult, másfél évtizedes szakmai tapasztalatot és gyakorlatot követően.

2014. szeptember 16. 20:33

Az ÖMKi és a Zsámboki Biokert (Naspolyafa Kft.) által szervezett „Helyi biozöldségek közvetlen marketing- és értékesítési módszerei” című rendezvényén az érdeklődők megismerhetik a kis-és középméretű biogazdaságok helyi közvetlen termékértékesítésének marketinglehetőségeit, melynek segítségével megfelelhetnek a piac kihívásainak és sikeresen értékesíthetik ökológiai termékeiket. Erre gyakorlati példaként szolgál a Zsámboki Biokert saját fejlesztésű dobozrendszere, aminek működésébe a résztvevők közvetlen betekintést nyerhetnek a bemutató üzemi program keretében.

2014. szeptember 16. 19:36

Oldalak