Újrahasználat

Tippfogas

Év: 
2015
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Kati
Folttechnika pólókból

Megunt, kinőtt, kilyukadt mintás pólókból szuper takarót varrhatunk folttechnika segítségével. Négyszög alakban mindegyik mintát körbevágjuk, és tetszés szerint rendezve őket, egyedi színes takarót alkothatunk. Ilyet garantáltan nem találsz az üzletekben!

Tematika: 
Rovatok: 
Újraszedve rovatok: 
célcsoport: 

Elindult a Magnet Közösségi Adományási Program, azaz KAP!

  • 2016. május 20.
  • Bogi
Ha a Magnetnál bankszolsz, támogasd a Humuszt!

Elindult a Közösségi Adományozási Program 2016 rendelkezési időszaka, melynek keretében 63.319.967 Ft-os rekord összegről dönthet a Magnet Bank 32 193 ügyfele. Rendelkezzetek Ti is a rátok jutó nyereségrész 10%-áról a Humusz Szövetség javára!

A Magnet Bankkal évek óta jó viszonyt ápolunk, minden évben pályázunk és nyerünk is :) a Közösségi Adományozási Programján. Az idei évben a KAP-on keresztül kapott teljes összeget a tulsokcucc.hu tárgyi adományozási oldalunk népszerűsítésére fordítjuk, hogy minél több emberhez eljusson a kezdeményezésünk híre.

Megköszönjük, ha a nyereség Rátok eső részével a Humuszt támogatjátok!

További információ: https://www.magnetbank.hu/a-kozossegi-bankrol/kap

 

Tematika: 
Rovatok: 

Nem nehéz vigyázni a Földre

  • 2016. május 19.
  • graczek
Erről szól a Médiaunió idei kampánya

A Humusz is segítette és támogatja szakmailag a Médiaunió kampányát! Nem nehéz vigyázni a Földre – erről szól az idei kampány

„Nem nehéz…” ez a Médiaunió idei, környezetvédelmi témájú kampányának fősora. A zöld civil szervezetekkel együttműködésben kialakított kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos fogyasztásra. Azaz a szakértők javaslatai alapján elsősorban arra, hogy ha nem vásárolunk feleslegesen sokat és okosan hasznosítjuk újra a hulladékot, azzal máris sokat tettünk azért, hogy a környezetünket óvjuk.

Rovatok: 

Nyári tábor a Humusz Házban!

  • 2016. május 18.
  • névtelen (nem ellenőrzött)
Rendhagyó tábor kicsiknek és nagyoknak

A Humusz Szövetség egyedülálló lehetőséget kínál az alsós és felsős korosztály számára a nyári kánikulában! Egész évben a nagy kalandra vártál? Szeretnéd jobban megismerni a Földet? Tennél a bolygónk túléléséért valami hasznosat? Szeretsz játszani, kísérletezni, új dolgokat felfedezni?

A BOLYGÓ KALANDOROK táborában minderre lesz lehetőség!
A tábor időpontja: 2016. augusztus 15-19. (hétfőtől péntekig)
Jelentkezési határidő (és tábordíj 1. részletének befizetése): június 30.

Tábordíj: 26.000 Ft
Testvér-kedvezmény: 5000 Ft ( A testvérpár egyik tagjának tábordíjából vonjuk le.)

Rovatok: 
Műfaj: 

A rizs új élete

  • 2016. május 17.
  • Csilla
Nem csak rakottat lehet bőle készíteni, hanem rizsgolyókat is! Az olaszok bomlanak érte.

Akárhogy igyekszem, nem tudok megfelelő mennyiségű rizst főzni. Valahogy mindig túl sok lesz, és ott búslakodik 2 napig a hűtőben. Hacsak véletlenül nem marad ki egy kicsi a husiból, zöldségből is, szinte esélytelen, hogy valaki szemet vessen rá. Azonban nem kell ennek így lennie! A kimaradt párolt rizs rengeteg, izgalmasabbnál-izgalmasabb formában reinkarnálódhat, csak el kell egy picit eresztenünk a fantáziánkat.

Garázsvásár nagyban

Év: 
2015
Szám: 
Tél
Szerző: 
Bogdán Judit

Nem mindennapi ötlettel rukkolt elő egy rendezvényeszközök bérbeadásával foglalkozó cég: garázsvásárt tartott a már nem használt eszközeiből.

Újabb remek példa a gazdasági érdekek és a hulladékcsökkentés összeegyeztetésére: amire már nincs szükségünk, kidobás helyett inkább adjuk el, nagy eszem-­iszommal és dzsemborival körítve! Az Event Stuff Central Europe hagyományteremtő szándékkal tartotta első raktárkiürítési rendezvényét 2015. október 17­-én. A már régóta nem használt, csak a helyet foglaló eszközeik tetemes része néhány óra alatt új gazdára is lelt, így jogosan úszott a boldogságban az egész csapat még az eseményt követő héten is, amikor megkerestem őket a cikkel kapcsolatban.

Rovatok: 
Újraszedve rovatok: 

ReProduct - recycling és ökodesign vásár

Időpont: 
2016. május 08.
09:00 - 17:00
Helyszín: 
Budapest Pont
Hulladékból menő cuccok?

Használt papírból táska, kávékapszulából fülbevaló vagy pet palackból ülőbútor? Sőt, akár még művészet is? Gyere és nézd meg, mit alkottak kreatív designerek olyan anyagokból, amelyek mások szemében eldobandók - vagy akár te magad is rendszeresen kidobod őket.

A vásár mellett lesz recycling és ökodesign művészeti kiállítás, illetve workshop is, ahol Te is alkothatsz újrahasznosítható anyagokból.

További információ: 
https://www.facebook.com/events/464170433776961/
Rovatok: 
célcsoport: 
Tematika: 

A Garázsvásár és a GATE Zöld Klub esete

Év: 
2015
Szám: 
Tél
Szerző: 
Sebestyén Eszter / GATE Zöld Klub Egyesület

Az első, a tavaszi Garázsvásár a Humusz Szövetséggel közös munkánk elemeként került megrendezésre Gödöllőn. A második, az őszi már igazi küldetésünké vált! A harmadik pedig egy hagyomány része lesz (most szombaton, május 7-én). Ez a Garázsvásár a GATE Zöld Klubbal!

Hozzávalók garázsvásárhoz: 1 db saját udvar, 1 db kapura helyezett invitáló szöveg, tucatnyi egymásra és tudatosságra nyitott ember, 1 nagy zsáknyi felesleges, de jó állapotú használt holmi beárazva, igényesen kínálva, 1 csipet vendéglátás, kedves mosoly, pár jó szó. Élmény árusítani, élmény vásárolni. Mindenki nyer – a recept egyszerű.

Rovatok: 
Újraszedve rovatok: 

Hulladék vagy termék?

  • 2016. május 01.
  • PKata
Graczka Sylvia előadása a körkörös gazdaság jogszabályi kérdéseiről

A körforgásos gazdaság működését jelenleg támogató és akadályozó szabályozási kérdésekkel és a helyi szinten, kisgazdálkodók által megvalósítható lehetőségekkel foglalkoztunk a „A helyi közösségek és együttműködéseik szerepe a hulladék-gazdálkodásban” című szakmai fórumon. 

 

A Humusz Szövetség meghívást kapott a Kisléptékű Termékelőállítók Országos Érdekképviseletének Egyesületétől, hogy kisgazdálkodók, kistermelők, kézművesek számára szóló konferenciáján előadás keretében foglalkozzon a körforgásos gazdaság elősegítésének szabályozási lehetőségeivel. Felhívtuk a figyelmet a szabályozásból adódó nehézségekre, a joghézagokra, amelyekkel mindenképpen foglalkoznia kell a jogalkotóknak, ha a "kört be kívánjuk zárni". 

Rovatok: 
célcsoport: 

Oldalak