Újrahasználat

2015. október 05. 11:34

Mi rohanunk festetni a lenövést, meg hajvégápolót használunk és drága ékszereket aggatunk magunkra. Omo völgy lakói pedig egész egyszerűen csak a civilizációnak már nem kellő dolgokat hasznosítják, kiszuperált órákkal, csattokkal, kupakokkal csinosítják magukat. Eric Lafforgue pedig megörökítette ezt.

2015. október 02. 12:38

A november 2-4. között zajló budapesti konferencián nemzetközi és hazai előadók mutatják be jó gyakorlataikat, ismertetik a hulladékgazdálkodás jelenlegi helyzetét és megoldási javaslatokat nyújtanak; üzemlátogatásokkal egybekötve. Jelentkezni itt lehet!

2015. szeptember 28. 09:35

Biztosan emlékeztek még rá, nemrég hirdettük meg a redesign pályázatunkat, amire igen szép számmal érkeztek pályaművek. A zsűri által kiválasztottakon kívül lehetőségünk volt a közönségdíjas legjobbakat is megajándékozni, hála nagylelkű támogatóinknak, akik az általuk készített redesign/upcycling termékeket ajánlották fel, név szerint (abc sorrendben :) ): Infinity Paper Design, Maminvent, Nusenka, Recyclock és Ursuslupus

Megkértük őket, meséljenek kicsit magukról.

2015. szeptember 25. 15:25

The conference will take place in Budapest, on 2-4th November, where international and Hungarian speakers will talk about the latest trends of zero waste and show solutions, good practice examples, including study trips. Register now!

2015. szeptember 25. 14:29

Hozzhattok hajtásokat is, mert gyökereztető porral a helyszínen ültetni is lehet majd. A program Virágh Nelli kertész szakértőnk vezetésével zajlik, aki minden növényekkel, ültetéssel kapcsolatos kérdésetekre örömmel válaszol!

2015. szeptember 24. 12:42

A Kultúrgorilla idén - a nemzetközi Repair Café mozgalom példájára - olyan helyszínt teremt a Gólyában, ahova mindenki betérhet elromlott kütyüjével vagy kicsorbult tárgyaival és azokat szakemberek segítségével és a biztosított eszközökkel megjavíthatja. Így több tárgyat menthetünk meg attól, hogy a kukában végezze!

2015. szeptember 24. 08:27
2015. szeptember 17. 08:59

A sikeres vándorkiállítás Nyíregyházáról érkezik Budapestre, ahol szeptember 16. és 22. között tekinthetik meg az érdeklődők. A hétvégére még meglepetéssel is készülünk, ugyanis szeptember 19-én, szombaton a látogatóknak lehetőségük is lesz helyben kipróbálni az upcycling művészetét workshopok formájában, és találkozni Ullmann Mónikával.

2015. szeptember 15. 10:26

A sikeres vándorkiállítás Nyíregyházáról érkezik Budapestre, ahol szeptember 16. és 22. között tekinthetik meg az érdeklődők. A hétvégére még meglepetéssel is készülünk, ugyanis szeptember 19-én, szombaton a látogatóknak lehetőségük is lesz helyben kipróbálni az upcycling művészetét workshopok formájában, és találkozni Ullmann Mónikával.

2015. szeptember 14. 17:35

Biztos nálatok is számtalan lyukas vagy félpár zokni hever, vagy kesztyűk, aminek ki tudja hol van már a másik fele, és lyukas vagy kinőtt, divatjamúlt harisnyák... Most valami jót tehettek velük!
Hozzátok be a Humusz Házba őket, hogy aztán foglalkozásokon felhasználva zoknibábokat készítsenek belőle a gyerekek!

2015. szeptember 14. 17:08

Köszönjük a Döbrössy családnak a sok-sok remek szépirodalmi és ifjúsági könyvet, amit jótékony célokra ajánlottak fel!

2015. szeptember 09. 18:22

The circular economy is often discussed in terms of the opportunities for new business models and to design new products and services. However, intuitively, the opportunities for an effective and prosperous transition would be significantly enhanced by national and regional governmental policy that supports and enables positive economic change. That intuition has recently been put to the test.

2015. szeptember 07. 12:07
2015. szeptember 02. 17:31

old blue logóA farmer örök - szokták mondani, és ez az Old Blue-nál sincs másképp!

2015. augusztus 27. 21:42

Egy ideje divat lett a garázsvásár, ami praktikus ötlet lehet mondjuk költözés előtt, ha nem akarjuk magunkkal vinni a feleslegessé vált holmikat. Vagy ha a gyerekek felnőttek, és már nem szeretnénk tovább tárolni a ruhájukat. Egy kicsit közösségi élményt is nyújt, és ha szerencsénk van, elkophatnak azok a cuccok, amikre már nincs szükségünk, plusz némi pénz is befolyhat a nap végére.

Vannak viszont házak, amelyekre visszatérően kikerül az alkalmi tacepaó, hogy hirdesse, mikorra várják az érdeklődőket. Sőt, a neten is találunk garázsvásáros hirdetéseket, köztük ismétlődőeket is. Ami egy kicsit más felállásnak tűnik, mint az előtte vázolt verzió. De vajon hogyan kell eljárnunk, az egyik és a másik esetben, ha adózási szempontból nem akarunk szabályt szegni?

2015. augusztus 27. 12:53

A Humusz Szövetség – a Független Médiaközpont szakmai partnersége mellett – a hulladékgazdálkodás és a környezettudatos termelés és fogyasztás témái iránt érdeklődő, de még nem feltétlenül jártas újságíróknak tart ingyenes továbbképzést budapesti személyes találkozókon, amelyekhez – főleg a vidéki kollégák érdekében - lehetőség van webinar (web alapú szeminárium) formájában kapcsolódni.

2015. augusztus 24. 11:44

Szemtelenül sok ruhát halmozunk fel ruhásszekrényünkben: ennek egyik fő mozgatórugója az, hogy képtelenek vagyunk betelni az aktuális divatot szupersebességgel koppintó fast-fashion üzletek csábító és megfizethető kínálatával. Bár abban valóban van valami izgalmas, hogy egyre ritkábban kell viselnünk ugyanazt a ruhát, azért azzal egyre többen tisztában vannak, hogy ennek súlyos következményei lesznek a jövőre nézve. A probléma a Huffingtonpost.com szerkesztőinek is szemet szúrt, így közelebbről is megvizsgálták az ügy komolyságát és azt, hogy mi történik azokkal a pár ezer forintos ruhadarabokkal, amikre ráuntak a divatmániások. Vajon a kukában végzik vagy inkább a használtruha boltoknak tesznek szívességet szenvedélyükkel?

2015. augusztus 17. 10:48

A Humusz Szövetség olyan elkötelezett önkormányzatokat keres, amelyek szívesen csatlakoznának egy hazai és nemzetközi hulladékcsökkentést támogató hálózathoz. A cél: olyan helyi körülményeket is figyelembe vevő Nulla Hulladék Terv kidolgozása, amely hosszútávon nyújt megoldást a település hulladékproblémáira.

2015. augusztus 12. 14:18

Hogyan lehet a Nulla Hulladékot egy településen megvalósítani? A Nulla Hulladék Karta ebben is segít, de most lehetőség nyílik jogi kérdéseket is feltenni önkormányzatoknak és szervezeteknek, hogy elindulhassanak a hulladékcsökkentés útján.

2015. augusztus 11. 14:20

Szeretnéd az elromlott kütyüdet ingyen javítani, egy segítőkész közösség része lenni? Szeretnéd csökkenteni a környezetterhelést azáltal, hogy segítesz másoknak megjavítani a holmiját, vagy azzal, hogy nem kidobod, hanem megjavíttatod az elektromos kütyüdet? Szeretnél valamit tenni a közösségért?