Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Belefulladunk?

Megjelent a HuMuSz hulladékos oktatócsomagja!
Év: 
2003
Szám: 
Nyár
Szerző: 
HuMuSz

Szerkesztette: Balogh Emese. Elsősorban 12-18 éves gyerekek környezetvédelmi oktatásához ajánljuk.

Az oktatócsomag négy nagy részből áll: (1) óravázlatok, (2) módszertani anyag, (3) mellékletek, (4) háttéranyag.

(1) A témák között szerepelnek többek között a következők: reklámok, bevásárlóközpontok, környezettudatos vásárlás, otthoni praktikák, hulladéktípusok, szelektív gyűjtés, ártalmatlanítás.

(2) Minden óravázlathoz tartozik egy módszertani fejezet. Ezek feladatokat, ötleteket kínálnak az adott óra anyagának oktatásához.

(3) A módszertani mellékletek az óravázlatok és a módszertani anyag segédanyagai: szövegek, képek, feladatlapok, táblázatok.

(4) A háttéranyag és mellékletei a pedagógusok számára nyújtanak a környezetvédelem - és azon belül a hulladékos témakör - mélyebb megértéséhez szükséges információkat, pl. a civilek cselekvési lehetőségeiről, jogi- és gazdasági szabályozókról, környezetvédelmi hatásvizsgálatokról, környezeti menedzsment rendszerekről.

A módszertani rész feladatai közé -beépítettük- a hulladékos CD ROM-unk és a -SZEMÉTegyFILM- felhasználásának lehetőségét is. Ezeket az oktatócsomaghoz külön lehet igényelni. Mindezek megvásárolhatók és megrendelhetők a Hulladék Munkaszövetségnél (Bp. 1111, Saru u. 11., tel/fax: 386-2648, drótposta: [email protected]) illetve az Ökoszolgálat Alapítványnál (Bp. 1054 Vadász u. 29. tel: 311-7855, fax: 302-3148, drótposta: [email protected]).