Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékos tanösvény

Év: 
2005
Szám: 
Tavasz

Az oktatóközpontunk kertjéhez tartozó Városi Környezetvédelmi Tanösvény  újfajta oktatási lehetõséget nyújt, hisz szemléletes és elgondolkodtató feladványokkal ellátott „kültéri tanteremrõl” van szó.
Az iskolai csoportok fogadására õsszel és tavasszal alkalmas bemutató játékos „állomások” formájában tárja fel az egyre növekvõ mennyiségben keletkezõ hulladék okozta problémákat, illetve a csökkentés és a kezelés lehetõségeit. Az állomásokat jelzõ tábláknál színes grafikák segítik a csoportvezetõk munkáját, akik elgondolkodtató kérdéseket vetnek fel a gyerekeknek az égetésrõl, lerakásról, újrafeldolgozásról és -használatról, vagy éppen a megelõzésrõl.
A tanösvényt magába foglaló kert is a megelõzés, hasznosítás, újrafeldolgozás jegyében került kialakításra. Az újrafeldolgozott mûanyagból készült padok és kerítés, a bontott téglából és felszedett macskakõbõl kirakott utak, a régi homokozóból kialakított kerti tó, a törött raklapból összeállított komposztkeret vagy a kidobásra ítélt pezsgõsüvegekbõl megépített ágyásszegélyek mind-mind gyakorlatban is egyszerûen megvalósítható példái a HuMuSz által vallott nézeteknek.
A csoportok fogadása elõzetes idõpont egyeztetés alapján történik, bejelentkezés a tervezett dátumnál legalább két héttel korábban. (Esõ esetén a tanösvényi elõadás az oktatóteremben zajlik!)


Kapcsolatfelvétel:
Lugosi Beáta
Telefon: (06 1) 386-2648
Drótlevél: [email protected]
Cím: 1111 Budapest, Saru utca 11.