Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Oktatóközpont és játszóház a HuMuSz-Házban

Év: 
2004
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
HuMuSz

A HuMuSz játszóházának célja a környezetvédelmi (elsősorban a hulladékkérdéssel kapcsolatos) ismeretek terjesztése. A kiállítás tulajdonképpen egy háztartást modellez, a lakás egyes helyiségeivel kapcsolatos hulladékgazdálkodási ismereteket mutat be.

A csoportvezetés során szólunk a hulladék keletkezéséhez vezető okokról (reklám, fogyasztás), a hulladékkezelés jelenlegi módszereiről (lerakás, égetés) illetve az általunk javasolt megoldásokról (megelőzés, újrahasználat, újrahasznosítás), valamint a könyezetkímélő(bb) életvitel lehetőségeiről. Mivel elsősorban az élményszerzésre koncentrálunk, adatok helyett inkább a játékokra helyeztük a hangsúlyt a kiállítási anyagban.

A kiállítás megtekintése mellett lehetőség van egy oktatófilm levetítésére, valamint a HuMuSz által kiadott oktató CD-ROM használatára is.

A kiállítás alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás korosztálynak egyaránt alkalmas oktatási célra. Az oktatás alapját ?Belefulladunk?!? című oktatócsomagunk képezi. Az oktatócsomag fejezetei, módszertani anyagai szervesen kapcsolódnak a kiállítás anyagához.

A csoportok fogadásának feltételei, a bejelentkezés módja:

Kérjük, hogy a látogatást megelőzően legalább 2 héttel jelentkezzenek be
telefonon: a 06-1-386-26-48-as telefonszámon
e-mailen: a [email protected] e-mail címen
személyesen: a HuMuSz-Házban (Budapest, XI. ker., Saru. u. 11.)

A csoportok fogadásának időpontja: délelőtt 9.00-12.00 h, délután 13.30-15.00 h

A kiállítás látogatásának díja 2000 Ft+ÁFA/óra.