Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hol rontottam el?

Év: 
1999
Szám: 
Tél
Szerző: 
szerk.

"Meddig lesz Pepó miniszter?" -- kérdeztük nyári számunkban. Most két miniszter távozott a kormányból, de egyik sem Pepó Pál, aki az Aradi-üggyel végképp eljátszotta maradék szakmai és politikai tekintélyét a közvélemény előtt is. Orbán kormányfőnek az sem mentsége, hogy állítólag Ő már menesztené, de a kisgazda pártvezér és a koalíciós szerződés nem engedi.

Hol rontottam el?
Hol rontottam el?

 

Szánalmasnak tartjuk, hogy a kormány belső koalíciós csatái miatt nem lehet megfelelő szakembert találni erre a pozícióra, amikor az OECD-tagállamok ismét elmarasztalták kis hazánkat a gyalázatos környezeti állapotunk miatt! A minisztérium készített ugyan egy anyagot, mely szerint "Az ország környezeti állapota lassan javul", de ezt még nem nagyon érzékeljük a bőrünkön. A politikusok olyan meggyőzően tudnak az Uniós országoknál nagyobb hulladék viszagyűjtési arányokról beszélni, mintha maguk is elhinnék!

Továbbra is késik a törvényalkotó munka. A hulladékos törvény állítólag már a kormány előtt van, láttunk egy szöveget, amely még egész jónak mondható, de sokak szerint óráról-órára romlik, ahogy a gazdasági és egyéb tárcák turkálnak benne. Mire újra elolvashatjuk a szöveget, már rá se fogunk ismerni. Egy biztos: a Pepó-féle csapat nem nagyon fog verekedni érte, ez már a költségvetés fő számainak kialakításánál is látszott.

Nem működik megfelően a Környezetvédelmi Alap (Lesajnált zöldek), a minisztérium nem ügyel megfelelően a területi felügyelőségeinek tevékenységére (Az Ereco-botrány folytatódik, A dorogi égető aktuális ügyei) soroljuk még?