Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Utak a fenntarthatósághoz - A megelőzés tanulása

  • 2012. június 14.
  • Axi

A Magyar Környezeti Nevelők Egyesülete 2012. szeptember 20-23. között országos környezeti nevelési konferenciát szervez Utak a fenntarthatósághoz - A megelőzés tanulása címmel, neves felkért előadókkal, és a résztvevők előadásaival.

A konferencia célja:

Az idén 20 éves Magyar Környezeti Nevelési Egyesület több hasonló profilú, aktív civil szervezettel együttműködve országos konferenciát rendez Budapesten. Itt azonban nem a múltra, hanem inkább a jelenre és a jövőre akarunk tekinteni. A konferencia célja annak körüljárása, hogy milyen tudást, készségeket kell minden egyes személynek, és a szűkebb-tágabb közösségeknek elsajátítaniuk ahhoz, hogy megelőzhessük korunk megannyi környezeti, vagy a környezettel kapcsolatba kerülő problémáját, vagy azok továbbterjedését.

A téma szellemi előzménye az MKNE szervezésében, széles társadalmi részvétellel kialakított, és 2010-ben másodszor frissített Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia. A mostani konferenciát is úgy szervezik, hogy kiemelkedő személyiségek plenáris előadásai, és a résztvevők szekcióelőadásai mellett minden résztvevő aktív műhelymunkájával készülő, közzé adható eredményeket hozzanak létre. A szervezők a "hivatalos" programon túl meglepetésekkel, váratlan eseményekkel, érdekes kiegészítő programokkal szeretnék ezt a konferenciát a hazai környezeti nevelés kiemelkedő idei eseményévé emelni.

A konferencia időpontja: 2012. szeptember 20-23.

Regisztráció: 2012. március 1-től folyamatosan. A regisztrációhoz a jelentkezési lap kitöltése szükséges.

További információ: www.mkne.hu