Programok

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) és a XI. kerületi önkormányzat által szervezett programsorozat múlt hétvégi (2014. április 12-i) állomása a Humusz ház volt; az érdeklődők néhány helyi civil szervezettel ismerkedhettek meg.

2014. április 17.

Fémtörvény, hulladéktörvény, és állati eredetű melléktermékek szabályozásának együttes értelmezése szakértő előadókkal címmel rendez egész napos intenzív, konzultációval egybekötött konferenciát a DANDELION Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft. A rendezvényre felkért előadók hiteles, jogszabályalkotásban jártas, gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakértők.

2014. április 14.

A Humusz Szövetség következő néhány hónapjában az oktatóké és az oktatásé a főszerep. Számos program és pályázat segíti a környezettudatosság kialakulását a téma iránt még fogékony, fiatal korcsoport körében. - Sajtóközlemény 2014. április 2.

2014. április 13.

öko-kukac kuckóMég nem tudod, mit teszel ezen a nyáron? Mi igen! Gyere és csatlakozz a Humusz nyári intenzív gyerek programjához, legyél Te is Öko-Kukac Kuckólakó!

2014. március 26.

Egy délután kellemes környezetben a gyakorlati környezetvédelemről. Március 11-én az Újrapapír Nap jegyében workshoppal várja a kreatív szakembereket a Humusz Ház.

2014. március 11.

Az újrapapír előállítása gazdaságosabb és környezetkímélőbb, mint a hagyományosé, és ma már a legtöbb papírtermék előállítható újrapapírból. - Sajtóközlemény március 1-e, az Újrapapír Napja alkalmából.

2014. március 01.

Karácsonyi ForgatagA Humusz Szövetség és tagszervezetei nyár elején indították el az év végéig tartó országos Nulla Hulladék Turnét. A turné utolsó állomása a Balmazújvárosban megrendezésre kerülő Karácsonyi Forgatag volt, ahol 2013. december 21-én a Zöld Kör - A Föld Barátai Magyarország tagja közreműködésével vártuk a hulladékcsökkentés és a megelőzés iránt érdeklődőket.

2014. február 06.

komposztálásMint minden évben, 2013-ban is meghirdettük a komposztálás ünnepnapját. A kiírásban azt javasoltuk, hogy egész október teljen a komposztálás jegyében.

2014. január 07.


reszütyő pályázatDizájn pályázatunkban maradékanyagból készült táskák készítői mérték össze tudásukat. Sok szeretettel várunk a legjobb pályaművekből álló kiállításra 2013. november 12-én, stílusosan a Szatyor Bárban. A kiállítást Reök Cecília iparművész-divattervező nyitja meg!

2013. november 05.

NuHu TurnéElindult a Nulla Hulladék Kvízjátékunk, ahol a regisztrálók 6 pályán keresztül tehetik próbára tudásukat, tanulhatnak új dolgokat a környezettudatos szemléletről!Nincs más dolgod, mint regisztrálni és végigjátszani a 6 pályát! Figyelem! A játék során ajándékok várnak rád! Szeptember 30-án, pedig a három bicikli egyékét is megnyerheted!
További info a játékkal kapcsolatban: www.humusz.hu/felhasznalasi-feltetelek

2013. szeptember 26.

Tartalom átvétel