Programok

A GreenDependent szakmai partnereivel idén is szervez Hatékony Ház Nyílt Napokat november 3-9. között. Egyházasfalutól Gömörszőlősig, vagyis országszerte számos érdekes épületet lehet megtekinteni, a hatékony házakról el lehet beszélgetni akár a tulajdonosokkal, akár a szakemberekkel, mind egyénileg, mind szervezett buszos túrákon.

2014. október 22. 19:15

Mindenki szeret gazdátlan dolgokat találni! Ilyenkor előjön az emberből a kisördög: megtartsam, vagy próbáljam meg megtalálni a tulajdonost. Ugyanakkor a megbúvó kíváncsiság is: vajon kié lehetett? Mi a története? Ki hagyta el, és vajon miért éppen itt? 

2014. október 22. 18:43

Az est során lehetőség nyílik személyesen találkozni a termelőkkel , kérdéseket feltenni, megvizsgálni és megkóstolni az ár-érték arányban kiváló termékeiket:

2014. október 14. 10:40

A verseny célja: a versenyfeladat megoldására alkalmas komplett program készítése, mely a feladat működőképes megoldásán túl hosszabb idejű futtatás esetén is minimális energiafelhasználással működik, és maximális eredménnyel valósítja meg a feladat kiírását.

A versenyben részt vehet: a szervező és értékelő bizottság tagjain és családtagjain kívül mindenki, aki rendelkezik diákigazolvánnyal; önállóan vagy csapatban, akár több pályamunkával is.

2014. október 10. 18:17

Az MPRSZ „CSR best practice” pályázatot elbíráló zsűritagok adták át azokat az elismerő okleveleket, melyeket 2014-ben hat felelősen működő vállalat érdemelt ki. A pályázók többsége idén lett pénzintézet, melyek mindegyikénél kiemelt stratégiai cél volt a felelős hitelezés, mely a CSR programjaikban is megjelent.

2014. október 03. 12:34

2014. október 3-a a Társadalmi Vállalkozások Napja.
Immár negyedik alkalommal ünnepli ezt a napot a NESsT Magyarország olyan pártfogoltjaival és partnereivel együtt, akiktől nagyon sok segítséget és tanácsot kaptunk abban a két évben, míg a Humusz Szövetség társadalmi vállalkozása - a Re-Krea - is tagja volt a portfóliónak.

2014. október 02. 23:08

Mitől élhető egy város? Mitől érzik jól magukat az ott élők, mitől érzik annyira magukénak a helyet ahol élnek, hogyan gazdagítsák, szépítsék azt? A Mindspace nonprofit szervezet konferenciát szervez azzal a céllal, hogy válaszokat találjunk a kérdésekre.

Az október 6-ai és 7-ei eseményen minden annak érdekében történik, hogy a jelenlévők elmondják, megvitassák és tudatosítsák, milyen egy élhető város, átadják egymásnak az információkat arról, hogyan lehet eredményesen bevonni a lakosokat a városszépítő, a környezetet élhetőbbé tévő akciókba.

2014. október 02. 16:36

 

Milyen kérdésekre kapsz választ a szappankészítés tanfolyamon?

- Mire figyelj, mi az, amit soha ne csinálj szappankészítéskor? – munkavédelem
- Milyen alapanyagokat és miért pont azokat használjuk a szappanokhoz? – nyersanyagok
- Mi az az 5 dolog, amit neked is tudnod kell, ha szappankészítésbe fogsz?
- Mi történik a szappannal a formázóban?
- Hogyan tudsz saját szappant tervezni?

2014. szeptember 25. 17:56

A Terézvárosi Önkormányzat hagyományos résztvevője a kerületükben megrendezett Autómentes Nap programjainak.

A Terézvárosi Korzó évek óta látványos és mozgalmas színfoltja az Andrássy úti rendezvénynek. A sok ezer résztvevő pozitív visszajelzései mellett 2013-ban a sikeres szervezésért minisztériumi elismerésben is részesültek. Céljuk idén sem más, minthogy a környezettudatos gondolkodásra és az egyéni felelősségvállalásra játékos és szórakoztató formában hívják fel a figyelmet. Várják Önöket ökoprogramjaikkal a Kodály körönd és a Bajza utca között!

2014. szeptember 20. 12:42

A ciclovia spanyol kifejezés, azt jelenti, hogy egy utat időszakosan kizárólag a gyalogosok, illetve biciklisek használnak, az autók számára tilos a közlekedés. A világ számos országában megszervezett cicloviák alkalmával vasárnaponként megnyitják a városok kijelölt főútvonalait a járókelők előtt, hogy az utak teljes szélességében felszabaduljanak a gyalogosok, biciklisek, babakocsisok, a felnőttek és gyerekek számára.

2014. szeptember 18. 19:31

A program a „Ne égesd el!” kampány az illegális házi szemétégetés ellen (SMCA-2013-0846-Z) című projekt keretén belül a Zöld Kör – A Föld Barátai Magyarország tagja szervezésében valósul meg.

2014. szeptember 18. 19:00

"Veszélyes mértékben átalakítottuk bolygónkat. Az éghajlat gyors változása, az élővilág sokszínűségének rohamos csökkenése, a

2014. augusztus 25. 16:15

Ebből kifolyólag teljesen természetes volt, hogy csatlakozunk a kezdeményezéshez, aminek legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a kóbor állatok szívszorító helyzetére, illetve ahogy azt a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület felhívásában olvashatjuk:

- a csatlakozó vállalatok anyagi ráfordítás nélkül támogatnak egy jó ügyet,

- erősítik a közösségi szellemet,

- valamint a cégről pozitív kép alakul ki a munkavállalók és partnereik szemében.

Ki tudna ellenállni egy ilyen ajánlatnak? :)

 

2014. augusztus 08. 17:21

De kik is a Pet Kalózok?

2014. augusztus 06. 19:15

A főváros betonrengeteggel és a kistelepülések portengerrel rendelkező általános iskolái is bekerültek a Magyar Cetelem Bank idei Zöldsuli pályázatának nyertesei közé. Az iskolák egyenként félmillió forintot kapnak, amit a gyerekek környezetének zöldebbé, élhetőbbé tételére, a barátságtalan beton és az egészségtelen

2014. június 05. 14:50

Második napja tart a TeSzedd! országos szemétgyűjtési akció, ez a nap az esemény csúcspontja. Május 10-re jelentkezett a legtöbb önkéntes: összesen 65 ezren regisztráltak előzetesen az akció szombati napjára. Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmában előzetesen mintegy 120 ezer ember jelezte részvételét. Soha nem fogtak még össze ennyien az ország megtisztításáért.  

2014. május 16. 18:31

Ezen a hétvégén a TeSzedd a Kéken! program önkéntes résztvevői leginkább a háztartási jellegű hulladékokat gyűjtik zsákokba. Céljuk, hogy az Országos Kékkör (Országos Kéktúra + Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra + Alföldi Kéktúra) túrázóit tiszta környezet fogadja. 

2014. május 09. 22:29

Az egyszerű és egészséges receptekhez, a gyerekekkel közösen készítik elő a hozzávalókat, miközben azt is megtanulják, mi miből készül. És amíg megfő a leves, elkészül a tészta és kisülnek a sütmények, addig elmondják, hogy melyik ételnek mi a története vagy milyen kultúrához tartozik, vagy éppen azt, hogy mit kell tudni a hozzávalókról. Utána persze el is fogyaszják a finomságokat! Az elkészülő finomságokhoz kapcsolódóan maradandó és hasznos dolgokat is készítenek Cellux-módra!

2014. május 07. 10:40

Vannak olyan hagyományos mesterségek, melyek fontos szerepet játszanak az életünkben. A cipő, illetve a cipőn keresztül a lábunk kényelme a jó testtartást és a kellemes közérzetet biztosítja számunkra , és innentől kezdve a cipőjavítás sem elhanyagolható tényező. Éppen ezért szeretnék ráirányítani a figyelmet, hogy még ma, a Facebook korában sem képzelhető el a mindennapi élet az olyan, kisiparos mesterségek művelői nélkül, mint amilyenek a cipőjavítók is.

2014. április 22. 12:23

Kedves Általános Iskolás Környezetbarátunk!

2014. április 18. 14:37