Saláta - programajánló

Nyári tábor a Humusz Házban!

 • 2016. május 18.
 • névtelen (nem ellenőrzött)
Rendhagyó tábor kicsiknek és nagyoknak

A Humusz Szövetség egyedülálló lehetőséget kínál az alsós és felsős korosztály számára a nyári kánikulában! Egész évben a nagy kalandra vártál? Szeretnéd jobban megismerni a Földet? Tennél a bolygónk túléléséért valami hasznosat? Szeretsz játszani, kísérletezni, új dolgokat felfedezni?

A BOLYGÓ KALANDOROK táborában minderre lesz lehetőség!
A tábor időpontja: 2016. augusztus 15-19. (hétfőtől péntekig)
Jelentkezési határidő (és tábordíj 1. részletének befizetése): június 30.

Tábordíj: 26.000 Ft
Testvér-kedvezmény: 5000 Ft ( A testvérpár egyik tagjának tábordíjából vonjuk le.)

Rovatok: 
Műfaj: 

Leendő Ökoiskolák jelentkezését várjuk!

 • 2016. április 08.
 • Peti
A Humusz Szövetség térítésmentes, intézményre szabott mentori segítséget ad Ökoiskola pályázathoz.
A Közép-Magyarországi Régióban térítésmentes, intézményre szabott segítséget nyújtunk azoknak, akik Ökoiskola címre szeretnének pályázni.

Az elmúlt másfél év tapasztalatai alapján a hozzánk fordulók sikeresen elnyerték a címet. Eddigi tapasztalataink alapján a címpályázati dokumentum kitöltése és elkészítése kevesebb adminisztrációval jár, mint az intézmények általában gondolják. A gyakorlat azt mutatja, hogy az intézmények gyakran már eddig is sok olyan erőforrás-takarékos intézkedést, szemléletformáló programot bonyolítanak, amelyeket a címpályázat során nem gondolnak relevánsnak pedig az. Rendszerint több lépcsőben, kifejezetten gyakorlatias megközelítésben segítjük a beadást.

Rovatok: 
célcsoport: 

Akkreditált képzés Ökoiskola koordinátoroknak

 • 2016. január 26.
 • graczek
Továbbképzés Ökoiskola címet elnyerni kívánó intézmények pedagógusainak.

felnőttképzésA Humusz Szövetség 2014 óta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet megbízásából Regionális Forrásközpontként országszerte segíti az oktatási intézményeket az Ökoiskola cím sikeres megpályázásában és megtartásában. Ennek keretében 2016 első félévében akkreditált pedagógus továbbképzést hirdetünk.

2016. március 4. és 7-8-án (péntek, hétfő, kedd) között térítésmentes képzést szervezünk ökoiskola koordinátori szerepkört felvállaló pedagógusok számára.

Képzés helye: Humusz Ház Oktatóterme (1111 Budapest, Saru u. 11.)

Rovatok: 
célcsoport: 

Akkreditált képzés Zöld Óvoda koordinátoroknak

 • 2016. január 25.
 • Csilla
Továbbképzés Zöld Óvoda címet elnyerni kívánó intézmények pedagógusainak.

felnőttképzésA Humusz Szövetség 2014 óta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet megbízásából Regionális Forrásközpontként országszerte segíti az oktatási intézményeket a Zöld Óvoda cím sikeres megpályázásában és megtartásában. Ennek keretében 2016 első félévében akkreditált pedagógus továbbképzést hirdetünk.

2016. február 23-25. (kedd, szerda, csütörtök) között térítésmentes képzést szervezünk zöld óvoda koordinátori szerepkört felvállaló pedagógusok számára.

Képzés helye: Humusz Ház Oktatóterme (1111 Budapest, Saru u. 11.)

Rovatok: 
célcsoport: 

„Hogyan tovább erdei iskola?” című műhelymunka

Időpont: 
2015. október 09.
13:00 - 17:00
Helyszín: 
Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ, Budapest, Attila út 93
Meghívó az Erdei Iskola Egyesület szervezésében „Hogyan tovább erdei iskola?” műhelygyakorlatra
A rendezvény célja, hogy feltárjuk az erdei iskolázásban rejlő lehetőségeket, összegyűjtsük a problémákat, megoldásokat keressünk, és az itt születő ajánlásainkat, javaslatainkat, más, hasonló célú szervezetekkel összefogva közzétegyük, eljuttassuk az illetékes szerveknek, személyeknek. „Hisszük, hogy a MENNYISÉG MINŐSÉGET SZÜL! Minél többször mondjuk, el problémáinkat, javaslatainkat, minél többen, annál nagyobb az esélye, hogy meghallgatásra találunk!


SZÁMÍTUNK RÁD!


További információ: 
Vajtáné Boros Éva Erdei Iskola Egyesület 20/2222-874 eva.boros@freemail.hu
Rovatok: 
célcsoport: 

XI. kerületi általános iskolák, figyelem!

 • 2015. szeptember 04.
 • Csilla
Kedvezményes gyerekfoglalkozások az Újbuda Önkormányzat támogatásával

A Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata támogatásával idén (november 30-ig bezárólag) lehetőség nyílik kedvezményes gyermekfoglalkozások igénybevételére a Humusz Házban a kerület általános iskoláinak.

Intézményenként egy csoport vehet részt valamely általa kiválasztott foglalkozáson az alábbi témákban:

- Környezetbarát háztartás
- Reklámok, fogyasztás és környezettudatos vásárlás
- Komposztálás
- Kézműveskedés (újrahasznosítás)
- Szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás

A foglalkozások a 7-14 éves korcsoportnak szólnak, korosztályra differenciált formában. A csoportos foglalkozások minimum létszáma 15, maximuma 20 fő.

Rovatok: 
célcsoport: 

Az Ökoiskola és Zöld Óvoda címpályázathoz jelentkezőket várunk!

Év: 
2014
Szám: 
Tél

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet megbízásából a Humusz Szövetség több éven át, országszerte ellátja az Ökoiskola és Zöld Óvoda Regionális Forrásközpont szerepét.

Feladatunk, hogy térítésmentes szakmai segítséget nyújtsunk az intézményeknek a címpályázatra való felkészülésben. Ennek keretében ingyenes információs napokkal, intézményi mentori szolgáltatásunkkal és a programban részt vevôk számára akkreditált pedagógusképzéssel várjuk az érdeklődő iskolák és óvodák környezetvédelem iránt elkötelezett pedagógusait.


Bővebb információ és regisztráció itt: www.humusz.hu/oktatas (jobb oldali sáv).

Rovatok: 
Kukabúvár archívum: 
Újraszedve rovatok: 

"Re-bútort az aulába!" - pályázati felhívás iskolásoknak

 • 2015. április 01.
 • Csilla
Tervezzetek csoportokban menő Re-bútort az iskolátoknak!

Olyan lelkes diákok jelentkezését várjuk, akik számára nemcsak a környezetvédelem, hanem az is fontos, hogy aktívan részt vegyenek az iskolai közeg alakításában. Nem mindegy, hogy a szünetet hol lehet kényelmesen eltölteni! 

Leülnétek az iskolai aulába, de nincs hova? A suli kertjében mindenféle hasznosnak tűnő lom hever, és nem tudtok vele mit kezdeni? Unalmasak a megszokott iskolai padok? Itt a lehetőség, hogy újjávarázsoljátok az iskolátok tereit! Ha éreztek némi kreativitást, emellett pedig sok-sok lelkesedést, jelentkezzetek a Humusz Szövetség iskolások részére meghirdetett pályázatára, melynek keretében az iskolátok közösségi tereibe tervezhettek megunt, feleslegessé vált alapanyagokból közösségi bútorokat.

Rovatok: 

Újrapapír projektnap - budapesti iskoláknak

 • 2015. február 09.
 • Kossár Janka
Felhívás Ökoiskola címpályázatra készülő budapesti általános iskolák számára.

Az Ökoiskola címpályázat beadási határidejének közeledtével a Humusz Szövetség segítséget nyújt a fővárosi általános iskoláknak.

A „KörnyezetBarátok – Ökoiskola jó gyakorlatok terjesztése dákokkal diákoknak” pályázat keretein belül felhívást teszünk közzé, melyben mindenki bizonyíthatja ökoiskolai „rátermettségét”. 

10 darab, az iskolában készült és a zöld küldetéstudatot bemutató fényképet kérünk - elektronikusan, Word formátumban, az intézményben már jelenlévő ökoiskolai tartalmakat bizonyító néhány mondatos szöveg kíséretében - elküldeni a következő címre: okoiskola@humusz.hu.

Rovatok: 
célcsoport: 

"Játszd újra! - Játékok újragondolása" pályázat óvodák részére

 • 2015. február 03.
 • Csilla
Készítsetek új játékokat a régiekből!

Készítsetek új játékokat a régiekből!

Pályázatunk olyan lelkes óvodai csoportoknak szól, akik szívesen varázsolják újjá régi, leselejtezett játékaikat!
régi játékok
Pályázati feltételek

Rovatok: 

Oldalak