A csapat

Graczka Sylvia

elnök, graczek(kukac)humusz.hu

stratégiai együttműködések, szakmai fejlesztés, szakmai állásfoglalások, kutatás, gazdasági ügyek, szervezetfejlesztési kérdések, Újrszedve magazin főszerkesztője, szervezeti kommunikáció, társadalmi vállalkozás fejlesztése

Közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán, majd a Corvinus Egyetemen, valamint az Óbudai Egyetemen szerzett környezetmérnöki diplomát. Közel 20 éves pályafutása alatt dolgozott minisztériumban, médiában, az üzleti szférában kommunikációs, CSR és lobbi területeken. 10 éve önkénteskedik aktívan környezet-, természetvédelmi és szociális civil szervezeteknél. A Humusznál  2005-ben önkéntesként kezdte meg a munkát, 2008-től lett a szervezet kommunikációs vezetője, majd két évvel később a szakmai vezetője és alelnöke. 2011 óta tölti be az elnöki posztot. Az Országos Környezetvédelmi Tanács, illetve a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság civil delegáltja.

Sidóné Koller Andrea

alelnök (szülési szabadságon), andi(kukac)humusz.hu

gazdasági ügyek, számlaügyintézés, pályázati elszámolások, pénzügyek, önkéntesek koordinációja

Irodai adminisztrátorként csatlakozott évekkel ezelőtt a Humuszhoz, időközben számos operatív és gazdasági döntés előkészítésében vett részt. Korábban is civil szervezetnél dolgozott, így alapos tapasztalatokat szerzett a szervezet operatív feladatait illetően. A gazdasági ügyek öszefogása mellett, évek óta sikeresen bonyolítja az önkéntes programot, amely 150-170 fős bázist jelent a szervezet számára. A pályázatok pénzügyi beszámolói és az éves beszámolók is rajta állnak. 2014 májusa óta a szervezet alelnöke.

Némethné Kavecsánszki Alexandra

alelnök, környezeti nevelő, axi(kukac)humusz.hu

Ökoiskola-, Zöld Óvoda hálózatok szélesítése, környezeti nevelési stratégia

Okleveles természetvédelmi mérnök, környezetgazdálkodási agrármérnök, hulladékgazdálkodási technológus. 2011-től projektmenedzser és a Humusz oktatási programvezetője, környezeti nevelője, amelynek keretében az óvodai foglalkozásokért, az iskolai képzési programokért, az egyetemi hallgatók és felnőttek szemléletformálásáért is felelős volt. Jelenleg szülési szabadságát tölti. Tevékenykedett a Zöld Híd Régió Kft-nél, a gödöllői Hulladékgazdálkodási Kft-nél, és négy éven át volt a gödöllői egyetemi szervezet, a GATE Zöld Klub Egyesület állandó tagja. Egyetemi évei alatt számos természetvédelmi projektben vett részt, többek között a tápió-vidéki gólyavédelmi programban, a farmosi békamentő programban, a Bódva-völgyi madárvonulás kutató táborokban, valamint  a Tápió-Vidékért Közalapítvány gyerektáboraiban és a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál.

Urbán Csilla

nulla hulladék programvezető, csilla(kukac)humusz.hu

pályázati projektmenedzsment, környezeti tanácsadás, szakmai képviselet, kutatás, nemzetközi kapcsolatok

Az ELTE Természettudományi Karán környezetkutatóként, a svédországi Lund Egyetemen humán ökológia mesterképzést végzett. Itthon és külföldön egyaránt aktív egyetemi életet élt, mindkét egyetem környezetvédelmi diákszervezetében önkénteskedett, környezeti nevelési programokban vett részt és koordinált. A Humusznál gyakornokként kezdte, 2014 decemberétől a „Re:Gondolatok a világról” elnevezésű nulla hulladékos program vezetője.

Bogdán Judit

szolgáltatási menedzser, bogdanjudit(kukac)humusz.hu

együttműködés fejlesztése partnerekkel, cégekkel, szervezetekkel; társadalmi vállalkozás menedzselése; szolgáltatások értékesítése és fejlesztése; ügyfélkapcsolat; CSR; kommunikáció.

Korábbi munkahelyein marketinges, rendezvényszervező, ügynökségi account. Kommunikációs diplomával rendelkező lelkes szövegíró és szövegelő; kapocs a szakértők és a szakértésre vágyók között.
1 kutya gazdája, millió pótanyukája.

Huszovszky Katalin

pénzügyi ügyintéző, kata[kukac]humusz.hu

gazdasági ügyek, számlaügyintézés, pályázati elszámolások, pénzügyek

20 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott könyvelőként, bér-munkaügyesként, EU-s pályázatok pénzügyi menedzsereként a gazdaság állami és versenyszférájában egyaránt. Mérlegképes könyvelő, TB és bérügyi szakelőadó, majd a gödöllői Szent István Egyetem pénzügy-számvitel szakán folytatta tanulmányait. A kevesebb nyomtatott papír elkötelezett híveként csatlakozott a Humuszhoz. Az Óbudai Sportegyesület aktív tagjaként vízitúráikat a nulla hulladék jegyében a közös főzések, és a kötelező felszerelés részeként tartós edények használata jellemzi, az evezés mellett ezt is oktatják az évente több száz fős gyermeksereg számára. Szemétszedési akcióikban nem csak a cső végére koncentrál, hanem fontosnak tartja azt is, hogy embereket rávegye: eleve kevesebb hulladékot termeljenek!

Pilinger Zsuzsa

foglalkozásvezető, oktatas(kukac)humusz.hu

iskolai csoportoknak foglalkozások szervezése és megtartása, környezeti nevelési játszóházak szervezése és lebonyolítása rendezvényeken, iskolai programokon

Harazin Dorottya

közösségi programvezető, dorka(kukac)humusz.hu

Pályázati adminisztrációs területen 2014 eleje óta dolgozik a Humusznál. Jelenleg a szervezet önkénteskoordinátora, felelős a gyakornoki programért, továbbá a közösségi projektekért és rendezvényekért. A pártoló tagokból szerveződő nulla hulladékos közösség és a tagszervezetekkel kapcsolatos hálózati koordinátori feladatokat is ellátja. A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán környezetgazdálkodási-agrármérnöki szakán végzett, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar, igazgatásszervezői szakán tanul jelenleg. 2013-ban Franciaországban volt ösztöndíjas az UPPA Jogi Karán. 2009-2010-ig egy Sustainable Puzzle c. Comenius (LLP) környezetvédelmi programban vett részt. Ifjúsági filmklubot szervez, rendszeresen táboroztat gyerekeket önkéntesként.

 

Gaidosch Emőke

vegyész szakértő, humusz(kukac)humusz.hu

Kémikusi-fizikusi mesterfokozatú diplomáját a kolozsvári Babes-Bólyai Tudományegyetemen szerezte, majd ezt kiegészítette Budapesten a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán egy továbbképzéssel, így Környezet- és területfejlesztési menedzser szakképzettséget szerzett.

Jelenleg saját, kézműves szappanok és kozmetikumok készítésével foglakozó cégét vezeti. Mivel életében fontos szerepet tölt be a környezetvédelem, így a mindennapjaiban és munkája során is próbál mindent megtenni az ökológiai lábnyoma csökkentése érdekében. Ezért is lépett be a Humusz Szövetség önkéntes csapatába, ahol szakmai tudásával nagy segítséget jelent a Humusz számára.

Ressinka Ágnes

hírszerkesztő, szerk(kukac)ujraszedve.hu

pedagógusoknak szóló Saláta hírlevél szerkesztése

Környezetkutatóként végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, idén fog végezni Budapesten hulladékgazdálkodási technológusként.  2013 szeptemberében gyakornokként kezdett nálunk, ma már mint önkéntes tevékenykedik szervezetünknél.

Áfonya / Panka / Tóbiás

kabala kutyák, humusz(kukac)humusz.hu


Áfonya: ügyfélszolgálati asszisztens

Panka: komposztőr

Tóbiás: gyakornok