A csapat

Graczka Sylvia

elnök, graczek(kukac)humusz.hu

stratégiai együttműködések, szakmai fejlesztés, szakmai állásfoglalások, kutatás, gazdasági ügyek, szervezetfejlesztési kérdések, Újraszedve magazin főszerkesztője, szervezeti kommunikáció, társadalmi vállalkozás fejlesztése

Közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán, majd a Corvinus Egyetemen, valamint az Óbudai Egyetemen szerzett környezetmérnöki diplomát. Közel 20 éves pályafutása alatt dolgozott minisztériumban, médiában, az üzleti szférában kommunikációs, CSR és lobbi területeken. 10 éve önkénteskedik aktívan környezet-, természetvédelmi és szociális civil szervezeteknél. A Humusznál  2005-ben önkéntesként kezdte meg a munkát, 2008-től lett a szervezet kommunikációs vezetője, majd két évvel később a szakmai vezetője és alelnöke. 2011 óta tölti be az elnöki posztot. Korábban a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság, 2013 óta az Országos Környezetvédelmi Tanács civil delegáltja.

Urbán Csilla

nulla hulladék programvezető, csilla(kukac)humusz.hu

pályázati projektmenedzsment, környezeti tanácsadás, szakmai képviselet, kutatás, nemzetközi kapcsolatok

Az ELTE Természettudományi Karán környezetkutatóként, a svédországi Lund Egyetemen humán ökológia mesterképzést végzett. Itthon és külföldön egyaránt aktív egyetemi életet élt, mindkét egyetem környezetvédelmi diákszervezetében önkénteskedett, környezeti nevelési programokban vett részt és koordinálta azokat. A Humusznál gyakornokként kezdte, 2014-2015-ben a „Re:Gondolatok a világról” elnevezésű program vezetője volt, jelenleg ő foglalkozik az önkormányzati kapcsolatokkal, a Nulla Hulladék Kartával. Részt vesz társadalmi egyeztetési és civil érdekérvényesítési projektekben. A Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság civil delegáltja.

Merza Péter

oktatási programvezető, peter(kukac)humusz.hu

Humusz Oktatási Program, foglalkozásszervezés és -vezetés, táborszervezés, pedagógus továbbképzések, Ökoiskola- és Zöld Óvoda program projektkoordináció, intézményi mentorálás

Természetvédelmi mérnöki végzettségét alapszakon a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karán szerezte, a mesterképzést pedig a Szent István Egyetemen végezte el. Szakvezetőként kezdett el dolgozni a Duna-Ipoly Nemzeti Park bemutatóhelyein: a Sas-hegyi Látogatóközpontban és a Pilisi Len Látogatóközpontban szerzett gyakorlatot a terepi foglalkozások, tanösvénytúrák és más környezeti nevelési tevékenységek szervezésében, lebonyolításában. Óvodásoktól a nyugdíjasokig, minden korosztály számára tartott már szemléletformáló foglalkozásokat, előadásokat, így mindenkivel megtalálja a "közös hangot". Gyerekkora óta aktív cserkész, az utóbbi időben főleg a cserkészvezetők képzésével foglalkozik szabadidejében. 2016. márciusától a Humusz Szövetség munkatársa, az oktatási tevékenységért felelős.

Soczó Kriszta

alelnök, kriszta(kukac)humusz.hu

Stratégiai tervek, pályázatfigyelés, pályázatírás, projektmenedzsment, szervezeti koordináció, nemzetközi projektek

A Veszprémi Egyetem Idegenforgalmi szakán, Ökoturizmus szakirányon végzett, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok szakán folytatta tanulmányait Európa szakirányon. 2004 óta szerteágazó feladatai között szerepelt idegenvezetés, felnőttképzés, területfejlesztés, de leginkább a pályázatírás, projektmenedzsment, nemzetközi partneri koordináció, valamint projektértékelői tevékenység is. Természetvédelmi téren a Körös-Maros Nemzeti Park Ökoturizmus Osztályán szerzett tapasztalatokat, környezetvédelmi téren a Körösök Völgye Natúrpark Egyesülettel és a Fenntartható Térségért Alapítvánnyal történő szoros együttműködés során. Éveken át segédkezett a BioRitmus Fesztivál szervezésében. Négy évig a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati társulás vezetőjeként területfejlesztési, turisztikai, kulturális és természetvédelmi projektekkel foglalkozott. 2010-2013 között a Körösök Völgye Élménymagazin társ-szerzője és projektmenedzsere. Fitoterapeutaként ért a gyógynövényekhez, tiszteli a növény- és állatvilágot, lételeme a természet, fontosnak tartja a tiszta környezetet, a biodiverzitást, a helyi érékeket, a magyar termékeket, a vidék sokszínűségét és nyugalmát. Vegán, tudatos vásárló, érdekli a bio és a biodinamikus kertészkedés.

Petrovics Gabriella

szolgáltatási menedzser, petrovics.gabriella(kukac)humusz.hu

együttműködés fejlesztése partnerekkel, cégekkel, szervezetekkel; társadalmi vállalkozás menedzselése; szolgáltatások értékesítése és fejlesztése; ügyfélkapcsolat; CSR; kommunikáció

A Corvinus Egyetem marketing szakán szerzett posztgraduális diplomát. 7 évet dolgozott a hazai filmforgalmazásban marketing- és PR-területen, majd építészeti termékek, illetve céges arculattervezés értékesítésével foglalkozott. Hobbija: natúrkozmetikumok készítése.

 

Virágh Erika

irodai adminisztrátor, erika(kukac)humusz.hu

környezeti tanácsadás, pénzügyi, munkaügyi adminisztráció

A Szent István Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának Gazdasági és Vidékfejlesztési agrármérnök szakán fejezi be tanulmányait rövidesen. 2010-ben szerzett hulladékgazdálkodási technológus képzettséget. A Humusz Szövetség csapatához 2016 elején csatlakozott gyakornokként, majd állandó önkéntesként. Kutatási területe az illegális hulladéklerakás.

Baán Flóra

szolgáltatási menedzser asszisztens, flora(kukac)humusz.hu

Szolgáltatási menedzser munkájának támogatása,  gyakornoki program koordinációja

Az SZTE-n végzett andragógusként, jelenleg Emberi erőforrás tanácsadó mester szakon tanul a Szent István Egyetemen. A környezetvédelemmel még óvodában kezdett el ismerkedni, a kifejezetten ilyen fókuszú csoporttal évekig nomád táborokba is járt. Az önkénteskedés is régóta része az életének, így ismerkedett meg a Humusszal még 2014-ben. Ezzel párhuzamosan az AIESEC gödöllői helyi bizottságának volt tagja 2016 januárjáig, Talent Management- és Marketing alelnökként. Az itt szerzett ismeretek és tapasztalatok (mint pl. kommunikáció egyéni- és szervezeti partnerekkel, gyakornokok koordinálása, globális látásmód elsajátítása) jelenlegi feladataihoz is jól illeszkednek.

Sperling Anna

irodai adminisztrátor, anna(kukac)humusz.hu

önkéntes koordinátor, recepció, irodavezetés

Ő a "természetes környezettudatos": minden gondolatából és cselekedetéből sugárzik a természet közeli gondolkodás, így a legjobb helyre került. 2016 eleje óta kulturális közfoglalkoztattként a Humusz csapatának tagja. Kedvességével, gondoskodásával terelgeti, koordinálja önkénteseinket, közösségi szolgálatosainkat. Lelkes kézművesként a kreatív redizájn vonalat képviseli a szervezetnél.

Debreczeni Ákos

karbantartó, ezermester, karbantartas(humusz).hu

Induljunk ki abból, hogy Ákos mi nem volt eddig, úgy könnyebb lenne a bemutatkozás... Kalandos életútja során két, a világ távoli táján végzett terepmunka között nyolc évet foglalkozott adminisztrációval, ezt követte egy kis megbíztott előadói munka az ELTÉ-n, hogy aztán újra a gyakorlat legyen rajta úrrá: kipróbálta magát építkezéseken, idegenvezetőként, kertépítőként, tanyagondnokként, műemlék renoválóként és bringás futárként is. Közreműködött a civil körökben jól ismert Müszi kivitelezési és karbantartási munkáiban is, hogy aztán szerencsénkre a Humusz Házban kössön ki. Ő az, aki mindent kreatívan megold az oktatóközpontunkban, és sikerrel koordinálja önkénteseinket, közösségi szolgálatosainkat a kétkezi munkákban. Ezek után senkit nem lep meg, ugye, hogy végzettsége szerint tibetológus. :)

Sidóné Koller Andrea

alelnök (szülési szabadságon), andi(kukac)humusz.hu

Némethné Kavecsánszki Alexandra

alelnök, környezeti nevelő (szülési szabadságon), axi(kukac)humusz.hu

Bogdán Judit

szolgáltatási menedzser - szülési szabadságon, bogdanjudit(kukac)humusz.hu

együttműködés fejlesztése partnerekkel, cégekkel, szervezetekkel; társadalmi vállalkozás menedzselése; szolgáltatások értékesítése és fejlesztése; ügyfélkapcsolat; CSR; kommunikáció.
Korábbi munkahelyein marketinges, rendezvényszervező, ügynökségi account. Kommunikációs diplomával rendelkező lelkes szövegíró és szövegelő; kapocs a szakértők és a szakértésre vágyók között.
1 kutya gazdája, millió pótanyukája.

Gaidosch Emőke

vegyész szakértő, humusz(kukac)humusz.hu

Kémikusi-fizikusi mesterfokozatú diplomáját a kolozsvári Babes-Bólyai Tudományegyetemen szerezte, majd ezt kiegészítette Budapesten a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán egy továbbképzéssel, így Környezet- és területfejlesztési menedzser szakképzettséget szerzett.

Mivel életében fontos szerepet tölt be a környezetvédelem, így a mindennapjaiban és munkája során is próbál mindent megtenni az ökológiai lábnyoma csökkentése érdekében. Ezért is lépett be a Humusz Szövetség önkéntes csapatába, ahol szakmai tudásával nagy segítséget jelent a Humusz számára.

Pilinger Zsuzsa

foglalkozásvezető, oktatas(kukac)humusz.hu

Iskolai csoportoknak foglalkozások szervezése és megtartása, környezeti nevelési játszóházak szervezése és lebonyolítása rendezvényeken, iskolai programokon.

Ressinka Ágnes

hírszerkesztő, szerk(kukac)ujraszedve.hu

pedagógusoknak szóló Saláta hírlevél szerkesztése

Környezetkutatóként végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, majd Budapesten szerzett hulladékgazdálkodási technológusi képzettséget.  2013-ban gyakornokként kezdett nálunk, ma már mint önkéntes tevékenykedik szervezetünknél.

Áfonya & Panka

kabala kutyák, humusz(kukac)humusz.hu


Áfonya: ügyfélszolgálati asszisztens

Panka: komposztőr