A csapat

Graczka Sylvia

elnök, graczek(kukac)humusz.hu

stratégiai együttműködések, szakmai fejlesztés, szakmai állásfoglalások, kutatás, gazdasági ügyek, szervezetfejlesztési kérdések, Újrszedve magazin főszerkesztője, szervezeti kommunikáció, társadalmi vállalkozás fejlesztése

Közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán, majd a Corvinus Egyetemen, valamint az Óbudai Egyetemen szerzett környezetmérnöki diplomát. Közel 20 éves pályafutása alatt dolgozott minisztériumban, médiában, az üzleti szférában kommunikációs, CSR és lobbi területeken. 10 éve önkénteskedik aktívan környezet-, természetvédelmi és szociális civil szervezeteknél. A Humusznál  2005-ben önkéntesként kezdte meg a munkát, 2008-től lett a szervezet kommunikációs vezetője, majd két évvel később a szakmai vezetője és alelnöke. 2011 óta tölti be az elnöki posztot. Az Országos Környezetvédelmi Tanács, illetve a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság civil delegáltja.

Rátz Judit

alelnök, programvezető, judit(kukac)humusz.hu

környezeti tanácsadás, javitomuhelyek.humusz.hu adatbázis, sajtókapcsolatok hulladékmegelőzési praktikák, környezetbarát háztartás és -iroda témákban, újrahasználati rendszerek hazai megvalósítása, pályázati projektmenedzsment

A Szent István Egyetem Környezetgazdálkodási agrármérnök szakáról kikerülve először önkéntese, 2007-től pedig a Humusz környezeti tanácsadója. Munkájához tartozik évi több mint ezer telefonos, e-mailes és személyes megkeresés megválaszolása, a humusz.hu oldalról elérhető Gyakori Kérdések rovat folyamatos aktualizálása. Javítóműhelyes és hulladékátvevős adatbázisaink létrehozása az ő nevéhez kötődik, és ő koordinálja a Fölösleges Áruk Fóruma vándorkiállítást. Éveken át szervezte a Zöld Kalandozások című lakossági előadássorozatunkat. Számos kiadvány elkészítésében közreműködött szakértőként. 2008-2010 között a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának (Kötháló) elnökségi tagja volt, 2012 tavaszától a Humusz Szövetség alelnöke.

Sidóné Koller Andrea

alelnök, irodavezető, andi(kukac)humusz.hu

gazdasági ügyek, számlaügyintézés, pályázati elszámolások, pénzügyek, önkéntesek koordinációja

Irodai adminisztrátorként csatlakozott évekkel ezelőtt a Humuszhoz, időközben számos operatív és gazdasági döntés előkészítésében vett részt. Korábban is civil szervezetnél dolgozott, így alapos tapasztalatokat szerzett a szervezet operatív feladatait illetően. A gazdasági ügyek öszefogása mellett, évek óta sikeresen bonyolítja az önkéntes programot, amely 150-170 fős bázist jelent a szervezet számára. A pályázatok pénzügyi beszámolói és az éves beszámolók is rajta állnak. 2014 májusa óta a szervezet alelnöke.

Suhajda Virág

alelnök, virag(kukac)humusz.hu

környezeti nevelés, szervezetfejlesztés, civil tanácsadás

2008 óta dolgozik a Humusz körül kutatóként, trénerként, tanácsadóként. Főállásban a Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány ügyvezetője, valamint a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődését tanácsadója és FB-tagja. A Tanulószervezetek a Fenntarthatóságért - SOL Intézet fejlesztője, illetve a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület különböző projektjeiben is részt vesz. Húsz éves felnőttképző tréneri és szervezetfejlesztési tanácsadói, illetve civil menedzser múlt, tíz éves közoktatási múlt áll mögötte Diplomáit politológiából (ELTE), nemzetközi kapcsolatokból (CEU) és informatikai menedzsmentből (Corvinus) szerezte, doktori fokozatot szerzett a Pécsi Egyetem Nyelvészettudományi Doktori Iskolájának Társadalmi Kommunikáció doktori programjában. Az elmúlt években elsősorban oktatáskutató-fejlesztőként dolgozott, több hazai és nemzetközi környezetvédelmi projektben vett  részt ilyen minőségben.

Urbán Csilla

nulla hulladék programvezető, csilla(kukac)humusz.hu

pályázati projektmenedzsment, környezeti tanácsadás, szakmai képviselet, kutatás

Az ELTE Természettudományi Karán környezetkutatóként végzett, jelenleg a svédországi Lund Egyetem humán ökológia végzős mesterszakos hallgatója. Itthon és külföldön egyaránt aktív egyetemi életet élt, mindkét egyetem környezetvédelmi diákszervezetében önkénteskedett, környezeti nevelési programokban vett részt és koordinált. A Humusznál gyakornokként kezdte, 2014 decemberétől a „Re:Gondolatok a világról” elnevezésű nulla hulladékos program vezetője.

Kossár Janka

oktatási programvezető, janka(kukac)humusz.hu, oktatas(kukac)humusz.hu

környezeti nevelés és szaktanácsadás, iskolai csoportoknak foglalkozások, felnőtt csoportoknak szemléletformáló képzés, játszóházak szervezése, akkreditált pedagógus-továbbképzés, pályázati projektek koordinálása, az Ökoiskola és Zöld Óvoda Programok fő koordinátora

Az ELTE-n végezett  biológia-környezettan tanár szakon. Ezt követően  egy általános iskolában dolgozott „egyszemélyes” környezeti nevelőként, ezzel párhuzamosan egészséges életmód témájú uniós pályázatokban is aktívan tevékenykedik.
Már térdenülős korában az egyetlen hely, ami lekötötte, az az állatkert volt, az évek múlásával érdeklődése egyre inkább a környezetvédelem felé terelődött.
Szűkebb és tágabb környezetét terelgeti a „zöldebb” látásmód felé.

Bogdán Judit

szolgáltatási menedzser, bogdanjudit(kukac)humusz.hu

együttműködés fejlesztése partnerekkel, cégekkel, szervezetekkel; társadalmi vállalkozás menedzselése; szolgáltatások értékesítése és fejlesztése; ügyfélkapcsolat; CSR; kommunikáció.

Korábbi munkahelyein marketinges, rendezvényszervező, ügynökségi account. Kommunikációs diplomával rendelkező lelkes szövegíró és szövegelő; kapocs a szakértők és a szakértésre vágyók között.
1 kutya gazdája, millió pótanyukája.

Pilinger Zsuzsa

foglalkozásvezető, oktatas(kukac)humusz.hu
iskolai csoportoknak foglalkozások szervezése és megtartása, környezeti nevelési játszóházak szervezése és lebonyolítása rendezvényeken, iskolai programokon

Harazin Dorottya

közösségi programvezető, dorka(kukac)humusz.hu

Pályázati adminisztrációs területen 2014 eleje óta dolgozik a Humusznál, jelenleg a szervezet önkénteskoordinátora és felelős a gyakornoki programért is, továbbá a közösségi projektekért és rendezvényekért, a pártoló tagokból szerveződő nulla hulladékos közösségért. A tagszervezetekkel kapcsolatban hálózati koordinátori feladatokat is ellát. A Corvinus Egyetem, Kertészettudományi Kar, környezetgazdálkodási-agrármérnöki szakán, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Közigazgatás-tudományi Kar, igazgatásszervezői szakán tanul. 2013-ban Franciaországban volt ösztöndíjas az UPPA Jogi Karán. 2009-2010-ig egy Sustainable Puzzle c. Comenius (LLP) környezetvédelmi programban. Ifjúsági filmklubot szervez, rendszeresen táboroztat gyerekeket önkéntesként.

Kovács Magor

ökofrankó ezermester, karbantartas(kukac)humusz.hu

a Humusz Ház üzemeltetése

Az ELTE biológia-kémia tanárszakos hallgatója, 2014 februárjától ezermesterkedik a Humusz-ház körül-belül. Gyerekkorától kezdve fúr-farag-szerel, később építkezéseken, irodakarbantartói munkák során szerzett bütykölési tapasztalatot. Imád megjavítani dolgokat, kerékpárokat szerelni, fával, fémmel dolgozni, megoldásokat találni fejtörést okozó dolgokra, kertészkedni és emberek között lenni. Koordinálja a közösségi szolgálatot végző középiskolásokat, és mindig gondoskodik róla, hogy a Humusz csapata a fizikai környezeti tényezők teljes komfortjában dolgozhasson…

Gaidosch Emőke

vegyész szakértő, humusz(kukac)humusz.hu

Kémikusi-Fizikusi mesterfokozatú diplomáját a kolozsvári Babes-Bólyai Tudományegyetemen szerezte, majd ezt kiegészítetette Budapesten a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán egy továbbképzéssel, így Környezet- és területfejlesztési menedzser szakképzettséget szerzett.

Jelenleg saját, kézműves szappanok és kozmetikumok készítésével foglakozó cégét vezeti. Mivel életében fontos szerepet tölt be a környezetvédelem, így a mindennapjaiban és munkája során is próbál mindent megtenni az ökológiai lábnyoma csökkentése érdekében. Ezért is lépett be a Humusz egyesület önkéntes csapatába, ahol szakmai tudásával nagy segítséget jelent a Humusz számára.

Ressinka Ágnes

hírszerkesztő, szerk(kukac)ujraszedve.hu

pedagógusoknak szóló Saláta hírlevél szerkesztése

Környezetkutatóként végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, idén fog végezni Budapesten hulladékgazdálkodási technológusként.  2013 szeptemberében gyakornokként kezdett nálunk, ma már mint önkéntes tevékenykedik szervezetünknél.

Némethné Kavecsánszki Alexandra

oktatási programvezető, axi(kukac)humusz.hu

szülési szabadságon

Áfonya / Panka / Tóbiás

kabala kutyák, humusz(kukac)humusz.hu


Áfonya: ügyfélszolgálati asszisztens

Panka: komposztőr

Tóbiás: gyakornok