A csapat

Graczka Sylvia

elnök, graczek(kukac)humusz.hu

stratégiai együttműködések, szakmai fejlesztés, szakmai állásfoglalások, kutatás, gazdasági ügyek, szervezetfejlesztési kérdések, Újraszedve magazin főszerkesztője, szervezeti kommunikáció, társadalmi vállalkozás fejlesztése

Közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán, majd a Corvinus Egyetemen, valamint az Óbudai Egyetemen szerzett környezetmérnöki diplomát. Közel 20 éves pályafutása alatt dolgozott minisztériumban, médiában, az üzleti szférában kommunikációs, CSR és lobbi területeken. 10 éve önkénteskedik aktívan környezet-, természetvédelmi és szociális civil szervezeteknél. A Humusznál  2005-ben önkéntesként kezdte meg a munkát, 2008-től lett a szervezet kommunikációs vezetője, majd két évvel később a szakmai vezetője és alelnöke. 2011 óta tölti be az elnöki posztot. Korábban a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság, 2013 óta az Országos Környezetvédelmi Tanács civil delegáltja.

Urbán Csilla

alelnök, nulla hulladék programvezető, operatív vezető, csilla(kukac)humusz.hu

operatív menedzsment, pályázati projektmenedzsment, környezeti tanácsadás, szakmai képviselet, kutatás, nemzetközi kapcsolatok

Az ELTE Természettudományi Karán környezetkutatóként, a svédországi Lund Egyetemen humán ökológia mesterképzést végzett. Itthon és külföldön egyaránt aktív egyetemi életet élt, mindkét egyetem környezetvédelmi diákszervezetében önkénteskedett, környezeti nevelési programokban vett részt és koordinálta azokat. A Humusznál gyakornokként kezdte, 2014-2015-ben a „Re:Gondolatok a világról” elnevezésű program vezetője volt, jelenleg ő foglalkozik az önkormányzati kapcsolatokkal, a Nulla Hulladék Kartával. Részt vesz társadalmi egyeztetési és civil érdekérvényesítési projektekben. A Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság civil delegáltja.

Merza Péter

alelnök, oktatási programvezető, peter(kukac)humusz.hu

Humusz Oktatási Program, foglalkozásszervezés és -vezetés, táborszervezés, pedagógus továbbképzések, Ökoiskola- és Zöld Óvoda program projektkoordináció, intézményi mentorálás

Természetvédelmi mérnöki végzettségét alapszakon a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karán szerezte, a mesterképzést pedig a Szent István Egyetemen végezte el. Szakvezetőként kezdett el dolgozni a Duna-Ipoly Nemzeti Park bemutatóhelyein: a Sas-hegyi Látogatóközpontban és a Pilisi Len Látogatóközpontban szerzett gyakorlatot a terepi foglalkozások, tanösvénytúrák és más környezeti nevelési tevékenységek szervezésében, lebonyolításában. Óvodásoktól a nyugdíjasokig, minden korosztály számára tartott már szemléletformáló foglalkozásokat, előadásokat, így mindenkivel megtalálja a "közös hangot". Gyerekkora óta aktív cserkész, az utóbbi időben főleg a cserkészvezetők képzésével foglalkozik szabadidejében. 2016. márciusától a Humusz Szövetség munkatársa, az oktatási tevékenységért felelős.

Petrovics Gabriella

szolgáltatási menedzser, petrovics.gabriella(kukac)humusz.hu

együttműködés fejlesztése partnerekkel, cégekkel, szervezetekkel; társadalmi vállalkozás menedzselése; szolgáltatások értékesítése és fejlesztése; ügyfélkapcsolat; CSR; kommunikáció, marketing, Google Adwords

A Corvinus Egyetem marketing szakán szerzett posztgraduális diplomát. 7 évet dolgozott a hazai filmforgalmazásban marketing- és PR-területen, majd építészeti termékek, illetve céges arculattervezés értékesítésével foglalkozott. Hobbija: natúrkozmetikumok készítése.

 

Virágh Erika

irodai adminisztrátor, erika(kukac)humusz.hu

környezeti tanácsadás, pénzügyi, munkaügyi adminisztráció

A Szent István Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának Gazdasági és Vidékfejlesztési agrármérnök szakán fejezi be tanulmányait rövidesen. 2010-ben szerzett hulladékgazdálkodási technológus képzettséget. A Humusz Szövetség csapatához 2016 elején csatlakozott gyakornokként, majd állandó önkéntesként. Kutatási területe az illegális hulladéklerakás.

Sperling Anna

irodai adminisztrátor, anna(kukac)humusz.hu

önkéntes koordinátor, recepció, irodavezetés

Ő a "természetes környezettudatos": minden gondolatából és cselekedetéből sugárzik a természet közeli gondolkodás, így a legjobb helyre került. 2016 eleje óta kulturális közfoglalkoztattként a Humusz csapatának tagja. Kedvességével, gondoskodásával terelgeti, koordinálja önkénteseinket, közösségi szolgálatosainkat. Lelkes kézművesként a kreatív redizájn vonalat képviseli a szervezetnél.

Debreczeni Ákos

karbantartó, ezermester, karbantartas(humusz).hu

Induljunk ki abból, hogy Ákos mi nem volt eddig, úgy könnyebb lenne a bemutatkozás... Kalandos életútja során két, a világ távoli táján végzett terepmunka között nyolc évet foglalkozott adminisztrációval, ezt követte egy kis megbíztott előadói munka az ELTÉ-n, hogy aztán újra a gyakorlat legyen rajta úrrá: kipróbálta magát építkezéseken, idegenvezetőként, kertépítőként, tanyagondnokként, műemlék renoválóként és bringás futárként is. Közreműködött a civil körökben jól ismert Müszi kivitelezési és karbantartási munkáiban is, hogy aztán szerencsénkre a Humusz Házban kössön ki. Ő az, aki mindent kreatívan megold az oktatóközpontunkban, és sikerrel koordinálja önkénteseinket, közösségi szolgálatosainkat a kétkezi munkákban. Ezek után senkit nem lep meg, ugye, hogy végzettsége szerint tibetológus. :)

Gaidosch Emőke

vegyész szakértő, humusz(kukac)humusz.hu

Kémikusi-fizikusi mesterfokozatú diplomáját a kolozsvári Babes-Bólyai Tudományegyetemen szerezte, majd ezt kiegészítette Budapesten a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán egy továbbképzéssel, így Környezet- és területfejlesztési menedzser szakképzettséget szerzett.

Mivel életében fontos szerepet tölt be a környezetvédelem, így a mindennapjaiban és munkája során is próbál mindent megtenni az ökológiai lábnyoma csökkentése érdekében. Ezért is lépett be a Humusz Szövetség önkéntes csapatába, ahol szakmai tudásával nagy segítséget jelent a Humusz számára.

Pilinger Zsuzsa

foglalkozásvezető, oktatas(kukac)humusz.hu

Iskolai csoportoknak foglalkozások szervezése és megtartása, környezeti nevelési játszóházak szervezése és lebonyolítása rendezvényeken, iskolai programokon.

Ressinka Ágnes

hírszerkesztő, szerk(kukac)ujraszedve.hu

pedagógusoknak szóló Saláta hírlevél szerkesztése

Környezetkutatóként végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, majd Budapesten szerzett hulladékgazdálkodási technológusi képzettséget.  2013-ban gyakornokként kezdett nálunk, ma már mint önkéntes tevékenykedik szervezetünknél.