Humusz hírek

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy a Humusz Ház  2014. április 18-án zárva tart. Ez idő alatt a komposztpontunk sem üzemel. Megértéseteket köszönjük!

a Humusz csapata

2014. április 17.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) és a XI. Kerületi Önkormányzat által szervezett programsorozat múlt hétvégi (2014. április 12-i) állomása a Humusz Ház volt; az érdeklődők megismerkedhettek néhány helyi civil szervezettel.

2014. április 17.

De hol, milyet, és legfőképp mennyiért? Tapasztalataink szerint ezek a leggyakoribb kérdések az újrapapír használatával kapcsolatban, ezért következzen egy táblázat, amely kicsit közelebb hozhat minket a válaszokhoz, és magához az újrapapír témához is.

2014. április 17.

komposztálás Az idei évben is népszerű volt a Fővárosi Önkormányzat által támogatott komposztos programunk, ahol számos óvoda és iskola pedagógusa és munkatársa szerezhetett elméleti és gyakorlati ismereteket a komposztálás témakörében.

2014. április 17.

Humusz közösségZavar, hogy a szemétkupacok egyre nagyobbra nőnek körülötted, míg a zöld területek aránya egyre fogy? Szerinted se normális az az „eldobó” gondolkodás, hogy a természettől elvett értékes erőforrásokból főleg olyan termékek készülnek, amelyek aztán hulladékként végzik a környezetet szennyezve? Vagy hogy a globalizáció és a kiszolgáltatott gazdasági erőviszonyok miatt a magyar termékek kiszorulnak a piacról? Nos, ha egyetértesz azzal, hogy ez ellen tenni kell, és szeretnél tanulni, informálódni, megismerkedni számos gyakorlati tanáccsal, akkor nincs más dolgod: CSATLAKOZZ!!!

2014. április 17.

házikóKörnyezettudatos játszópark a Humusz Házban

2014. április 15.

A Humusz Szövetség következő néhány hónapjában az oktatóké és az oktatásé a főszerep. Számos program és pályázat segíti a környezettudatosság kialakulását a téma iránt még fogékony, fiatal korcsoport körében. - Sajtóközlemény 2014. április 2.

2014. április 13.

A Humusz Szövetség ötnapos képzést szervez általános- és középiskolás gyermekeket nevelők, tanítók, tanárok részére. A gyakorlatias tanfolyam résztvevői megismerkednek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám - fogyasztás - hulladék összefüggésével. JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2014. április 25.

2014. április 10.

öko-kukac kuckóMég nem tudod, mit teszel ezen a nyáron? Mi igen! Gyere és csatlakozz a Humusz nyári intenzív gyerek programjához, legyél Te is Öko-Kukac Kuckólakó!

2014. március 26.

PitypangcsokorA Közgazdasági Politechnikumból húsz fős csapat érkezett, hogy segítsen rendbetenni a kertünket.

2014. március 26.

Tartalom átvétel