Humusz hírek

2015. május 29. 11:36
Májusi eső aranyat ér: ez esetben értékes szemléletformáló ajándékokat hozott el Komposztunk diákpályázatunk 1-3. helyezettje számára. A beérkező pályaműveken jól látszódott a komposztálás napi rutinja az intézményekben, melyet nagy örömmel tapasztaltunk. Óvodákból, iskolákból nagyjából egyforma arányban érkeztek be pályázatok, főként plakátok formájában.
2015. május 28. 20:32

Angol, sport, sakk, íjász, dzsungel, állatkerti, kézműves, író, olvasó, színész, lélekemelő, lélekmegtaláló... Minden, mi szem-szájnak ingere! A nyári gyerektáborok kínálata az utóbbi években megsokszorozódott, csak győzzünk választani! Igen ám, de mi van, ha igazi zöld táborba küldenénk a gyerekünket, olyan helyre, ahol nem merül ki a környezettudatos életmód a szelektív hulladékgyűjtésben, ahol pedagógiailag és környezettudományokból is képzett valódi szakemberek foglalkoznak a gyerkőcökkel? Gondolom már sejtitek, most épp egy ilyen tábort ajánlanánk a figyelmetekbe! :)

2015. május 28. 17:08

Zöld Kalandozások beszélgetéssorozatunk bónusz előadásaként június 3-án, szerdán este 6 órától Koltai Tamást fogadjuk, aki a zöldtetőkről, zöld falakról, vertikális és horizontális zöldművelésről fog nekünk mesélni. Mivel Magyarországon még viszonylag új fogalomnak számít mind a zöldtető, mind a zöld fal, ezért mindenképp érdemes lesz ellátogatni hozzánk és meghallgatni a gyakorlati tanácsokban bővelkedő előadást.

2015. május 28. 13:45

A Humusz standjával is találkozhatok Magyarország legbékésebb fesztiválján! Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A 2013-ban hiánypótló jelleggel életre hívott rendezvény a tudatos életmódnak, kikapcsolódásnak és feltöltődésnek kíván teret adni, amelyet előadások, alternatív mozgásformák és zenei programok kísérnek a Balaton partján. A családbarát ötnapos fesztivál idén még nagyobb területen, szélesebb körű programokkal és előadásokkal, hazai és külföldi zenei produkciókkal, folyamatos gyermekfelügyelettel várja a látogatókat, korosztályra való tekintet nélkül. Az elmúlt két év sikere alapján idén 8-10 000 látogatóra számítanak.  

2015. május 22. 17:52

Repülünk!Van egy fantasztikus ötleted? Látod magad egy start-upban kiteljesedni? Ám elveszettnek érzed magad a pénzügyi tervezés és a bürokrácia mezején? Kíváncsi vagy, hogyan tudnál egy ökofrankó vállalkozást beindítani? Startolnál Prágába?

2015. május 21. 14:58

Ökofrankó ház mellé ökofrankó kert dukál! Mit tudunk újrahasználni a kert építése során? Milyen növényeket telepítsünk? Hogyan rendezzük a kertet a fenntarthatóság jegyében? Ezekre a kérdésekre kapunk választ és ötleteket Kiss-Tikk Dóri tájépítésztől a Zöld Kalandozások május 27-ei előadásán.

2015. május 20. 18:01

Tavasszal felpörögnek az események a civil szervezetek háza táján, mindenki az adóbevallással és az azt övező 1%-os kampánnyal van elfoglalva. A legtöbb szervezet szentül hiszi, hogy az ő témája minden témák legfontosabbja – és ez így is van rendjén, hisz’ különben miért dolgoznának, tennék fel az életüket a Jó Ügyért?

2015. május 16. 12:31

Sorozatunk május 20-ai előadásán a komposzt toalettekről szóló hiedelmeket, kérdéseket és kétségeket oszlatja el Ertsey Attila öko-építész, akitől még a toalettek fejlődéstörténetéről és főbb típusairól is hallhatunk.

2015. május 15. 16:55

Tavasszal hirdette meg a Humusz Játszd újra! Játékok újragondolása c. pályázatát, melyre óvodás csoportok jelentkeztek. Rengeteg ötletesen újjávarázsolt, illetve újrahasznosított anyagból készült játék érkezett be hozzánk, a nyerteseket hirdetjük most ki.

2015. május 15. 15:48

A Humusz Szövetség áprilisban meghirdette Re-bútort az aulába pályázatát általános, közép – és szakközépiskolai diákok részére. A beérkezett tervekből hármat kiválasztottunk, melyeket meg is valósíthatnak a szerencsés nyertesek. Köszönjük szépen a sok remek ötletet!

2015. május 07. 21:01

A Zöld Kalandozások sorozat május 13-i előadója Borbás Péter építész lesz, aki a stílustartó házfelújításról fog nekünk beszélni. Mik azok a tipikus hibák, amiket elkövetünk, elkövethetünk, amikor felújításba fogunk? Mi az a pont, amikor a felújítandó ház új 'arculatot' kap, és mikor annyira erős az eredeti stílus, hogy csak igazodni tudunk? Szó lesz néhány klasszikus építészeti stílusról, azok megtartásáról vagy okos átalakításáról, mire kell odafigyelnünk bővítéskor, mi az a "spontán építészet"? Sok-sok történetre, fényképre, példára számíthatunk, és nem maradhat el a kérdezz-felelek rész sem!

2015. május 05. 11:57

A Re:Gondolatok a világról c. projekt keretében megvalósuló garázsvásárok egyik helyszíne a Maros Moziban lesz, ahol a nap végén vetítés is lesz.

2015. május 05. 10:54

Május 9-ei garázsvásárok helyszínei Budapesten és környékén folyamatosan frissülnek, nézzétek és gyertek! A garázsvásárokon lelnek új gazdára használt, de még tökéletesen használható cuccok, így a Humusz ezen a napon népszerűsíti az újrahasználat ezen formáját.

2015. április 30. 16:04

Egy építkezés, felújítás során nincs olyan, aki ne futna bele a nyílászárók témájába. Fontos terület, hisz a környezetvédelmi szempontokon túl "az ablakok arányrendszerükkel, formai és technikai megoldásukkal képesek önmagukban megjeleníteni az épület stílusát és az építés korát. Kitüntetett szerepet töltenek be nemcsak az egyes házak, hanem az utca- és városkép jellegének meghatározásában is." Zöld Kalandozások előadássorozatunk május 6-i állomásán a házunk, lakásunk "szemeiről", az ablakokról fogunk beszélgetni.

2015. április 29. 09:54

A mindenki által kedvelt adóbevallási határidő egyre közeleg, mához számítva 3 hét múlva esedékes. Ha eddig még nem intéztétek el, az 1%-nál kérünk, gondoljatok a Humuszra! Adószámunk: 18529904-2-43

2015. április 28. 16:41

2015. tavaszi számunk aktuális témái közül néhány: fenntartható divat, interjú Ullmann Mónikával, rakfal, inspirációk az újrahasználat szellemében, sütőpor kontra szódabikarbóna, tavaszi bringaápolási tippek.

 

2015. április 23. 12:22

Zöld Kalandozásunk következő előadását dr. Medgyasszay Péter tartja április 29-én a passzívházakról. Szerda este 6-kor találkozunk!

2015. április 20. 13:41
2015. április 20. 13:37
2015. április 20. 12:59