Humusz hírek

2015. szeptember 06. 17:38
A november 2-4 között zajló budapesti konferencián nemzetközi és hazai előadók mutatják be jó gyakorlataikat, ismertetik a hulladékgazdálkodás jelenlegi helyzetét és megoldási javaslatokat nyújtanak; üzemlátogatásokkal egybekötve. Jelentkezni itt lehet!
2015. augusztus 27. 12:53

A Humusz Szövetség – a Független Médiaközpont szakmai partnersége mellett – a hulladékgazdálkodás és a környezettudatos termelés és fogyasztás témái iránt érdeklődő, de még nem feltétlenül jártas újságíróknak tart ingyenes továbbképzést budapesti személyes találkozókon, amelyekhez – főleg a vidéki kollégák érdekében - lehetőség van webinar (web alapú szeminárium) formájában kapcsolódni.

2015. augusztus 17. 10:48

A Humusz Szövetség olyan elkötelezett önkormányzatokat keres, amelyek szívesen csatlakoznának egy hazai és nemzetközi hulladékcsökkentést támogató hálózathoz. A cél: olyan helyi körülményeket is figyelembe vevő Nulla Hulladék Terv kidolgozása, amely hosszútávon nyújt megoldást a település hulladékproblémáira.

2015. augusztus 13. 13:59

Szeretnél madárfüttyre ébredni? Tücsökszóra cserélnéd a körúti szirénát? Szomszédok helyett barátokra vágysz? Szeretnéd anyaföldbe túrni a kezed, hogy ebédelj valami hazait, pár hónap múlva?

Itt az ideje visszatérni vidékre, és egy új életet kezdeni!

2015. augusztus 12. 14:18

Hogyan lehet a Nulla Hulladékot egy településen megvalósítani? A Nulla Hulladék Karta ebben is segít, de most lehetőség nyílik jogi kérdéseket is feltenni önkormányzatoknak és szervezeteknek, hogy elindulhassanak a hulladékcsökkentés útján.

2015. augusztus 11. 12:18

A Humusz Szövetség 2013. novemberében csatlakozott a Rukkola könyvcserélde hálózatához és vált Happonttá. Másfél év alatt több tucatnyi könyv cserélt a gazdát a Humusz Házban, és reméljük, ez a szám a jövőben csak nőni fog! Egyik kedves partnerünk, a Zöld Pók csapata nemrég kisfilmet forgatott a Rukkola csapatáról és működéséről.

2015. augusztus 06. 13:50

A zöld életmódot hirdető magazinunk aktuális száma nemrég jelent meg olyan témákkal, mint: "leasing society" - kölcsönzött vagy saját?, társasházi hulladékos problémák, Nulla Hulladék Konferencia, egy multicég a környezettudatosság szempontjából, zöld startupok, beltéri komposztálás, zöldülő szórakozás, vályogház, hulladékból zenebona, fában élő potyautas, és a megunhatatlan redesign!

2015. július 28. 13:46
Tavasszal meghirdetett pályázatunkban arra kértük fel az iskolákat, hogy maradékanyagokból, régi tárgyakból készítsenek egy ülőgarnitúra tervet. A három legjobb ötletre a Humusz keretet biztosít, hogy el is készülhessenek a bútorok. A budapesti Móra Ferenc Általános Iskolában el is készült a remekmű.
2015. július 21. 12:25

A cserebere börzék mindig is nagy népszerűségnek örvendtek; a Humusz által korábban szervezett eseményekre is szép számmal érkeztek érdeklődők, hulladékcsökkentők.

2015. július 17. 11:55

magnet logója

A Magnet Bank Közösségi Adomáyozási Programjának keretén belül minden évben felajánlhatják a bank ügyfelei a rájuk eső nyereség 10%-át az általuk preferált civil szervezeteknek. A Humusz ebben az évben is pályázott, nyert, majd bekerült a programba - de erről már biztosan tudtok, hisz többször is felhívtuk rá a figyelmeteket :) Nemrég megérkezett az értesítés, miszerint 124.522 Ft-ot ajánlottatok fel részünkre, amit ezúton is köszönünk szépen!

 

2015. július 15. 20:58

A nyári hónapokban fokozottan oda kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre. Ez azonban nem kell, hogy egyet jelentsen napi 4-5 palack hulladékká válásával! 

2015. július 07. 11:02

Villámcsődülettel csatlakozott idén a Humusz Szövetség a minden évben megrendezett nemzetközi megmozdulásokhoz. A Nejlonzacskómentes Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a műanyag szatyrok és csomagolások okozta környezeti károkra. A flashmobon gurulós és egyéb többször használatos bevásárlótáskákkal versenyeztek a résztvevők.

 

2015. június 30. 15:37

2015-ben is megrendezték az európai országok nulla hulladékos találkozóját, melyre ezúttal Szófiában került sor. A konferencia nemcsak az elmúlt egy év sikereinek ismertetésére volt remek alkalom, de a résztvevők megvitatták a szakterület nehézségeit és kihívásait is, valamint ezek megoldására közös stratégiákat, együttműködési lehetőségeket dolgoztak ki.

2015. június 26. 18:18

A hét második fele a dolgos szórakozás jegyében zajlott; csütörtökön a Balatonnál voltunk az Everness Fesztiválon, pénteken a Norvégminta Fesztiválon vettünk részt. Mindkét helyre szívesen mentünk és vittük a szemléletformáló játékainkat és kiadványainkat.

2015. június 20. 11:30

Bár Magyarországon termékdíjas a műanyag bevásárlótáska, és egyre többen visznek is magukkal szatyrot a bevásárláshoz, a tudatos vásárlói szokások még mindig nem elég elterjedtek a mindennapokban. Erre szeretnénk a figyelmet felhívni és jó tanácsokkal szolgálni egy látványos flashmob keretében.

2015. június 18. 17:52

A Humusz Szövetség 2015. februárjában töltötte be 20. szülinapját. A bulival megvártuk a jobb időt, hogy egy amolyan humuszos kerti parti keretén belül tudjuk megköszönni a korábbi vezetőségnek, munkatársaknak, régi és jelenlegi önkénteseinknek az eddigi - és jövőbeli :) - segítséget. Még legalább ugyanennyi szülinapot kívánunk magunknak! :)

 

2015. június 16. 15:05

Összefogás az élelmiszerpazarlás ellen: élelmiszerfeleslegből készült 5000 adag ételt!

2015. június 11. 15:52

Május 9-én országos Garázsvásár napot tartottunk, hogy felhívjuk a figyelmet az újrahasználat ezen módozatára is. Azóta is tagszervezeteink többfelé tartottak közösségi garázsvásárokat.

2015. június 04. 15:18

MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ: június 30.
---
A Magnet Közösségi Bank idén is meghirdeti Közösségi Adományozási Programját (KAP), amely keretén belül a Humusz Szövetség is részesülhet a felajánlható 35 119 695 Ft-ból! A programban a Magnet Bank ügyfelei vehetnek részt, akik immár 6. alkalommal dönthetnek arról, hogy a nyereségszámítási modell alapján kalkulált, rájuk eső eredményrész 10%-át, mely hazai civil szervezetnek ajánlják fel. A rendelkezési időszak május 18-tól június 30-ig tart.

 

 

2015. május 29. 11:36
Májusi eső aranyat ér: ez esetben értékes szemléletformáló ajándékokat hozott el Komposztunk diákpályázatunk 1-3. helyezettje számára. A beérkező pályaműveken jól látszódott a komposztálás napi rutinja az intézményekben, melyet nagy örömmel tapasztaltunk. Óvodákból, iskolákból nagyjából egyforma arányban érkeztek be pályázatok, főként plakátok formájában.