Humusz hírek

2015. június 30. 15:37

2015-ben is megrendezték az európai országok nulla hulladékos találkozóját, melyre ezúttal Szófiában került sor. A konferencia nemcsak az elmúlt egy év sikereinek ismertetésére volt remek alkalom, de a résztvevők megvitatták a szakterület nehézségeit és kihívásait is, valamint ezek megoldására közös stratégiákat, együttműködési lehetőségeket dolgoztak ki.

2015. június 26. 18:18

A hét második fele a dolgos szórakozás jegyében zajlott; csütörtökön a Balatonnál voltunk az Everness Fesztiválon, pénteken a Norvégminta Fesztiválon vettünk részt. Mindkét helyre szívesen mentünk és vittük a szemléletformáló játékainkat és kiadványainkat.

2015. június 20. 11:30

Bár Magyarországon termékdíjas a műanyag bevásárlótáska, és egyre többen visznek is magukkal szatyrot a bevásárláshoz, a tudatos vásárlói szokások még mindig nem elég elterjedtek a mindennapokban. Erre szeretnénk a figyelmet felhívni és jó tanácsokkal szolgálni egy látványos flashmob keretében.

2015. június 18. 17:52

A Humusz Szövetség 2015. februárjában töltötte be 20. szülinapját. A bulival megvártuk a jobb időt, hogy egy amolyan humuszos kerti parti keretén belül tudjuk megköszönni a korábbi vezetőségnek, munkatársaknak, régi és jelenlegi önkénteseinknek az eddigi - és jövőbeli :) - segítséget. Még legalább ugyanennyi szülinapot kívánunk magunknak! :)

 

2015. június 16. 15:05

Összefogás az élelmiszerpazarlás ellen: élelmiszerfeleslegből készült 5000 adag ételt!

2015. június 11. 15:52

Május 9-én országos Garázsvásár napot tartottunk, hogy felhívjuk a figyelmet az újrahasználat ezen módozatára is. Azóta is tagszervezeteink többfelé tartottak közösségi garázsvásárokat.

2015. június 04. 15:18

MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ: június 30.
---
A Magnet Közösségi Bank idén is meghirdeti Közösségi Adományozási Programját (KAP), amely keretén belül a Humusz Szövetség is részesülhet a felajánlható 35 119 695 Ft-ból! A programban a Magnet Bank ügyfelei vehetnek részt, akik immár 6. alkalommal dönthetnek arról, hogy a nyereségszámítási modell alapján kalkulált, rájuk eső eredményrész 10%-át, mely hazai civil szervezetnek ajánlják fel. A rendelkezési időszak május 18-tól június 30-ig tart.

 

 

2015. május 29. 11:36
Májusi eső aranyat ér: ez esetben értékes szemléletformáló ajándékokat hozott el Komposztunk diákpályázatunk 1-3. helyezettje számára. A beérkező pályaműveken jól látszódott a komposztálás napi rutinja az intézményekben, melyet nagy örömmel tapasztaltunk. Óvodákból, iskolákból nagyjából egyforma arányban érkeztek be pályázatok, főként plakátok formájában.
2015. május 28. 20:32

Angol, sport, sakk, íjász, dzsungel, állatkerti, kézműves, író, olvasó, színész, lélekemelő, lélekmegtaláló... Minden, mi szem-szájnak ingere! A nyári gyerektáborok kínálata az utóbbi években megsokszorozódott, csak győzzünk választani! Igen ám, de mi van, ha igazi zöld táborba küldenénk a gyerekünket, olyan helyre, ahol nem merül ki a környezettudatos életmód a szelektív hulladékgyűjtésben, ahol pedagógiailag és környezettudományokból is képzett valódi szakemberek foglalkoznak a gyerkőcökkel? Gondolom már sejtitek, most épp egy ilyen tábort ajánlanánk a figyelmetekbe! :)

2015. május 28. 17:08

Zöld Kalandozások beszélgetéssorozatunk bónusz előadásaként június 3-án, szerdán este 6 órától Koltai Tamást fogadjuk, aki a zöldtetőkről, zöld falakról, vertikális és horizontális zöldművelésről fog nekünk mesélni. Mivel Magyarországon még viszonylag új fogalomnak számít mind a zöldtető, mind a zöld fal, ezért mindenképp érdemes lesz ellátogatni hozzánk és meghallgatni a gyakorlati tanácsokban bővelkedő előadást.

2015. május 28. 13:45

A Humusz standjával is találkozhatok Magyarország legbékésebb fesztiválján! Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A 2013-ban hiánypótló jelleggel életre hívott rendezvény a tudatos életmódnak, kikapcsolódásnak és feltöltődésnek kíván teret adni, amelyet előadások, alternatív mozgásformák és zenei programok kísérnek a Balaton partján. A családbarát ötnapos fesztivál idén még nagyobb területen, szélesebb körű programokkal és előadásokkal, hazai és külföldi zenei produkciókkal, folyamatos gyermekfelügyelettel várja a látogatókat, korosztályra való tekintet nélkül. Az elmúlt két év sikere alapján idén 8-10 000 látogatóra számítanak.  

2015. május 22. 17:52

Repülünk!Van egy fantasztikus ötleted? Látod magad egy start-upban kiteljesedni? Ám elveszettnek érzed magad a pénzügyi tervezés és a bürokrácia mezején? Kíváncsi vagy, hogyan tudnál egy ökofrankó vállalkozást beindítani? Startolnál Prágába?

2015. május 21. 14:58

Ökofrankó ház mellé ökofrankó kert dukál! Mit tudunk újrahasználni a kert építése során? Milyen növényeket telepítsünk? Hogyan rendezzük a kertet a fenntarthatóság jegyében? Ezekre a kérdésekre kapunk választ és ötleteket Kiss-Tikk Dóri tájépítésztől a Zöld Kalandozások május 27-ei előadásán.

2015. május 20. 18:01

Tavasszal felpörögnek az események a civil szervezetek háza táján, mindenki az adóbevallással és az azt övező 1%-os kampánnyal van elfoglalva. A legtöbb szervezet szentül hiszi, hogy az ő témája minden témák legfontosabbja – és ez így is van rendjén, hisz’ különben miért dolgoznának, tennék fel az életüket a Jó Ügyért?

2015. május 16. 12:31

Sorozatunk május 20-ai előadásán a komposzt toalettekről szóló hiedelmeket, kérdéseket és kétségeket oszlatja el Ertsey Attila öko-építész, akitől még a toalettek fejlődéstörténetéről és főbb típusairól is hallhatunk.

2015. május 15. 16:55

Tavasszal hirdette meg a Humusz Játszd újra! Játékok újragondolása c. pályázatát, melyre óvodás csoportok jelentkeztek. Rengeteg ötletesen újjávarázsolt, illetve újrahasznosított anyagból készült játék érkezett be hozzánk, a nyerteseket hirdetjük most ki.

2015. május 15. 15:48

A Humusz Szövetség áprilisban meghirdette Re-bútort az aulába pályázatát általános, közép – és szakközépiskolai diákok részére. A beérkezett tervekből hármat kiválasztottunk, melyeket meg is valósíthatnak a szerencsés nyertesek. Köszönjük szépen a sok remek ötletet!

2015. május 07. 21:01

A Zöld Kalandozások sorozat május 13-i előadója Borbás Péter építész lesz, aki a stílustartó házfelújításról fog nekünk beszélni. Mik azok a tipikus hibák, amiket elkövetünk, elkövethetünk, amikor felújításba fogunk? Mi az a pont, amikor a felújítandó ház új 'arculatot' kap, és mikor annyira erős az eredeti stílus, hogy csak igazodni tudunk? Szó lesz néhány klasszikus építészeti stílusról, azok megtartásáról vagy okos átalakításáról, mire kell odafigyelnünk bővítéskor, mi az a "spontán építészet"? Sok-sok történetre, fényképre, példára számíthatunk, és nem maradhat el a kérdezz-felelek rész sem!

2015. május 05. 11:57

A Re:Gondolatok a világról c. projekt keretében megvalósuló garázsvásárok egyik helyszíne a Maros Moziban lesz, ahol a nap végén vetítés is lesz.

2015. május 05. 10:54

A garázsvásárok az amerikai sorozatokból már jól ismertek: a lakók házuk elé pakolják ki portékájukat, új gazdát keresve használt, de még tökéletesen használható tárgyaiknak. Íme néhány tipp, hogy Te magad is megismerkedhess az újrahasználat ezen formájával.