Humusz hírek

2015. augusztus 17. 10:48

A Humusz Szövetség olyan elkötelezett önkormányzatokat keres, amelyek szívesen csatlakoznának egy hazai és nemzetközi hulladékcsökkentést támogató hálózathoz. A cél: olyan helyi körülményeket is figyelembe vevő Nulla Hulladék Terv kidolgozása, amely hosszútávon nyújt megoldást a település hulladékproblémáira.

2015. július 28. 13:46
Tavasszal meghirdetett pályázatunkban arra kértük fel az iskolákat, hogy maradékanyagokból, régi tárgyakból készítsenek egy ülőgarnitúra tervet. A három legjobb ötletre a Humusz keretet biztosít, hogy el is készülhessenek a bútorok. A budapesti Móra Ferenc Általános Iskolában el is készült a remekmű.
2015. július 21. 12:25

A cserebere börzék mindig is nagy népszerűségnek örvendtek; a Humusz által korábban szervezett eseményekre is szép számmal érkeztek érdeklődők, hulladékcsökkentők.

2015. július 17. 11:55

magnet logója

A Magnet Bank Közösségi Adomáyozási Programjának keretén belül minden évben felajánlhatják a bank ügyfelei a rájuk eső nyereség 10%-át az általuk preferált civil szervezeteknek. A Humusz ebben az évben is pályázott, nyert, majd bekerült a programba - de erről már biztosan tudtok, hisz többször is felhívtuk rá a figyelmeteket :) Nemrég megérkezett az értesítés, miszerint 124.522 Ft-ot ajánlottatok fel részünkre, amit ezúton is köszönünk szépen!

 

2015. július 15. 20:58

A nyári hónapokban fokozottan oda kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre. Ez azonban nem kell, hogy egyet jelentsen napi 4-5 palack hulladékká válásával! 

2015. július 07. 11:02

Villámcsődülettel csatlakozott idén a Humusz Szövetség a minden évben megrendezett nemzetközi megmozdulásokhoz. A Nejlonzacskómentes Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a műanyag szatyrok és csomagolások okozta környezeti károkra. A flashmobon gurulós és egyéb többször használatos bevásárlótáskákkal versenyeztek a résztvevők.

 

2015. június 30. 15:37

2015-ben is megrendezték az európai országok nulla hulladékos találkozóját, melyre ezúttal Szófiában került sor. A konferencia nemcsak az elmúlt egy év sikereinek ismertetésére volt remek alkalom, de a résztvevők megvitatták a szakterület nehézségeit és kihívásait is, valamint ezek megoldására közös stratégiákat, együttműködési lehetőségeket dolgoztak ki.

2015. június 26. 18:18

A hét második fele a dolgos szórakozás jegyében zajlott; csütörtökön a Balatonnál voltunk az Everness Fesztiválon, pénteken a Norvégminta Fesztiválon vettünk részt. Mindkét helyre szívesen mentünk és vittük a szemléletformáló játékainkat és kiadványainkat.

2015. június 20. 11:30

Bár Magyarországon termékdíjas a műanyag bevásárlótáska, és egyre többen visznek is magukkal szatyrot a bevásárláshoz, a tudatos vásárlói szokások még mindig nem elég elterjedtek a mindennapokban. Erre szeretnénk a figyelmet felhívni és jó tanácsokkal szolgálni egy látványos flashmob keretében.

2015. június 18. 17:52

A Humusz Szövetség 2015. februárjában töltötte be 20. szülinapját. A bulival megvártuk a jobb időt, hogy egy amolyan humuszos kerti parti keretén belül tudjuk megköszönni a korábbi vezetőségnek, munkatársaknak, régi és jelenlegi önkénteseinknek az eddigi - és jövőbeli :) - segítséget. Még legalább ugyanennyi szülinapot kívánunk magunknak! :)

 

2015. június 16. 15:05

Összefogás az élelmiszerpazarlás ellen: élelmiszerfeleslegből készült 5000 adag ételt!

2015. június 11. 15:52

Május 9-én országos Garázsvásár napot tartottunk, hogy felhívjuk a figyelmet az újrahasználat ezen módozatára is. Azóta is tagszervezeteink többfelé tartottak közösségi garázsvásárokat.

2015. június 04. 15:18

MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ: június 30.
---
A Magnet Közösségi Bank idén is meghirdeti Közösségi Adományozási Programját (KAP), amely keretén belül a Humusz Szövetség is részesülhet a felajánlható 35 119 695 Ft-ból! A programban a Magnet Bank ügyfelei vehetnek részt, akik immár 6. alkalommal dönthetnek arról, hogy a nyereségszámítási modell alapján kalkulált, rájuk eső eredményrész 10%-át, mely hazai civil szervezetnek ajánlják fel. A rendelkezési időszak május 18-tól június 30-ig tart.

 

 

2015. május 29. 11:36
Májusi eső aranyat ér: ez esetben értékes szemléletformáló ajándékokat hozott el Komposztunk diákpályázatunk 1-3. helyezettje számára. A beérkező pályaműveken jól látszódott a komposztálás napi rutinja az intézményekben, melyet nagy örömmel tapasztaltunk. Óvodákból, iskolákból nagyjából egyforma arányban érkeztek be pályázatok, főként plakátok formájában.
2015. május 28. 20:32

Angol, sport, sakk, íjász, dzsungel, állatkerti, kézműves, író, olvasó, színész, lélekemelő, lélekmegtaláló... Minden, mi szem-szájnak ingere! A nyári gyerektáborok kínálata az utóbbi években megsokszorozódott, csak győzzünk választani! Igen ám, de mi van, ha igazi zöld táborba küldenénk a gyerekünket, olyan helyre, ahol nem merül ki a környezettudatos életmód a szelektív hulladékgyűjtésben, ahol pedagógiailag és környezettudományokból is képzett valódi szakemberek foglalkoznak a gyerkőcökkel? Gondolom már sejtitek, most épp egy ilyen tábort ajánlanánk a figyelmetekbe! :)

2015. május 28. 17:08

Zöld Kalandozások beszélgetéssorozatunk bónusz előadásaként június 3-án, szerdán este 6 órától Koltai Tamást fogadjuk, aki a zöldtetőkről, zöld falakról, vertikális és horizontális zöldművelésről fog nekünk mesélni. Mivel Magyarországon még viszonylag új fogalomnak számít mind a zöldtető, mind a zöld fal, ezért mindenképp érdemes lesz ellátogatni hozzánk és meghallgatni a gyakorlati tanácsokban bővelkedő előadást.

2015. május 28. 13:45

A Humusz standjával is találkozhatok Magyarország legbékésebb fesztiválján! Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A 2013-ban hiánypótló jelleggel életre hívott rendezvény a tudatos életmódnak, kikapcsolódásnak és feltöltődésnek kíván teret adni, amelyet előadások, alternatív mozgásformák és zenei programok kísérnek a Balaton partján. A családbarát ötnapos fesztivál idén még nagyobb területen, szélesebb körű programokkal és előadásokkal, hazai és külföldi zenei produkciókkal, folyamatos gyermekfelügyelettel várja a látogatókat, korosztályra való tekintet nélkül. Az elmúlt két év sikere alapján idén 8-10 000 látogatóra számítanak.  

2015. május 22. 17:52

Repülünk!Van egy fantasztikus ötleted? Látod magad egy start-upban kiteljesedni? Ám elveszettnek érzed magad a pénzügyi tervezés és a bürokrácia mezején? Kíváncsi vagy, hogyan tudnál egy ökofrankó vállalkozást beindítani? Startolnál Prágába?

2015. május 21. 14:58

Ökofrankó ház mellé ökofrankó kert dukál! Mit tudunk újrahasználni a kert építése során? Milyen növényeket telepítsünk? Hogyan rendezzük a kertet a fenntarthatóság jegyében? Ezekre a kérdésekre kapunk választ és ötleteket Kiss-Tikk Dóri tájépítésztől a Zöld Kalandozások május 27-ei előadásán.

2015. május 20. 18:01

Tavasszal felpörögnek az események a civil szervezetek háza táján, mindenki az adóbevallással és az azt övező 1%-os kampánnyal van elfoglalva. A legtöbb szervezet szentül hiszi, hogy az ő témája minden témák legfontosabbja – és ez így is van rendjén, hisz’ különben miért dolgoznának, tennék fel az életüket a Jó Ügyért?