Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Környezet- és természetvédelmi mûsorok a Magyar Rádióban

A HuMuSz-ügyek
Év: 
2000
Szám: 
Tavasz

Petõfi Rádió

 

ZÖLD JELZÉS

 

Minden hétköznap a 10.00-11.00 között, a Petõfi Délelõttben jelentkezik, környezet- és természetvédelmi figyelõ. Értesít a legfontosabb eseményekrõl, újdonságokról, továbbá ötleteket ad olyan témákkal kapcsolatosan mely a lakosságot közvetlenül érinti (pl. energiatakarékosság, hulladékcsökkentés, stb.). A hét bel- és külföldi hírei mellett rendszeresen közöl adatokat olyan lehetõségekrõl, akciókról, melyekben a lakosság közvetlenül is részt vehet (hulladékudvarok címei, nyitva tartása, komposztálási tanácsadó, papírgyûjtési, erdõtakarítási akciók, stb.).

 

GORDIUSZ MAGAZIN

 

Minden vasárnap 10.00-11.00 között jelentkezik. Ez a tudományos ismeretterjesztõ mûsor egyre gyakrabban foglakozik környezetvédelmi témájákkal.

 

Bartók Rádió

 

 

TELEOBJEKTÍV: ARCKÉP ZÖLD HÁTTÉRREL

 

A sorozat kéthetente keddenként 20.00 körül, az élõ hangverseny közvetítések szünetében jelentkezik, fõként a természetvédelemben aktív hazai szakemberek mesélnek munkájukról, a természetrõl és a védelem szükségességérõl.

 

ÖKOLÓGIAI AKADÉMIA

 

Havonta egyszer, csütörtökön 15.45-16.00 között jelentkezik. Beszélgetés olyan riportalanyokkal, akik az ökológiai tudományok kiválóságai vagy az ökológiai mozgalom személyiségei; olyanok, akik sokat tehetnek vagy tettek a hazai szemléletváltozásért (fogyasztás, élõvilág védelem, energiahatékonyság, zöld filozófia).

 

Calypso Rádió

 

 

ZÖLD BUDAPEST MAGAZIN

 

Szerdánként 10.00-10.45 között hallható. Az elsõsorban fõvárosiaknak és agglomerációbelieknek szóló mûsor mindig egy-egy aktuális problémát dolgoz fel úgy, hogy a riportbejátszások mellett a stúdióvendég hallgatói kérdésekre is válaszol.

 

Kossuth Rádió

 

 

ZÖLD HÍREK

 

Minden reggel 8.30-kor a Reggeli Krónikában jelentkezik a következõ témákkal: aktuális hazai környezetvédelmi hírek, érdekességek a nagyvilágból, beszélgetések környezetvédõkkel, szakemberekkel, tudósokkal, stb.

 

OXIGÉN

 

Szombatonként 14.05-14.55 között hallható, ökológiai magazin, hírekkel, riportokkal.

 

Civil Rádió FM 98.00 MH (Csak Budapesten fogható)

 

 

ÖKOCSÚZLI