Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Környezet- és természetvédelmi mûsorok a Magyar Rádióban

ZÖLD JELZÉS
Év: 
1998
Szám: 
Tavasz

Petõfi adó   : Szeptembertõl állandó idõben és kibõvített mûsoridõvel minden szerdán 13:15 és 13:45 között jelentkezik a   ZÖLD JELZÉS  , a Petõfi adó környezet- és természetvédelmi figyelõje.

 

Környezet- és természetvédelmi mûsorok a Magyar Rádióban

 

Részben a Központi Környezetvédelmi Alap támogatásával több új mûsor indult az elmúlt hónapokban.

GORDIUSZ MAGAZIN: a már évek óta minden vasárnap 10:00 - 11:00 között jelentkezõ tudományos ismeretterjesztõ magazinban az utóbbi idõben egyre gyakrabban foglakozunk direkt vagy indirekt módon a környezet- és természetvédelemmel. Elsõsorban jeles napokon (Vizes élõhelyek Napja, Föld Napja, Környezetvédelmi Világnap) készítünk tematikus mûsorokat.

 

Bartók adó:

Kéthetente keddenként este 20:00 körül az élõ hangverseny közvetítések szünetében jelentkezik a TELEOBJEKTÍV - ARCKÉP ZÖLD HÁTTÉRREL címû sorozat, melyben fõleg a természetvédelemben aktív haza szakemberek mesélnek munkájukról, elhivatottságukról, a természetrõl, és a védelem szükségességérõl.

 

Az ÖKOLÓGIAI AKADÉMIA havonta egyszer, csütörtökön 15:45 - 16:00 között jelentkezik. Benne beszélgetés egy olyan egyéniséggel, aki az ökológiai tudományok egy-egy szeletét villantja fel a hallgató számára.

 

Calypso adó:

Minden szerdán 9:45 - 10:30 között jelentkezik a ZÖLD BUDAPEST MAGAZIN. Az elsõsorban fõvárosiaknak és agglomerációbelieknek szóló környezet- és természetvédelmi élõ mûsor mindig egy-egy aktuális problémát dolgoz fel úgy, hogy a riportbejátszások mellett az illetékes stúdióvendég a hallgatói kérdésekre is reflektál.

 

 

Kossuth adó:

ZÖLD HÍREK: hétfõ, péntek 8:37, a Reggeli Krónikán belül: aktuális hazai környezet- és természetvédelmi ügyek rövid hírben vagy interjúban, a vidéki környezetvédelem hírei, érdekességek a nagyvilágból.

 

 

TEMATIKUS TÁRSADALOM-ÖKOLÓGIAI MÛSOROK

:
régebben TÚLÉLÉS, most A 23. ÓRA ill. a dokumentumsáv keretében (egy hónapban egy szombaton este 22:20 - 23:00, ill. alkalmanként vasárnap délután 16:05 - 17:00). Egy-egy 40 vagy 50 perces mûsorban egy-egy olyan jelenséget, témát járunk körbe, amelyek újak, sokak számára érdekesek, vagy egyszerûen csak új megvilágításban próbáljuk meg elhelyezni.

 

OXIGÉN: ökológiai magazin minden szombaton 14:05 - 14:55. Különbözõ, az ökológiával összefüggõ témákban riportok, interjúk, jegyzetek és hírek, pl. heti aktuális események, háttéranyagok, a környezettudomány különbözõ területei, botrányos, vagy követendõ ügyek. Vélemények, játék.