Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Civilek éjszakája – szeptember 10.

  • 2011. szeptember 04.
  • Scheuer Zsuzsanna

2011. szeptember 10-én a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület másodszor rendezi meg a Civilek éjszakája eseményt, az összefogás erejéből, nonprofit módon.

civilek éjszakája

A rendezvény célja, hogy láthatóvá tegye a hazai civil szervezeteket, megismertesse munkájukat az emberekkel, akik gyakran nem is tudják, mennyi mindenben kaphatnak tőlük segítséget.

A csatlakozó közel 100 alapítvány, egyesület, klub és társaság Budapest több mint 25 pontján (továbbá 12 vidéki városban és még határainkon túl is) kínál izgalmas programot, ízelítőt adva munkájából. Van, aki saját irodáját nyitja meg ezen az éjszakán, van, akit más helyszín fogadott be. Lehet hallgatózni, belemerülni, megnézni, részt venni, játszani, ugrálni és legfőképpen tájékozódni, ugyanis ezen az éjszakán az egész város tőlük zeng, kigyúlnak a civil pontok fényei.

A szervezetek közt megtalálható az Amnesty International, a Drog-Stop Budapest Egyesület, a Kézenfogva Alapítvány, a Kutató Diákok Országos Szövetsége, a Születésház Közhasznú Egyesület, a Gödör Klubért Kulturális Egyesület, a Nem Adom Fel Alapítvány, a Szkeptikus Társaság, a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány, a Bocs Alapítvány stb.

Az esemény ismeretterjesztő, szórakoztató programjait a szervezetek saját irodáikon, helyiségeiken kívül olyan befogadó helyszíneken valósítják meg, mint a budapesti Gödör Klub, az Artkatakomba, a Fogasház, a Csendes, vagy a Tűzraktér utóéleteként, a Király Fürdőben éppen aznap megnyitó Vízraktér.

Lesz esélyegyenlőtlenségi társasjáték, darts-verseny fecskendőkkel, homeopata sör csapolása, önismereti tesztek, filmvetítések, vízkóstoló, növény és mag cserebere piac, szolidaritási helyben-tekerés a „Guruló emlékmű” bringáján, áltudományos tárgyak kiállítása, rövidfilmek emberi jogi problémákról, óriás kávészünet, beszélgetés fogyatékos emberekkel, szüléstotó, személyes álláskeresési tanácsadás, a Magyar Fokhagymafront bemutatója, droginformációs és -prevenciós programok, életfa-tervezés, 50 kilométeres diéta kóstolója, tanácsadás külföldi önkéntes lehetőségekkel kapcsolatban, Nagy Civil Társasjáték, újratárgyak hulladékból – és ez csak csak néhány felvillantott esemény a programkavalkádból.

Részlet a program honlapján található bemutatásból:

„Egy civil szervezet lehet könnyed és lehet komoly, működhet egészségügyi, szociális, kulturális, környezetvédelmi vagy közösségi területen. Bárkiből lehet civil szervezet, ha úgy akarja, és elég eltökélt ahhoz, hogy megmaradjon kitűzött célja mellett. A civil szervezetek tevékenysége olyan, mint a levegő: nem is gondolunk rá, ha van, de nagyon rossz, ha nincs.

Nincs kifogás. ÖSSZEFOGÁS!”

Forrás: civilekéjszakája.hu