Külső hírek

A Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) Nonprofit Kft. az idei évben is megszervezi a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót. Az eseményre országszerte május 9-11. között kerül sor. ( www.teszedd.hu )

2014. április 07.

Csömöri program az újraéledő településért,  a megújuló talajokért és az egészséges élelmiszerekért.

2014. április 07.

A HKIK, és a Part Egyesület szeretné meghívni önöket, céges csapatépítésre, kikapcsolódásra, családi szórakozásnak is ideális programjára. Az április 22-én megrendezésre kerülő Critical mass rendezvényhez kapcsolódóan vállalati csapatok, családok és diákok számára a kerékpáros közlekedést, valamint fentarthatóságot népszerűsítő vetélkedőt rendeznek.

2014. április 07.

Nő a figyelemhiányos zavarok aránya, késik az agyi fejlődés, csökken az iskolai teljesítmény, mindez egyre inkább az ipari és mezőgazdasági kemikáliákhoz kapcsolódik. Bár sok anyagot már évekkel korábban betiltottak, mégis megtalálhatóak a környezetünkben, mivel lassan bomlanak le. A gyermekek agyi károsodása elsősorban az alább felsorolt 11 vegyi anyaghoz, anyagcsoporthoz köthető.

2014. április 01.

Jóval megelőz minden érvényben lévő élelmiszerbiztonsági előírást, beleértve a most formálódó uniós terveket is egy hazai modell, amellyel bárki nyomon követheti egy élelmiszer teljes életútját. A fejlesztést egy innovatív projekt keretében dolgozták ki és egy szűk területen már alkalmazzák is. Az újdonság szakít az eddigi gyakorlattal és szemlélettel, mivel nem utólagos ellenőrzésekre épül.

2014. április 01.

Jelenleg 200 millió ember él mérgezett környezetben. Ilyen a Jáva szigetének nyugati felén 300 km-en át kanyargó Citarum folyó vidéke, mely 9 millió ember és tucatnyi gyár szemét, és szennyvíz csatornája. Az ivó, és öntözővíz évi hét millió tonna háztartási hulladékot szállít.

2014. április 01.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével Fórumot indít az élelmiszerpazarlás és -veszteség csökkentése érdekében. A Fórumhoz várják a témában tenni szándékozó vállalatok és szervezetek csatlakozását.

2014. március 31.

Az emberek és a vállalatok is hajlandóak fizetni a hulladék feldolgozásáért.

2014. március 31.

Egyelőre úgy tűnik, az idén hatályba lépett hulladéktörvényhez most készülő új végrehajtási rendeletek sem hoznak majd változást a fel nem használt gyógyszerek begyűjtésének 2005 óta megszokott rendjében. Így továbbra is a patikákban kell kihelyezniük a gyártóknak azokat a speciális gyűjtőládákat, amelyekbe a lakosság a fel nem használt gyógyszerhulladékot elhelyezheti, a tapasztalatok szerint egyre nagyobb mennyiségben.

2014. március 31.

Mivel a téli hónapokban alábbhagy az emberek tisztasági morálja, az osztrák főváros újabb kampányban emlékezteti őket arra, hogy a város tisztaságáért ők tehetik a legtöbbet. A szemeteskukák óriásplakátokról szólnak rá a bécsiekre.

2014. március 31.

Tartalom átvétel