Külső hírek

A Zeusz Papucsa Bt. pénzdíjas pályázatot hirdet egy Zeusz papucsáról szóló „mítosz” megírására, hogy ráirányítsa a figyelmet a hagyományos cipőjavító mesterség fontosságára.

2014. április 22.

A Pej Tou szemétégető nem a legszebb épülete Tajvan fővárosának, Tajpejnek. Viszont igen hasznos: naponta 1800 tonna szemetet égetnek itt el, amellyel egy 49 megawattos erőművet szolgálnak ki. A létesítmény mégsem ezért érdekes, hanem amiatt, mert 150 méter magas kéményén egy forgó éttermet helyeztek el – számol be az Amusing Planet.

2014. április 20.

Országos zöld civil szervezetek levélben kérik Orbán Viktort, hogy az új kormányzati struktúrában erősítse meg a környezetügyet és állítsa vissza a környezetvédelmi tárca egységét és önállóságát.

2014. április 17.

Idén negyedik alkalommal hirdeti meg Zöldsuli programját a Magyar Cetelem Bank, amely az elmúlt években 32 általános iskolának nyújtott lehetőséget udvaraik, zöld területeik fejlesztésére, szépítésére. A pályázat nyertesei idén összesen hatmillió forint támogatásban részesülnek.

2014. április 16.

Fémtörvény, hulladéktörvény, és állati eredetű melléktermékek szabályozásának együttes értelmezése szakértő előadókkal címmel rendez egész napos intenzív, konzultációval egybekötött konferenciát a DANDELION Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft. A rendezvényre felkért előadók hiteles, jogszabályalkotásban jártas, gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakértők.

2014. április 14.

A címben látható állítás kicsit túlzás: nem mi, európaiak, fulladunk majd bele az elektronikai hulladékokba, hanem a világ két legnagyobb e-szeméttelepe környezetében élők. Az érintettek leginkább a kínai Guiyu tartomány és a ghánai Agbogbloshie lakosai. Erre a két helyre érkezik ugyanis a világ kiselejtezett elektronikai gépeinek a döntő többsége, sokszor illegálisan. Itt aztán amit lehet megjavítanak és eladnak a fejlődő országokba, vagy az értékes alkatrészek és fémek kinyerése érdekében darabokra bontják, elégetik a berendezéseket, ami jelentős környezeti és egészségügyi károkat okoz.

2014. április 14.

A Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) Nonprofit Kft. az idei évben is megszervezi a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót. Az eseményre országszerte május 9-11. között kerül sor. ( www.teszedd.hu )

2014. április 07.

Csömöri program az újraéledő településért,  a megújuló talajokért és az egészséges élelmiszerekért.

2014. április 07.

A HKIK, és a Part Egyesület szeretné meghívni önöket, céges csapatépítésre, kikapcsolódásra, családi szórakozásnak is ideális programjára. Az április 22-én megrendezésre kerülő Critical mass rendezvényhez kapcsolódóan vállalati csapatok, családok és diákok számára a kerékpáros közlekedést, valamint fentarthatóságot népszerűsítő vetélkedőt rendeznek.

2014. április 07.

Nő a figyelemhiányos zavarok aránya, késik az agyi fejlődés, csökken az iskolai teljesítmény, mindez egyre inkább az ipari és mezőgazdasági kemikáliákhoz kapcsolódik. Bár sok anyagot már évekkel korábban betiltottak, mégis megtalálhatóak a környezetünkben, mivel lassan bomlanak le. A gyermekek agyi károsodása elsősorban az alább felsorolt 11 vegyi anyaghoz, anyagcsoporthoz köthető.

2014. április 01.

Tartalom átvétel