Külső hírek

Vidéki ábránd és romantika, vagy realitás és tudatos életpálya?

 • 2016. július 25.
 • Bogi
2016. augusztus 25-28-ig Csobánkapuszta ad helyszínt a Fesztiválnak.

„Költözz vidékre és kezdj új életet?!” Erről szól második éve a Gyüttment Fesztivál, a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója.

2016. augusztus 25-28-ig Csobánkapuszta ad helyszínt a Fesztiválnak.
 
Tudásmegosztás és tapasztalatcsere, fesztivál környezetben, fesztivál hangulatban. Az öko-tudatos létezés képviselői, úttörői, bozótharcosai összegyűlünk négy napra, előadóként, vagy hallgatóként, de résztvevőként egymást segítve, tanítva.

Rovatok: 
célcsoport: 

Öko Szegedi Ifjúsági Napok

 • 2016. július 25.
 • sklania
Jégpohár, az Ehető Kanál, a Szalma Szívószál, a Komposzt WC és még sok más

Az egyetlen hazai Greener Festival díjas rendezvény, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) idén számos öko-újdonsággal rukkol elő: a Jégpohár, az Ehető Kanál, a Szalma Szívószál, a Komposzt WC és még sok más.

A Szegedi Ifjúsági Napok 2008-óta igyekszik népszerűsíteni az ökotudatos fesztiválozást, ennek elismeréseként már 2009-ben - legelső és azóta is egyedüli magyarként - kapta meg a környezettudatos fesztiválokat díjazó nemzetközi Greener Festival Awards-ot, olyan fesztiválok mellett, mint a Glastonbury vagy a T-in-the-Park. A SZIN céljai e téren azóta is változatlanok és idén több újdonsággal is jelentkezik a környezetbarát fesztivál, hogy minél több emberhez eljuttassa az ökogondolkodás fontosságát.

Rovatok: 
Műfaj: 
Tematika: 
célcsoport: 

Nem lesz gumihulladék-feldolgozó Kaposváron

 • 2016. július 22.
 • Jusztina
Kaposváron mégsem lesz gumihulladék-feldolgozó
Nem lesz gumihulladék-feldolgozó Kaposváron - közölte a Kaposvári Városháza csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint a beruházó vállalat tulajdonosa jelezte a település polgármesterének, Szita Károlynak (Fidesz-KDNP), hogy - a gumihulladék-feldolgozó elleni népszavazási kezdeményezés támogatottságának hatására - nem kívánják megépíteni az ipari létesítményt Kaposváron.

Rovatok: 

A márka bűvöletében

 • 2016. július 19.
 • sklania
Egy Tommy itt, egy Ralph ott, meg egy pici Lacoste amott

Szerintem nem engedheted meg magadnak a "kedvenc" ruhamárkádat. Erős az állításom? Márpedig inkább van igazam, mint nem. Azt látom, hogy az emberek többet akarnak mutatni magukból (pénztárcájukból) , mint a mocskos valóság. Hogyan terjedhettek el az "utcán" a középkategóriájú ruhamárkák?

 

Hogyan lehetséges, hogy minden második ember a villamoson magán hordozza a krokodilt, a lovas srácot vagy a trikolort? Egy Tommy itt, egy Ralph ott, meg egy pici Lacoste amott. Persze ezeket a márkákat lehet csereberélni, átnevezni, de a lényeg ugyanaz marad. Gyanúsan sok ember rohangál olyan ruhákban, amit valójában nem tudnának megfizetni.

Rovatok: 
Műfaj: 
Tematika: 
célcsoport: 

Férfi alsóból női melltartó

 • 2016. július 16.
 • Abigail
Így készíts sportmelltartót néhány perc alatt
Ha te is bambán szeretnél nézni a monitorra 1 percig, íme egy kissé bizarr újrahasznosítós videó.

 Egy ollóval kiválóan lehet hagyományos, férfi alsógatyából női melltartót/topot eszkábálni.
Annak, aki szereti..

 

 

A hír forrása: okoanyu.blog.hu

 

Tematika: 
Rovatok: 
Műfaj: 

Kaposvár elérte, hogy szavazhasson a gumihulladék-hasznosításról

 • 2016. július 15.
 • Jusztina
Kaposvár szavazhat a gumihulladékhasznosításról
A vártnál jóval több, 18 900 aláírás jött össze abból a célból, hogy népszavazás dönthessen a kaposvári gumihulladék-feldolgozó létesítéséről, jelentette be Pintér Attila, szocialista önkormányzati képviselő a kaposvári Városháza előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Ez az a beruházás, amit Szita Károly polgármester és a fideszes többségű városvezetés a lakosság kizárásával annyira erőltetett, hogy szokatlan módon még a helyi MSZP és a Jobbik is közösen írt alá nyilatkozatot a létrejötte ellen.
A beruházást eredetileg Százhalombattára tervezték, de a Csányi Sándorhoz köthető vállalkozás a tiltakozások hatására végül új helyszínt keresett, így jelent meg Kaposváron.

Rovatok: 

Három év múlva India teljesen tiszta lesz

 • 2016. július 11.
 • Abigail
A miniszterelnök két éve hirdette meg a "Tiszta India" mozgalmat

A Kérjen lehetetlent című egykori rádióműsor fő száma lehetett volna, ha valaki azzal áll elő, hogy takarítsuk ki Indiát. Sokak szerint ez tényleg egyenlő a megvalósíthatatlannal. (Meg aztán ebben a kérdésben idehaza is akad némi restancia.) India vezetői azonban nem így gondolták. 2019-ig tartó mozgalmuk célja India kitakarítása. Egy mindössze 600 lakosú kelet-indiai falu azonban megelőzte a nagyvárosokat és a meghirdetett akciót. Mawlynnong 13 évvel korábban – köszönhetően az ott élő gyerekeknek – egész Ázsia legtisztább települése lett.

A világutazók régen felfedezték maguknak Ázsiát, miközben a régió egyik legnagyobb problémája szoros kapcsolatban van a nemzetközi turizmussal. Az Ázsiát egyre jobban elborító szemét sokaknak riasztó lehet, mások viszont úgy gondolják, hogy ezt el kell fogadniuk mindazoknak, akik Indiába, Thaiföldre, vagy éppen Indonéziába utaznak.
Lassan a régió vezető politikusai is felismerik, hogy ez így nem mehet tovább. A BBC Indiába látogató stábja mutatta be a világnak az ország és a régió legtisztább települését, Mawlynnongot.

Rovatok: 
Műfaj: 

Mit dobtak ki a viktoriánusok?

 • 2016. július 11.
 • Abigail
Viktoriánus detektívként nyomoz egy brit szemétkutató
Tom Licence a középkori történelem szakértője, író és egyetemi tanár, emellett önmagát szemétkutatónak is nevezi, kutatásainak egy része ugyanis arra irányul, hogy elődeink hulladékát tanulmányozva próbál következtetni mindennapi életük részleteire. Lássuk, mit rejtenek a 19. századi kukák!

Tom Licence a University of East Anglia középkori történelem szakának oktatója, egyben a What the Victorians Threw Away (Mit dobtak ki a viktoriánusok) című könyv, illetve az azonos című blog szerzője. Önmagát szemétkutatónak (garbologist) is nevezi, kutatásai során a 19.

Tematika: 
Rovatok: 
Műfaj: 

Rákkeltő lehet a Kinder csokoládé

 • 2016. július 11.
 • Abigail
Veszélyes anyagokat találtak több édességben is
Több édességben is rákkeltő és mutagén anyagokat talált az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság.

A Foodwatch húsz terméket vizsgált be, amelyek közül háromban is olyan anyagot mutattak ki, ami a kőolaj finomításakor szokott keletkezni.

Az egyesével csomagolt Kinder Riegel és a Lindt Fioretto bonbonja mellett a Sun Rice csokoládéfalatkái érintettek az ügyben. A Foodwatch az eredményekről értesítette a gyártókat, és a termékek nyilvános visszavonását javasolta nekik, ám egyik érintett sem vetette le a boltok polcairól az édességeket.

Rovatok: 
Műfaj: 

ReProduct - recycling és ökodesign vásár

Időpont: 
2016. május 08.
09:00 - 17:00
Helyszín: 
Budapest Pont
Hulladékból menő cuccok?

Használt papírból táska, kávékapszulából fülbevaló vagy pet palackból ülőbútor? Sőt, akár még művészet is? Gyere és nézd meg, mit alkottak kreatív designerek olyan anyagokból, amelyek mások szemében eldobandók - vagy akár te magad is rendszeresen kidobod őket.

A vásár mellett lesz recycling és ökodesign művészeti kiállítás, illetve workshop is, ahol Te is alkothatsz újrahasznosítható anyagokból.

További információ: 
https://www.facebook.com/events/464170433776961/
Rovatok: 
célcsoport: 
Tematika: 

Oldalak