Következő esemény

ápr. 18. 13:00
Kismaros, Börzsönyliget, Láng u. 4. (Kismagos Oktatóközpont)
Békéscsabán, Kecskeméten, Okányban, Szekszárdon és az interneten is pezsgett a Nulla Hulladék Hét

November utolsó hetében az Európai Hulladékmegelőzési Hét alkalmából megrendezett Nulla Hulladék Héten az ország számos pontján zajlottak események. Eseménynaptárunkban közel 20 programot hirdettünk, köszönhetően annak is, hogy az ide kapcsolódó pénteki „Ne vásárolj semmit nap” már szép hagyományokkal rendelkezik hazánkban. Íme egy kis élménybeszámoló a Nulla Hulladék Hálózat tagjai által kivitelezett programokról.

Indul a Nulla Hulladék Hét 2011 programsorozat!

Nulla Hulladek Het logoA Humusz Szövetség az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából 2011-ben is megrendezi a Nulla Hulladék Hét nevű programsorozatot.  Gondolkodj többet, vásárolj kevesebbet!

Nulla Hulladék Hét 2010 képekben

Köszönjük mindenkinek a részvételt a Nulla hulladék Hetén! Több, mint 30 csatlakozó szervezettel közösen sokezer embert tudtunk megszólítani üzeneteinkkel a hét folyamán és többen már a jövő évi Nulla Hulladék hétre is bejelentkeztek résztvevőként :)

Képes beszámoló a Nulla Hulladék Hét záróeseményéről.

Beszámoló a BMK Nulla Hulladék heti rendezvényeiről

A Humusz Szövetség által összefogott kampányhét üzeneteinek jegyében november 16. és december 2. között a BMK (Budapesti Művelődési Központ) a környezettudatosabb életvitelhez kapcsolódó műhelyfoglalkozásokkal és az aulában berendezett apró, de annál látványosabb kiállítási sarokkal várta látogatóit.

Változó Világ? Változz Te is! - Békéscsabai történések a Nulla Hulladék Héten

Ligeti Vásárral indult a két hetes rendezvény, melyet a Nulla Hulladék Hétre” készülve szervezett a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület több helyi civil szervezet bevonásával.

Kőleves projekt

Adományozás, főzőcske és közösség. Több nem is kell.

ZöldRe töltve - Betétdíjas poharak, szelektív hulladékgyűjtők… zöldülő fesztiválok

A keletkezés megelőzése a legjobb hulladékcsökkentő módszer, melynek alternatív lehetősége a RePoharak használata. A Pohár Programról és további fesztiválzöldítő tevékenységekről Sziromi-Nagy Tamással, a Zöldövezet Társulás elnökével beszélgettem.

Ne dobd ki!

Javítással tovább tudjuk használni a tárgyakat, így később lesz belőlük hulladék. Nem kell újabb és újabb terméket vennünk a régi helyettesítésére, így később telnek meg a lerakók és nem pazaroljuk az erőforrásokat sem. Előbb-utóbb minden tárgyból hulladék lesz, épp ezért nem mindegy, hogy mennyi cuccunk van és meddig használjuk őket.

Tej saját flakonba!

Biztos mindenki találkozott már a házitej-automatákkal. Szerencsére egyre több helyen vannak.

Bringakonya

Kisfilm a munkájukról.

LEGFRISSEBB HÍREK