Humusz hírek

Szabadulószobánk nyári kedvezménnyel várja a csapatokat

 • 2018. június 14.
 • Peti
Kedvezményes áron játszhatnak, akik nagyobb társaságban érkeznek

NAPSZÚRÁST KAPTUNK! 2=1,5 akciónk keretében ha két csapattal regisztráltok a szabadulószobába, a második csapat féláron játszhat. 

Az idei tanév új kísérlete volt Magyarország első környezettudatos szabadulószobája. A sikereken felbuzdulva nyáron már több fesztiválra is meghívták a Humusz Szövetség "Pucolj ki! névre hallgató szabadulószobás játékát. Az élményközpontú, mégis tanulságos és szemléletformáló játékban sok információt el lehet sajátítani a nulla hulladékos életmódról. 

Amikor épp nem fesztiválokon lesz a játék, szeretnénk a Saru utcai "bázison" minél több csapatnak nyári programként kínálni a szabadulószobát. Ezért úgy határoztunk, hogy a nagyobb társasággal érkezőknek kedvezményt biztosítunk. 

Rovatok: 

Használtruha börze a Humusz kertjében!

Időpont: 
2018. június 23. 10:00 - 16:00
Helyszín: 
Humusz Ház, 1111 Bp, Saru utca 11.
Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel?

A minden évben megrendezésre kerülő garázsvásár helyett a nyarat most használtruha börzével indítjuk. Sokszor tapasztaltuk, hogy leginkább ruhanemű az amit magatokkal hoztok egy-egy ilyen alkalomra, így ezen felbuzdulva gondoltuk, hogy szervezünk egy olyan eseményt, ahol a Humusz kertje egy nagy gardróbbá változik :)

A ruhabörze remek lehetőség, hogy felfrissítsd gardróbodat, plusz pénzhez és/vagy szuper cuccokhoz juthass, megismerj más, hasonló gondolkodású embereket, és mindezt egy remek hétvégi program keretében tedd!

További információ: 
További információ: humusz@humusz.hu
Rovatok: 
célcsoport: 

A Humusz 2017. évi szakmai beszámolója

 • 2018. május 29.
 • Csilla
Mi minden történt a Humusz háza táján 2017-ben?
Minden évben a közhasznúsági jelentés mellett a Humusz beszámolót készít a tárgyévben történt szakmai tevékenységeiről. Nézd meg, mi mindent tettük a hulladékcsökkentés és környezeti nevelés területén!

Szakmai célunk 2017-ben is arra irányult, hogy Magyarországon a fenntartható, a természeti erőforrásokkal takarékosan bánó fogyasztás és termelés napi gyakorlattá váljon. Azért dolgozunk, hogy rendelkezésre álljon az ehhez szükséges ismeret és akarat a lakosságban, különösen a szakmai döntéshozók körében, illetve kialakuljon a szükséges társadalmi, gazdasági és környezeti feltételrendszer. Ebben a munkában partnernek tekintjük a civil közösségeket, a pedagógusokat, a felsőoktatásban részt vevő hallgatókat és az önkormányzatokat.

Tematika: 
Rovatok: 
célcsoport: 

Kövesd híreinket továbbra is!

 • 2018. május 25.
 • Csilla
Mindenképpen olvasd el, ha szeretnél továbbra is a követőnk lenni!

Biztosan sokatok hallott már a GDPR-ról, és hogy szigorodnak az adatvédelmi szabályok. Mindenképpen olvasd el, ha szeretnél továbbra is a követőnk lenni!

Ha kapod a hírlevelünket, az több okból lehet:

- a honlapunkon feliratkoztál (http://humusz.hu/hirlevel/feliratkozas),
- egyik eseményünkön részt vettél, és a regisztrációs ívnél jelezted, hogy szeretnél feliratkozni,
- rendezvényen hírlevél ívre feliratkoztál,
- szóban jelezted, hogy vegyünk föl a hírlevélre.

Tematika: 
Rovatok: 
célcsoport: 

Zöld Kalandozások - 4. és 5. alkalom

 • 2018. május 11.
 • Csilla
Kisebb megszakítás után május 23-án és 30-án kerül sor a két utolsó alkalomra.

Kisebb megszakítás után május 23-án és 30-án kerül sor a két utolsó alkalomra. Kifejezetten érdekes témákat hozunk nektek: teremtésvédelem és bogárevés.

Május 23-án Kükedi Zsolt, a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület alapítója fog arról mesélni nekünk, hogy mi a kapcsolat vallás (ebben az esetben római katolikus) és környezetvédelem között.

Május 30-án Szabó Mariann, a Bogárétel Alapítvány alapítója pedig nem mást, mint a bogárevés környezetvédelmi és társadalmi előnyeit fogja nekünk bemutatni. Azt gondolom, erre szokták az angolok azt mondani, hogy "food for thought". :)

Tematika: 
Rovatok: 
célcsoport: 

Ajánlj fel 1%-ot a nulla hulladékért!

 • 2018. május 10.
 • Csilla
Adószámunk: 18529904-2-43

A nulla hulladékot elérni egyedül nem lehet, közösségi összefogásra van szükség. Adód 1%-ának felajánlásával hozzájárulsz ahhoz, hogy több mint 20 éves munkánkat a hulladékcsökkentés és környezeti nevelés terén a jövőben is folytathassuk. Adószámunk: 18529904-2-43. Köszönjük!

Korábbi felajánlások és felhasználásuk: http://humusz.hu/az-1-ok-felhasznalasarol

1%

Tematika: 
Rovatok: 
célcsoport: 

Bea Johnson ismét Magyarországon

 • 2018. május 02.
 • Csilla
Magyarul is megjelenik világhírű könyve, a Zero Waste Otthon

Ráadásul nem is akármi miatt jön el Budapestre a zero waste életmód képviselője! Május 4-én kerül bemutatásra magyar nyelven megjelent könyve, a Zero Waste Otthon. Ne maradjatok le a személyes találkozásról és dedikálásról!

Tavaly márciusban tartott előadást az Ecolife szervezésében Bea Johnson (itt számoltunk be róla), ahol nyilvánvalóvá vált, hogy hazánkban is egyre többen érdeklődnek a zero waste életmód iránt. Egy év telt el, és könyve magyarul is megjelenik Zero Waste Otthon címmel a Tericum Kiadó jóvoltából.

Tematika: 
Rovatok: 
célcsoport: 

A divat valódi ára - Zöld Kalandozások 3.

 • 2018. április 25.
 • Csilla
Mengyán Eszter egy évig nem vett ruhát, és túlélte. De vajon biztos ez a megoldás?

Mengyán Eszter, a Holy Duck! blog alapítója egy évig nem vett ruhát, és túlélte. De vajon biztos ez a megoldás? Május 9-én a Zöld Kalandozások harmadik előadásán megtudhatjátok!

Miért fontos a divat az életünkben? Mit tudunk a divatot irányító fast fashion márkákról? Mit tudunk tenni, ha már ismerjük a divatvilág árnyoldalait? Az a megoldás, ha nem vásárolunk semmit? Eszter kipróbálta, milyen a vásárlásmentes év, és megtudhatjuk mennyit változott a szemlélete ezen a téren. Megismerte a fast fashion üzletek kiváltására szolgáló alternatívákat, pénztárcabarát trükköket, és olyan tervezőkkel, alkotókkal találkozott, akiknek a dizájn, a stílus mellett a fenntarthatóság is központi téma. 

Tematika: 
Rovatok: 
célcsoport: 

Újra Zöld Kalandozások!

 • 2018. április 10.
 • Csilla
Ökofrankó beszélgetések a Humusz Házban szerda esténként

Elõadássorozatunk célja, hogy a lakosság több információhoz jusson a legkülönfélébb fenntarthatósági témákkal kapcsolatban. Sok szeretettel várunk mindenkit szerda esténként a Humusz Házban! Első két témánk: co-housing és hulladékmentes utazás.

Április 18-án a Közösségben élni kezdeményezéstől jön hozzánk Horogh Petra és Babos Annamária, akik a Co-housingot mint alternatív lakhatást mutatják be nekünk.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/199637600813045/

co-housing

 

Rovatok: 

Újrapapír füzet rendelés 2018

 • 2018. március 29.
 • Peti
Fogjunk össze, és rendeljünk nagy tételben újrapapír füzetet.

upfuzet A Humusz Szöveteség idén is vállalja, hogy összegyűjti az iskolák, szervezetek és magánszemélyek igényeit újrapapír füzetekre. Ezzel egyrészt az újrahasznosítást szeretnénk népszerűsíteni, másrészt segíteni a beszerzést az iskolák számára.

Kedves Pedagógusok és Környezeti nevelők! 

A Humusz Szövetség az idei évben is vállalja az iskolai újrapapír füzetek nyomdai legyártatását. Annak érdekében, hogy a füzet előállítási költsége minél alacsonyabb legyen, együttműködő partnereket keresünk iskolák, civil szervezetek körében, hiszen együttes rendelés esetén magasabb  a példányszám, és alacsonyabb az egy füzetre jutó költség. Vállaljuk, hogy összegyűjtjük az érdeklődők igényeit, valamint megszervezzük a füzet kiadását és terjesztését.

Rovatok: 
Műfaj: 

Oldalak