Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zöld Magyarország

Év: 
2000
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
ZM. Züm-züm.

50 millió forint. Ennyit különített el Pepó Pál lapalapításra. Kíváncsian latolgattuk, hogy mekkora lapot lehet ebből alapítani. Nagyot biztos nem, mert Pepó szellemi és politikai atyja és védelmezője, Torgyán doktor főszerkeszti a "Kis" Újságot.

 

Tényleg nagy szükség lenne egy ütős környezetvédelmi magazinra, amiből végre megtudhatjuk, hogy mi az Istent csinálnak a Haza környezetével egyes Családok. Amiben keményen és tényszerűen publikálnak az ország valódi környezeti állapotáról. Ahol hadat üzennek a veszélyes hulladékos maffiának és hatósági támogatóiknak.Mellékszál, de a régóta tengődő, nagy hagyományokkal rendelkező lapok, mint a Természet Világa, a TermészetBúvár, a Természet (Süni) Magazin évek óta nem tud lábra állni állami támogatás híján. Ez a szép állapot most folyatódik, de lett végre egy Zöld Magyarország (ZM) fedőnevű lap. Igazi környezetbarát megoldással szép fényes, mártott papírra nyomják és praktikus nyloncsomagolásban postázzák (szél, eső, fagy ne érje).

Persze (után!)közlik benne "Az évszázad manipulációja történt" c. Torgyán opuszt (NapiMao, 2000. január 7.), miszerint Aradi Csaba és az előző ciklus magas állású személyei félmillió ember kifosztásában működtek közre. Kávássy államtitkár szóbeli előadását is olvashatjuk, hogy "Következetesen törekszünk rá, hogy biztosítsuk a zöld szervezetek részvételét a döntéshozatalban".