Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagy Karácsonyi Hisztéria

Év: 
1996
Szám: 
Tél
Szerző: 
Szilágyi László

Mire eljut Önökhöz a Kuka Búvár , már elmúlt a Karácsony, amikor ezt írom még csak kezdődik a Nagy Karácsonyi Hisztéria. Már képtelenség haladni az aluljárókban az árusoktól és a ténfergő-bámészkodó kuncsaftoktól. A kereskedők most akarnak még egy utolsót kaszálni és probálnak eladni nekünk 3 millió tonnányi hulladékot, amibe becsomagoljuk a sok ajándékot.

 

Már feltehetően kiheverték a 3-4 napos Nagy Konzumálást is, ami a Karácsonynak - úgy látszik - elmaradhatatlan kísérője. Belegondolni is szédítő, hogy milyen világméretű gazdasági történéseknek kell összejönni, hogy nekünk meglegyen mindenünk a karácsonyi vacsorán.

 

 

Most sem tudjuk kihagyni, hogy ne elmélkedjünk a hamburgerkultúráról. A tények is sokat mondanak, de a szimbólum ez leginkább, az Új Magyar Fogyasztói Kultúra szimbóluma. Ugyanígy a PELLENGÉR rovat a nagy bevásárlóközpontok környezeti és társadalmi hatásaival foglalkozik. Nagyon kíváncsiak vagyunk az Önök véleményére!

 

 

Megint belefogott a HuMuSz egy akcióba. Képeslapokat küldünk a környezetvédelmi tárca vezetőjének a fém italosdobozok korlátozása érdekében. Csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz!

 

 

Ez itt a KukaBúvár 6. száma. Az nem kétséges számunkra, hogy folytatni kell, de szeretnénk szélesebb rétegekhez eljutni. Ebben segítségre szorulunk. A kormányzattól igazi segítséget nem kapunk, talán nem mernek minket támogatni. Kérjük Önöket, hogy segítsenek a terjesztésben, hogy el tudjuk érni az önkormányzatok hulladékgazdálkodással foglalkozó szakembereit, az iskolák "kukázós" pedagógusait, az érdeklődő magánszemélyeket és a civil csoprtokat.

 

 

A KukaBúvár négyszer jelenik meg 1997-ben is. A HuMuSz aktivistái a szokásos iróniával és szakmai következetességgel fogják összeállítani. Kukára fel!