Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szakmai tanácskozás a tanyapedagógiáról

  • 2013. január 21.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Mezőgazdálkodási gyakorlat a magyar iskolai oktatásban - a tanyapedagógia első évének tapasztalatai címmel tartanak szakmai tanácskozást február 4-én a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének Darányi Ignác termében.

A rendezvényt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár nyitja meg. A résztvevők szakmai előadásokat hallhatnak a program eddigi múltjáról, jelenéről és jövőjéről többek között Mezőszentgyörgyi Dávidtól, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatójától.

A „Pedagógiai program a tanyák és a hagyományos gazdálkodás megismeréséért” elnevezésű projektet 2011 elején együttműködésben kezdte el kidolgozni több civil szervezet hazai, illetve francia tapasztalatok alapján. Franciaországban ugyanis a gyerekek vidéki élettel való megismertetése jelentős múlttal és színes szakmai tartalommal működik. A program alapvető célja, hogy átélhetővé tegye a gazdálkodást, a növénytermesztést, az állattartást és a termékfeldolgozást az iskolások számára, hosszabb távú célkitűzése pedig, hogy az így szerzett ismeretek alapján a gyerekek nyitottabbak legyenek a gazdálkodásra, valamint az élelmiszerek és a táplálkozás tekintetében tudatosabb fogyasztókká váljanak.

A rendezvény a „Mezőgazdálkodási gyakorlat a magyar iskolai oktatásban, pedagógiai program II. szakasz” című projekt részeként jött létre, amely a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával valósul meg.

Forrás: NAKVI