Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sivatagi cserjéből készített gumiabroncs

  • 2015. november 29.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail
A cég célkitűzése 2050-re, hogy az általuk gyártott gumiabroncsok 100%-ban fenntarthatóan előállított alapanyagból készüljenek

A Bridgestone Corporation bejelentette, hogy sikeresen kifejlesztett és legyártott egy olyan gumiabroncsot, amely természetes gumi összetevőit 100%-ban guayule-ből, egy száraz területeken honos sivatagi cserjéből nyerte. Ez az innováció nagy előrelépést jelent a cég azon környezetvédelmi célkitűzése felé, hogy 2050-re minden általa gyártott gumiabroncs 100%-ban fenntarthatóan előállított alapanyagból készüljön.
A most előállított „zöld” gumiabroncsot a Bridgestone Egyesül Államokbeli bioabroncs-gyártási K+F központjában kísérletezték ki , de a vállalat Rómában található gyárának innovációi alapoztak meg. Az olasz egység ugyanis már 2015 nyarának elején kísérletezett olyan személygépkocsi-abroncsok előállításával, amelyekben az abroncsok összes jelentősebb kaucsuk összetevőjét – köztük a futófelületet, az oldalfalat és a perem töltőanyagát – természetes, a Bridgestone által termesztett és kitermelt guayule-ból nyert anyaggal helyettesítette.

 

forrás: zipmagazin.hu