Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zöldi Ákos és a Földvigyázók

  • 2011. február 10.
  • Géczy Anna
Országra szóló játék indul általános iskolások és iskoláik részére a környezettudatosság jegyében. A Zöldi Ákos és a földvigyázók program online vetélkedője 2011. február 28-tól május 27-ig tart, melynek végén a diákok közötti egyéniben, az iskolák között pedig régiók szerint is eredményt hirdetnek. Regisztráció 2011. február 15-től a http://www.zoldiakos.eu/ oldalon. A játék szervezője az Egyszervolt a Magyar Gyermekkultúráért Közhasznú Alapítvány, szakmai partnere a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület.

Zöldi Ákos és a Földvigyázók

 

Játékostársakat keresünk!

Zöldi Ákos és a földvigyázók 

A jelszó: Taposs kisebbet!

A Zöldi Ákos és a Földvigyázók sorozat játékosai egy „ifjúsági regény” díszleteibe, és eseményei közé csöppenek, s annak részeseivé válnak. A történet főhősei, Zöldi Ákos, és barátai Recikli Cili és Leveli Béla – az első Földvigyázók, akik előbb az otthonukat, majd tágabb lakókörnyezetüket igyekeznek környezettudatosan átalakítani. Hozzájuk csatlakoznak a játékosok, akik hétről hétre újabb feladatokat kapnak - számítógépes mini-játékokat, teszteket, gyakorlati feladatokat -, melyekkel az „ökolábnyomukat” csökkenthetik.

 

Játszva tanulás

A cél, hogy a diákok a játék kedvéért, saját kíváncsiságuk kielégítése érdekében sajátítsák el az ismereteket, s hogy ennek nyomán környezettudatosan élhessenek, a Föld megóvása érdekében.

A feladatok témái ezért szorosan kapcsolódnak az idevonatkozó általános iskolai tananyaghoz, így a játék egyrészt természetismereteket, másrészt környezetvédelmi tudást ad át, a minden feladathoz tartozó „Súgó” segítségével.

 

Verseny

Az online verseny a diákok és az iskolák között régiónként zajlik. Az online verseny végén mind egyéni, mind pedig régiónkénti iskolai győzteseket hirdetnek, akik az értékes nyereményeken túl ingyenesen vehetnek részt regionális zöld fesztiválokon.

 

Információ:  http://www.zoldiakos.eu/

 

Új Magyarország Fejlesztési Terv  A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Unió Regionális Fejlesztései Alap társfinanszírozásával valósult meg.