Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Üdülés falun, mint egykor a nagyinál

  • 2012. június 08.
  • juci

 

Falusi turizmus logóMár egy hónapja elérhető a falusi turizmust népszerűsítő új internetes portál, mely a megszokottól eltérően nem csak szállásokat és programokat kínál, hanem komplex módon igyekszik bemutatni a Vidék esszenciáját:

 

- kulturális kincsek a hagyományőrzéstől a szakrális helyekig;

- a magyar gasztronómia sokszínűsége a tájjellegű receptektől az ökogazdaságokig;

- természeti értékeink az arborétumoktól a nemzeti parkokig.

- közösségi tereink a termelői piactól a kézműves kirakodóvásárokig.

 

Nem titkolt cél és vállalás, hogy ezzel a kezdeményezéssel a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége igyekszik felélénkíteni a belföldi turizmust, melynek pozitív gazdasági és társadalmi hatása mellett nem elhanyagolható haszna utazásaink ökológiai lábnyomának csökkentése! Gondoljunk csak bele, hányan utazunk évente Horvátországba, Egyiptomba és különféle egzotikus tájakra -utazva ezzel több ezer kilométert-, miközben alig ismerjük hazánk izgalmas tájegységeit, melyek karnyújtásnyira vannak tőlünk!

 

Eligazodásunkat segíti egy intelligens térkép is, melyen csak ki kell jelöljük a felfedezni vágyott területet és máris megkapjuk az oda vonatkozó aktuális programokat, kulturális örökségeket, túraútvonalakat, borturisztikai bemutatókat, de még a kedvezményes csomagajánlatokat is! Próbálja ki az interaktív térképet és tűzze ki úticéljait!

 

A falusi turizmust népszerűsítő kezdeményezést felkarolták hazánk művészei is, hiszen a "Művészek a Vidékért" elnevezésű kampányhoz huszonegy olyan ismert személyiség csatlakozott, akiket megérint a szelíd turizmus, a természet közelsége, a környezettudatos életforma. Az új oldalon az egyes térségek természeti, kulturális értékeit, gasztronómiáját, a vidéki életet egy-egy színművész, televíziós személyiség mutatja be. A 21 felkért közismert személyiség  között van többek között  Szarvas József, Molnár Piroska,  Sinkó László, Oszter Sándor, Trokán Péter, Buza Sándor, Barabás Évi, Klausmann Viktor, Nádasy Erika.

 

További információ:

Szalay-Zala Andrea - Titkár

06 30/530-1642 - [email protected]

Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége