Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Terra Madre-nap: a helyi termék nemzetközi ünnepe

  • 2012. december 07.
  • Pauló Gergő

A 120 országban több, mint ezer helyszínen zajló rendezvény célja a kistermelők segítése, a minőségi helyi termékek népszerűsítése.

A program célja, hogy Kecskemét város élelmezését jelentős részben a környék élelmiszer termelése kiszolgálhassa ki.

A Slow Food mozgalom 2012 óta negyedízben szervezi meg a Terra Madre-napot, az egész világra kiterjedő, egyik legnagyobb kollektív rendezvényt. A 120 országban több, mint ezer helyszínen zajló rendezvény célja a kistermelők segítése, a minőségi helyi termékek népszerűsítése.

A Slow Food közösségekben nagy hangsúlyt kap, hogy az élelmiszert értékként felfogó tagoknak nemcsak saját ellátásuk a feladatuk, hanem annak elősegítése is, hogy minden ember számára biztosítva legyen a jó minőségű, fenntartható módszerekkel előállított élelem, és mindezért a mérsékelt fogyasztási árak mellett a termelők is méltányos árat kaphassanak.

Tanya, helyi termelők
A good, clean and fair, azaz jó, tiszta és méltányos élelmiszer-ellátás, a hazai Tanyaprogram céljaival van összhangban. A Tanyaprogram egyik ez évi nyertes pályázója, a kecskeméti székhelyű Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület ezért a 2012-es Terra Madre-napot tanyai termék programjához illeszkedő bevezető eseményként támogatja.

A kerekegyházi Rendek Ökotanyán 2012. december 9-én 17 órától a Slow Food tagjai által, helyi termékből készült, egy kis hazaival, meleg étellel, süteménnyel  szeretettel látják az érdeklődőket az este 18:00 órára tervezett betlehemezés előtt.

A rendezvény a helyi termék nemzetközi ünnepe, amelyre a térség polgármesterei, reklámszakemberek, termelők, prominens pártolók is hivatalosak.

Forrás: brandtrend.hu