Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyereményakció helyi termékekért

  • 2011. november 10.
  • Molnár András
Szerző: 
Molnár András

A fertődi önkormányzat és mintegy 40 környéki vállalkozó arra buzdítja a lakosságot: válasszanak helyi termékeket, vásároljanak helyben. A Vásároljon Fertődön akció célja felhívni a polgárok figyelmét arra, számos olyan szolgáltatás elérhető városukban, amelyekért ma Sopronba vagy Kapuvárra utaznak.

Az akcióban szolgáltatók, szerelők, vendéglők, boltosok is részt vesznek, megmutatva, hogy Kapuvár kínálata lefedi a hétköznapi fogyasztók igényeit. A promóció gyakorlatilag a jól megszokott sorsolós-bedobós történet: a vásárlók 3000 forintonként lepecsételhetnek egy tombola jegyet, amivel öt pecsét után sorsoláson vehetnek részt. A nyereményeket szintén a helyi vállalkozók biztosítják.

Az akció valóban segíthet a helyi vállalkozók helyzetén és erősítheti a helyi gazdaságot, de ugyan az a probléma vele, mint ami a nagy áruházak pontgyűjtéseivel is: felesleges fogyasztásra ösztönöz.

Érdemes lenne más eszközökhöz is nyúlni a helyi vásárlás népszerűsítésében, mint a hagyományos vásárlócsalogató-fogyasztásösztönző módszerek. Egy jól elkészített Zöld Térkép vagy egy helyi vállalkozói adatbázis, egy jól működő facebook oldal és önkormányzati lap, amelyekben ingyenesen bemutatkozhatnak a település vállalkozói lehet szintén segítenének elérni a célt.  

Az akcióról további információk érhetőek el a fertopart.hu oldalon.