Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sportcipőket hasznosítanak újra a Triatlon VB alatt

  • 2010. szeptember 09.
  • graczek

A cipők újrahasznosításáról az Öko-Kord gondoskodik. A jó állapotúak viszont a Máltai Szeretetszolgálathoz kerülnek.

Sportcipőgyűjtő - és újrahasznosító program zajlik a 2010. szeptember 8-12. között megrendezésre kerülő Dextro Energy Triatlon Világbajnokság alatt, annak Zöld Triatlon programja keretében.

A Szedd a lábad, hozd a cipőd! elnevezésű akciót az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. hirdeti meg, ők is gondoskodnak a begyűjtött csukákról. A cél, hogy a kidobásra váró edzőcipők ne a kukába menjenek, hanem valamiképp hasznosulhassanak. A versenyzők és a lakosság a Kopaszi gáti és a Roosevelt téri versenyközpontban adhatja le az elhasznált darabokat.

"A sportfelszerelések intenzív használatából adódóan egyre hamarabb válunk meg a sportoláshoz, szabadidős tevékenységekhez használt eszközeinktől. A jelenségből kifolyólag rövidül a termékek életciklusa. A begyűjtött cipők a gazdasági körforgásba visszakerülve új használati tárgyak alapanyagául szolgálnak, ezzel is hozzájárulva a fenntarthatóbb élet megteremtéséhez" - nyilatkozta Nagy Zita, az Öko-Kord ügyvezető igazgatója.

"Az akció keretében leadott cipők között előfordulhat, hogy akadnak még jó állapotú, használatra alkalmas darabok. Ezért a cipők az újrahasznosítás előtt előválogatáson esnek át, és a még viselésre alkalmas darabokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat eljuttatja a rászorulóknak" - tette hozzá Adányi László a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programvezetője.
Forrás: