Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékgazdálkodás: senki nem ment el a válságtanácskozásra

  • 2015. április 30.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail
109 település egy hulladékgazdálkodási társulást hozott létre, ez üzemelteti a hulladéklerakókat uniós támogatás segítségével, ennek a számláját inkasszózta most a NAV – ezt Gémesi György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az önkormányzati társulás elnöke szerint ez szépen működött, de jött a díjstop és a többi plusz adó, nem lehetett emelni az árakat, pedig ez egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég, amely ráadásul még nonprofit is. Gödöllő polgármestere elmondta: 2013-ban jelezték, hogy baj lesz, mert ezeket az extra terheket nem tudja kigazdálkodni a cég. Hozzátette: kérték a lerakási adó felfüggesztését, de nem kaptak haladékot, ekkor jött az inkasszó. Ami a legmeglepőbb, hogy nem jött el senkit arra a válságtanácskozásra, amit mára hívtunk össze, sem a térség választott képviselői, sem pedig az érintett minisztériumok képviselői – fogalmazott.

Gémesi György kijelentette: fel kell függeszteni a hulladékgazdálkodó cégeket terhelő költségeket, csak ebben az esetben juthatnak levegőhöz a társulások. Az önkormányzati társulás elnöke hangsúlyozta: ha nem lesz megoldás, akkor eljutnak abba az állapotba, hogy sem a benzint, sem pedig a dolgozókat nem tudják majd kifizetni. Gödöllő polgármestere elmondta: ezt nem lehet csinálni, ez szakmai kérdés, nem pedig politikai, 300 ezer embernek szolgáltatunk.

forrás: atv.hu