Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Életmentő szállodai hulladék

  • 2017. május 17.
  • PKata

soapEgy szervezet a hotelekből leselejtezett szappandarabokból gyárt tisztálkodószert a rászorulóknak

Világszerte naponta ötmillió darab szappan köt ki a szemétben – a hotelek még akkor is minden nap új szappant helyeznek el a lakosztályokba, ha a vendég alig ért hozzá. Egy multicég üzletemberének szemet szúrt ez a pazarlás – most milliók életét mentheti meg az általa alapított jótékonysági szervezet.

A Clean the World célja az, hogy a hotelek által leselejtezett tisztálkodószerek ne a szemétdombon kössenek ki, hanem eljussanak ahhoz a mintegy másfél millió gyerekhez, akiket a megfelelő higiéniai körülmények hiányában a kolerához és a fertőző tüdőgyulladáshoz hasonló betegségek fenyegetnek. Shawn Seipler, a szervezet alapítója üzletemberként sokat utazott, és feltűnt neki, hogy míg a szállodákban eldobják a használt szappant, évente kilencmillió gyerek hal meg azért, mert nem jut tisztálkodószerekhez – ha módjukban állna tisztálkodni, ez a szám a felére lenne csökkenthető.

 

Seipler kicsiben kezdte az akciót, első gyárában kézzel dolgoztak, de miután megállapodtak több nagy szállodalánccal, a termelés is növekedett – most már Ázsiában is vannak partnereik, és havonta mintegy hatvan tonna szappant osztanak szét a rászorulók között.  

 

Forrás: http://magyarhirlap.hu