Zöld délután

Időpont: 
péntek, 2011, november 25 - 15:00 - szombat, 2011, november 26 - 00:00
Helyszín: 
Kecskemét

Szemtelenül kizöldül a széchenyivárosi Széchenyi sétány 11. ebben a közelítő télben, méghozzá november 25-én pénteken délután 3-tól Kecskeméten.

A Ne vásárolj semmit! Nap és a Nulla Hulladék Hét keretében különleges délutánra invitálnak a kecskeméti zöldben gondolkodó civilek. November 25-i pénteken belepakolnak a Nagy Zöld Szatyorba mindent, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér terébe és egy helyen lesz minden, ami zöld, hasznos, egészséges, sportos és vidám.

15 órától 18-ig a Zöldernyő és Greenpeace tavalyi Átruház akciójára várják a lelkes cserélgetőket, jó állapotú ruhát, könyvet, ékszert hozhatsz, amit meguntál, de hazavinnél helyette egy hiányzó darabot a szekrényedbe. A cserét a Zöld Ernyő levélpénzével bonyolítják. A megmaradt ruhákat jótékonysági célra használják fel.

Helyben lesznek a MÁK- Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért tagjai, a Cseh Pék jóvoltából helyben sütött kenyérlángossal készülnek és házimájast is készíthetsz velük. Megtalálható lesz az asztalitenisz csarnokban a Kecskeméti Szatyor Közösség is és kérdezni lehet tőlük mindent, ami bioételekkel, csíráztatással kapcsolatos.

Este hattól filmvetítés lesz az Eleven klubrészében a Greenpeace-szel ,„A Waiheke-sziget szivárványharcosai” címmel, majd utána beszélgetés Turchányi Bálint aktivista koordinátorral. A délután folyamán várjuk a gyerekeket is, hiszen 15 órától izgalmas játékokat ígérhetünk, mint GMO Kukorica-lengőteke, zöld kvíz nyereményekkel, és egy hat méteres Bálna a javából, mindez a Greenpeace önkénteseitől. Lesz Zöld Ernyő kézműves és egyben újrahasznosító sarok, RÉV – Játszóház és egyéb meglepetések.

Majd még megspékelik a napot szabadidősporttal és a már hagyományos havi utolsó pénteki éjszakai pingpongra, csocsó, darts bajnokságokra is lehet nevezni, így fordul a zöld délután Éjszakai Forgatagba este 7 órától éjfélig. Ahogyan már megszokhattátok, büfével, Fornetti süteményekkel várunk minden sportolni vágyót.

 Mindenkit szeretettel várunk!

 

Ferenc Klaudia

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér
Kecskemét, 6000
Széchenyi sétány 11.
Tel.: 06 30/ 59-60-889
http://ifjusagegeszsegalapitvany.hu/
http://picasaweb.google.com/ejszakaiforgatag