Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Valami bűzlik Börmingemben!

Év: 
2000
Szám: 
Tél
Szerző: 
Attila
Környezetbarát a hasznosítása
Környezetbarát a
hasznosítása
 

Szülõvárosomban, Hajdúböszörményben (angolul Hajdúbörmingem) zajlik egy párját ritkító eset. Adott egy rettentõen vállalkozó szellemû ember, aki megvásárolja egy termelõszövetkezet majorját, ahol elõzõleg a gyümölcsösökbe szánt permetszereket keverték (ott aztán minden mehet a talajba, s nehéz az õ tevékenységüket kimutatni!). Ide harcosunk beszerez egy elektromos ívkemencét, majd az ehhez szükséges mennyiségû Tetra Pak dobozt. Mehet a meló! Szépen izzítják a cuccot, gyûlik az alu. Az áramot természetesen kezdetben lopták, de lehet hogy még most is!

Ám ez büdös, stb. szemet szúr (bocs, orrot) az ott lakóknak. Az egyik kiskerttulajdonos éppen a Hajdúböszörményi Ifjúsági Természetvédõ Kör tagja és bioméhészetet akar csinálni, ami így lehetetlen. Utánajárás, bejelentés. A TIKÖFE (az illetékes felügyelõség) és az önkormányzat ügyködik az eseten, de április óta semmi, ezért megint elkezdtük piszkálni az ügyet.

Kiderült, hogy a harcostárs átpasszolta egy másik figurának, aki elég kétes hírû. Ukrán kamionok is látogatják a helyet, ugyanis az új gazda profilt váltott és most már vegyvédelmi ruhákat (VV-csizma, köpeny, kesztyû, gázálarc) dolgoznak át/fel. Ezt a tevékenységet viszont éjszaka folytatják, nappal néhány alak teng-leng a helyszínen. A maradék salakot pedig a környéken fellelhetõ bombatölcsérekbe, vagy egyszerûen tolólappal mélyített gödrökbe helyezik el.