Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Állatvédelmi oktatási program

Év: 
2000
Szám: 
Tavasz

A Fehérkereszt Állatvédõ Liga 1990-ben alakult elsõsorban a kóborrá vált kutyák és macskák megmentésére, illetve jó gazdához való juttatására.

Késõbb pártfogásunkba vettük a cirkuszok és a lovardák "kiselejtezett" állatait, a szõrmeiparnak szánt, szörnyû sorsú prémállatokat, és a szerencsétlenné vált haszonállatokat is. Az évek múlásával felismertük, hogy arra kell törekednünk, hogy a jövõ nemzedéknek természetes legyen az állatokkal és a természettel való együttélés, azoknak szeretete, tisztelete, védelme és ezek megóvása a következõ generáció számára.

Az angliai RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) anyagi és tárgyi segítségével létrehoztunk egy állatvédelmi oktatási programot a magyar általános iskolások számára. Egy tanóra vagy délutáni foglalkozás keretében a gyerekek megnézhetnek egy videofilmet, majd a Fehérkeresztes önkéntessel megbeszélhetik a látottakat. Ezután néhány játékos feladatot együtt oldanak meg, majd mindenki kap egy posztert, az iskola pedig egy példányt a kazettából. Lehetõség van arra is, hogy az iskolán belül, a téma iránt érdeklõdõ tanár tartson elõadást a számára ingyenes tanári segédlet segítségével.

A program ingyenes. A munkafüzet, a poszterek és a videokazetta postán kérhetõ: Szilágyi Istvánnál a 06 20 3319092 telefonszámon.