Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

TAPra, magyar!

Év: 
1999
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
mese

"Gratulálunk! Ön egy TAPot tart a kezében! Nincs messze attól, hogy nagyszerû díjakat nyerjen! Csak annyit kell tennie, hogy a negyven kiválasztott mûsor valamelyikén feltölti a TAPot a TV2 fényével . Közvetlenül a mûsor elõtt egy TAP-szignál figyelmezteti Önt. Húzza le a védõfóliát a TAP hátoldaláról, majd azonnal tapassza a képernyõre úgy, hogy a képernyõn világító piros pont a TAP közepén keresztül látszódjék és a piros nyíl felfelé mutasson!"

Szóval mi is ez? Valami kis ragacs, ami a megfelelõ mûsoridõben a megfelelõ TV megfelelõ pontjára TAPasztva feltöltõdik, s ha beküldjük, nyerhetünk a nagyinak egy Opelt. Vagy tizet. Vagy bármit. Igazából mindegy is. A lényeg, hogy nyerni lehet. Mert nyerni jó, nyerni szép, nyerni öröm.

Az ötlet egyébként remek: TAPs. TAP fel, TAP le, borítékba, gyûjtõládába be és kész. Jöhet a következõ. Persze a mûsor közben egy pillanatra sem szabad átkapcsolni másik csatornára, mert akkor jaj! oda a TAP. Különben is TAPintatlanság (TAPlóság?).

Elsõ látásra úgy tûnhet, mindezt csak azért találták ki, hogy növeljék a nézettségi indexet. Pedig nem. A cél sokkal magasztosabb, én rájöttem: a TAP hûségre és kitartásra nevel! Mert legyen bármilyen unalmas, röhejes, esetleg gyomorforgató a mûsor, ha a TAP fenn, akkor maradni kell! (Némi vigaszt nyújthat, hogy nagy valószínûséggel a többi csatornán is hasonló kaliberû mûsorokkal találnánk szembe magunkat, ráadásul azok még a TAPot sem töltik fel.) A TAPasztaltabb játékosok persze csak a mûsor elején és végén jelennek meg a képernyõ elõtt (hogy feltegyék ill. leszedjék a TAPot), a maradék idõben pedig egyéb teendõiket látják el. E felháborító viselkedés kiküszöbölésére az alábbi módosító javaslatot tenném: a jövõben az adás alatt ne maradjon állandó a TAP helyét meghatározó kis piros pont, hanem változó idõközönként kerüljön át a képernyõ egy másik részére, ahova mondjuk 5 másodperc alatt át kell TAPasztani a TAPot. Ezáltal csakugyan biztosítva lenne, hogy árgus szemekkel TAPadjunk a képernyõre és egy TAPodtat se mozduljunk a készülék elöl .

És ez még nem minden! A TAP reklámfelületként is hasznosul, így az ezerkarú reklámipar végre elhelyezhette TAPadókorongjait készülékeinken is. Az egyiken egy Shell kagyló, a másikon Mc Donald's étterem, a harmadikon pirospozsgás, köpcös Télapó hahotázik Coca-Colával a kezében. Ez utóbbi különösen üdítõ(!) látványt nyújthat pl. egy katasztrófafilm közepette, amikor dézsaszám ömlik a vér és mindenki rettentõen sikoltozik. (A vicc az, hogy igaza van: ezen az egészen tényleg már csak röhögni lehet.)

Szóval ilyen remek ez a TAP. Hogy méltóképp megünnepelhessük létrejöttét, javaslom, hogy a legközelebbi TAP-akciót kössük össze egy TAPossa laposra akcióval..

 

Ui: A KukaBúvár által továbbfejlesztett TAPot, mely egész képernyõs és felragasztás után soha többé le nem szedhetõ, megvásárolhatják a Szerkesztõségben. A TV-vel együtt kell beküldeni, de saját kezûleg is fel lehet baltával aprítani. és kihordani a legközelebbi patakpartra.