Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szemétkáosz megoldása a kormány szerint

  • 2018. október 30.
  • PKata

Felháborító, hogy a Zöld Híd Nonprofit Kft. nem látja el szerződésben vállalt feladatát, nem szállítja el a szemetet több mint 100 településről, és a megbízást sem adja át – mondta a katasztrófavédelem központjában tartott sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kontrát Károly szerint a kft.-t irányító "LMP-s" Gémesi György gödöllői polgármester "politikai játszmába kezdett", de a kormány nem enged a zsarolásnak, szemét nem marad elszállítatlanul, és fenntartjuk a rezsicsökkentést is. Góra Zoltán, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója arról beszélt, hogy a katasztrófavédelem az ország egész területén felkészült a hulladékszállítás megszervezésére, illetve elvégzésére. Kedden délelőtt a Zöld Híd Kft. megbízott ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd is sajtótájékoztatót tartott Kerepesen, ahová meghívták, ám hiába várták a katasztrófavédelem és a kukaholding képviselőit.

Gyenes az eseményen azt mondta: akár két hétig is elszállítatlanul maradhat a szemét. Ahogy korábban megírtuk, a megbízott cégvezető a múlt csütörtökön az InfoRádióban jelentette be, hogy péntektől beszüntetik a hulladékszállítást, mert nem kapták meg az eddig elvégzett munka fedezetét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től. Jelezte: kiszolgáltatott helyzetben vannak, mert a cégnek megszűnt a közvetlen bevétele, nem bocsát ki számlát, a lakosság az zrt.-nek fizeti be a közszolgáltatási díjat.

 

Forrás: https://hvg.hu/itthon/20181030_kormany