Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Réthy Fashion 2012 májusában indította el tevékenységét

  • 2013. október 28.
  • Pauló Gergő

Újrahasznosított farmerekből készít egyedi ruhákat a Réthy Fashion: az egy éve indult vállalkozás egy éven belül közel 40 fő, hátrányos helyzetű munkavállalóval tervezi növelni a létszámát.

Réti Éva, a vállalkozás ügyvezető igazgatója elmondta: a farmerek begyűjtésébe, válogatásába, tisztításába vonják be a hátrányos helyzetű, illetve fogyatékossággal élő embereket. Terveik szerint az ország több pontján farmerbegyűjtési pontokat létesítenek majd. Hagyományos dzsekikből, kidobásra ítélt farmerekből készítenek hordható alkalmi ruhákat 25-55 éves nőknek.

Az elkészült ruháikon nem látszik, hogy már kidobott anyagot használtak fel a készítésükhöz. “A kidobott farmerruhák anyagának több mint 90 százaléka még ép, használható. A környezettudatos anyaghasználattal, a farmer újszerű megközelítési módjával egy új lehetőséget szeretnénk teremteni” - tette hozzá a tervező cégtulajdonos.

Eddig nyitottak üzletet Helsinkiben és Hollandia, és tovább terjeszkednének észak-európai országok felé. Magyarországon Budapesten működik egy üzletük, de nagyobb városokban, megyeszékhelyeken is nyitnának boltokat.

A NESst-Citi Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Programban a Réthy Fashion 7 ezer dolláros díjat kapott kiemelkedő üzleti tervéért, a nyereményt a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatására fordítják majd.

A Réthy Fashion 2012 májusában indította el tevékenységét, az első évet 900 ezer forintos árbevétellel zárták. A cégben most a két tulajdonos dolgozik, de egy év múlva több mint ötven alkalmazottal számolnak.

Teljes cikk és forrás: alternativenergia.hu

*Megmelengetik az ember szívét az ilyen és ehhez hasonló vállalkozások, ahol egy kicsit háttérbe szorul a profitorientáltság, és előtérbe kerülnek a valódi, önmagukban értékes célok. Példaként kell tekinteni ezekre a vállalkozásokra és szurkolni nekik, hogy fennmaradjanak. Hatalmas szükség van ugyanis ma a vállalati szféra szemléletének átalakulására, aminek az ilyen kezdeményezések motorjai lehetnek.


*A szerkesztő (Pauló Gergő) jegyzetei