Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kozmetikumok ártalmas összetevői

  • 2010. augusztus 02.
  • Kump Edina

"A mi kis tudatos közösségünkben már megszoktam, hogy gondolkodó emberekkel vagyok körülvéve. Az a fél óra, amit eltöltöttem a kis fülkében a nézők kérdéseire válaszolva, megdöbbentő volt! Azt a megállapítást kell tennem, hogy olyannyira köztetek élek, hogy nem tűnt fel, hogy a világ antalvali.com -on kívüli része sokkal lassabban ébred!"

Pár nappal ezelőtt megkeresett Csikós Szilvia - a Nappali műsorszerkesztője -, hogy örömmel vennék, ha szakértő vendégként elfogadnám a meghívásukat az m1 televízió műsorába. Nagyon örültem neki, hogy végre elkezdődik valami a médiában is... Annak meg pláne örültem, hogy nem valamelyik komolytalan kereskedelmi csatorna karolta fel ezt a témát. A tévés szerepléssel kapcsolatban két érdekességet szeretnék elmesélni nektek.

Az egyik az, hogy én voltam az egyetlen, aki nem engedte kisminkeltetni magát. Körülöttem mindenkire vastagon kenték a hadd ne mondjam milyen összetételű alapozókat és púderokat. A sminkes hölgy nyomatékosan fel is hívta a figyelmemet arra, hogy nem igaz, hogy egy órát nem bírok ki sminkben, és tudom-e, hogy a lámpák és a kamera mennyire öregít, mennyire felerősít minden apró bőrhibát és ráncot, és hogy borzasztóan fogok kinézni a képernyőn. Nem akartam mondani szegénykémnek, hogy 20 évig a tévés-filmes szakmában dolgoztam maszk- és sminkmesterként, tehát, ha valaki tudja mindezeket, akkor az én vagyok. De nem érdekelt!

A mi kis tudatos közösségünkben már megszoktam, hogy gondolkodó emberekkel vagyok körülvéve. Az a fél óra, amit eltöltöttem a kis fülkében a nézők kérdéseire válaszolva, megdöbbentő volt! Olyan érzés fogott el, mint amikor 2006-ban indítottuk Csabával és Istivel a honlapot, és első tartalomként felkerült a Juventus rádióban elhangzott műsor, amelyben nagyjából ugyanez volt a téma, mint tegnap a Nappaliban. Szinte úgy éreztem a kérdések hallatán, hogy visszarepültem négy évet az időben, és még mindig az ott feltett kérdésekre válaszolok. Azt a megállapítást kell tennem, hogy olyannyira köztetek élek, hogy nem tűnt fel, hogy a világ antalvali.com -on kívüli része sokkal lassabban ébred!

Kedves olvasók! Úgy érzem nagyon sok a dolgunk, mert még mindig nagy a hiányosság és a tudatlanság az emberekben az általunk érintett témákkal kapcsolatban. Emberek betegszenek meg súlyosan, halnak meg, gyermekek kerülnek kórházba és válnak visszafordíthatatlanul beteg emberekké, mert álmukban sem gondolnák, hogy az élelmiszerekkel, a vízzel, a levegővel, a gyógyszerekkel és a kozmetikumokkal mérgeznek minket.

Egy hölgy telefonált, hogy vajon mivel kéne kennie a fekélyes lábát, hogy ne romoljon tovább az állapota. Kiderült, hogy egy orvos sem volt kíváncsi arra, hogy vajon milyen egyéb betegség tüneteként alakult ki a fekély, hanem Fenjal tusfürdőt és testápolót javasolt rá a bőrgyógyász. No comment!

Egy másik hölgy arra volt kíváncsi, hogy melyik cég alapozója méregmentes, miközben erősen fed, mert már nem tudják, hogy a nagylányuk pattanásait mivel lehetne a legjobban elkendőzni, amíg ki nem növi a pattanásokat.

Aztán volt egy hölgy, aki arra panaszkodott, hogy szinte minden természetes növényi összetevőre allergiás, és mondjak neki olyan kozmetikumot, amelyben sem szintetikum, sem növényi összetevő nincs. Az allergiát orvos állapította meg, de senki nem nézte, hogy vajon van-e egyáltalán működő bélflórája??? A beszélgetésből az derült ki, hogy nincs.

Hajrá egészségtudatos Lányok, Fiúk, Asszonyok, Anyák, Apák és Nagyszülők! Terjesszük az "igét", nyissuk fel az árnyékos oldalon élők szemét, hogy van remény a napsütésre! Küldjétek el ezt az oldalt a videóval minél több ismerősötöknek!

Antal Vali


A videó itt megtekinthető: http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/07/29/16Orvos_a_telefonnal_A_kozmetikumok_artalmas_osszetevoi.aspx