Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kis kerti lak újrahasznosított lécekből

  • 2013. március 30.
  • Pauló Gergő

Megan Lea kis kerti lakja egy igazi mikrostruktúra-gyöngyszem. A modern formák épp elég rusztikus hangulattal vannak megfűszerezve, ráadásul a réztetős házikó újrahasznosított falécekből készült. Egy ilyen több színben pompázó ház tökéletesen mutatna bármelyik buja, zöld kertben.

Lea évekig építgette kertjét, és miután már elégedett volt az eredménnyel, egy kis sarok még mindig üresen állt. Még egy veteményest már nem szeretett volna, ezért Lea – aki amúgy hivatásos zöld építészeti tanácsadó – úgy döntött, hogy a nagyjából 3,5x4,5 méteres árnyékos területen egy kis melléképületet húz fel. A célja egy olyan tér kialakítása volt, amely nemcsak szép, hanem hasznos és persze fenntartható is.

Kerti lak
Az újrahasznosított lécekből épített lakot többek között a magazinok, a kúszónövények és az 1931-ben épített Mistake House (magyarul nevezhetnénk „orvosi ló” épületnek is, mert minden technikát és anyagot ötvöz magában) inspirálta. A belső teret a kandalló tartja melegen, és otthonos hangulatot is kölcsönöz a szobának. Még egy kis tetőtér is elfért ebben az apró házikóban, ide egy kicsike lépcső vezet fel. Lea kerti lakja egész évben várja a vendégeket – ha nem is egy egész seregnyit –, és a család is bármikor kijöhet ide kikapcsolódni.

Forrás: tisztajovo.hu