Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hevesben házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő

  • 2010. augusztus 16.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Szeptembertől házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő autó tizenhét Észak-Heves megyei településen - tájékoztatott a hulladékgazdálkodást végző társaság ügyvezető igazgatója.

Ez azt jelenti, hogy egy speciális hulladékgyűjtő autóval, minden hónapban egy héten keresztül végigjárják a térség ingatlanjait - közölte a pétervásárai székhelyű PEVIK Kft. vezetője. Ezzel a módszerrel hatékonyabban képesek elkülöníteni a különböző hulladék anyagokat, mint a hagyományos gyűjtőszigeteken - közölte Garai Ferenc.

Az öt helyi települési önkormányzat által birtokolt kft. mintegy negyvenezer ember hulladékkezelését végzi a térségben. A harminc alkalmazottat foglalkoztató társaság éves árbevétele százötven-kétszázmillió forint - mondta Garai Ferenc. Valamennyi, vagyis mind a tizenhét településen üzemeltetnek szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, ám ezek sokszor nem hatékonyan működnek.

Tapasztalataik szerint sokszor maguk a lakosok sem különítik el a különböző hulladékokat, illetve a guberálók még inkább összekeverik az anyagokat. Mindez pedig többletmunkát jelent a szétválogatásnál. Ebben a helyzetben döntöttek egy speciális húsztonnás szelektív hulladékgyűjtést végző autó beszerzéséről hétmillió forint befektetéssel.

Forrás: www.fogyasztok.hu