Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Használt? Használd!

  • 2010. augusztus 04.
  • juci

Tavalyelőtti szoknya, porosodó DVD gyűjtemény, rekesznyi befőttesüveg, javításra váró kenyérsütő, kinőtt gyerekruha, garázsban rozsdásodó kerékpár, soha ki nem nyitott könyv. Egyetlen - ám elég markáns - közös vonásuk, hogy évek óta nem használjuk egyiket sem. Akkor hát miért nem adjuk tovább őket? Ez a „zöld” megoldás bolygónknak is hasznára válik.

Abból kiindulva, hogy minél kevesebb új tárgy, eszköz legyártása és a meglévők minél hosszabb ideig történő használatban tartása kedvez a környezetvédelem ügyének, az elmúlt években számos érdekes és életrevaló kezdeményezés indult el hazánkban a használt holmik továbbadására. A „használt” szót eleve szkeptikusan fogadók számára jó hír, hogy meglepően könnyű új gazdát találni a számunkra már feleslegessé vált, ám minden szempontból harcképes holmiknak; s ugyanilyen meglepő – de örömteli – tény, hogy mások által kiszanált tárgyak közt sok, általunk szívesen továbbhasználható darab akad. Ráadásul ingyen.

Az egyik ilyen, a maga egyszerűségében is nagyszerű lehetőség használt kincsek továbbpasszolására illetve beszerzésére a „mindeningyen” levelező lista. Ez az ingyenes fórum azért jött létre, hogy a számunkra felesleges holmikat meghirdethessük, illetve olyan tárgyakat kérjünk, melyre épp szükségünk lenne. A lista használata díjmentes, és már nagy számú felhasználóval büszkélkedhet.

További tippek és az egész cikk megtekinthető itt: www.zoldbolt.hu