Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fokozza termelését a Fe-Group Invest

  • 2012. augusztus 08.
  • Scheuer Zsuzsanna

Granuláló és kristályosító szárítógépekkel és az ezeket kiszolgáló targoncával fejleszti technológiáját a budapesti Fe-Group Invest Zrt. A 43,3 millió forintos beruházáshoz az Európai Unió 57,6 százalékos, 25 millió forintos támogatást nyújt. A fejlesztés során a PET palack darálék feldolgozását magasabb hasznosítási szintre emeli.

Az 1994-ben létrejött Fe-Group Invest Zrt. az ország egyik meghatározó hulladékbegyűjtő- és feldolgozó cége. A vállalat legnagyobb mennyiségben műanyaghulladékokat dolgoz fel, de a papírhulladék forgalma is évek óta dinamikusan nő. Ez tette szükségessé a műanyag feldolgozó kapacitás jelentős fejlesztését, amit a cég a KMOP-2011.1.1.4/B kódszámú pályázat segítségével, mintegy 25 millió forintos, 57,6 százalékos támogatással valósított meg.

A cég már eddig is a legjobb minőségű mosott PET darálékot gyártotta, de most a projekt kapcsán a fejlesztéssel eléri, hogy élelmiszeripari minőségű regranulátumot bocsásson az ipar rendelkezésére. Ehhez kristályosító szárítórendszert, valamint egy új, óránként 450 kg teljesítményű extruder sort vásárolt. Az új beszerzésű gépeket egy 3 tonnás, szintén új beszerzésű targonca szolgálja ki.

Fe-Group Invest Zrt.