Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ficserke nyári napközis táborok 2011

  • 2011. július 12.
  • Géczy Anna
Élményekben gazdag, tartalmas nyarat szeretne gyermekének? Képzett pedagógusaink várják Őt a Ficserke napközis táboraiban! - Kreatív kézműves alkotótábor óvodásoknak (3-6 éveseknek) Időpont: 2011. július 18-22. - Kreatív angol tábor (4-9 éveseknek) Időpont: 2011. július 18-22. - Montessori tábor óvodásoknak (3-6 év) Időpont: 2011. július 25-29. - Környezetvédelmi tábor (3 korcsoportnak: 3-6, 6-10 és 10-14 éveseknek) a Humusz önkéntesei segítségével

Ficserke nyári napközis táborok 2011

 


Kreatív kézműves alkotótábor óvodásoknak (3-6 éveseknek)

 

Időpont: 2011. július 18-22.

Az egy hetes foglalkozás alatt az énekesmadarak témakörével foglalkozunk. Minden nap lehetőség nyílik egy-egy kreatív rajzos feladat ( rajz, festés, krumplinyomda, kollázs, montázs) segítségével megismerni egy-egy madárfajt. A kétdimenziós feladatok után délután három dimenzióban gondolkodunk tovább: ujjbáb, zacskóbáb, kisebb tárgyak (pl. kitűző) készítése gipszöntéssel, batikolunk, papírmasét készítünk. A feladatok fejlesztik a kézügyességet, a szín és a plasztikai érzéket.

Az alkotótáborokat Szabó Henrietta fiatal festőművész vezeti, aki sok tanítási tapasztalattal is rendelkezik.

A foglalkozások mellett lesz sok pancsolás, csúszdázás, homokozás az udvaron.

 

 

Kreatív angol tábor (4-9 éveseknek)

 

Időpont: 2011. július 18-22.

A gyerekek életkorának és érdeklődésének figyelembevételével válogatjuk össze a programokat, amelyben a mozgás, dráma, kézművesség és zene egyaránt szerepet kapnak. Egész nap angolul beszélünk, játszunk, hogy a gyerekek természetes úton csipegessék fel a nyelvtudásukat. Az angolul egyáltalán nem beszélőktől a kétnyelvűekig mindenkinek mozgalmas és fejlesztő programokban lesz része. Friss levegő és esővédett helyek egyaránt garantáltak. A foglalkozások mellett lesz sok pancsolás, csúszdázás, homokozás.

 

 

Montessori tábor óvodásoknak (3-6 év)

 

Időpont: 2011. július 25-29.

5 nap, 5 Montessori fejlesztési terület. Önállóan öltözködünk, öntögetünk, hajtogatunk. Fejlesztjük érzékszerveinket. Játékos formában ismerkedünk a számokkal és a betűkkel. A kertben gondozzuk virágainkat és megfigyeljük a kiskerti madarakat. Sokat mozgunk, énekelünk. Közösen is készítünk Montessori játékokat. Az elkészített tárgyakat a gyermekek a hét végén hazavihetik, melyek mindegyike saját kis „Montessori dobozuk” részét képezi.

A foglalkozások mellett lesz sok játék a szabadban: pancsolás, csúszdázás, homokozás.

 

 

Környezetvédelmi tábor (3 korcsoportnak: 3-6, 6-10 és 10-14 éveseknek):

 

Időpontok:

- 3-6 éveseknek – 2011. augusztus 1-5.

- 6-10 éveseknek - 2011. augusztus 8-12.

- 10-14 éveseknek – 2011. augusztus 15-19.

 

A tábor fő célkitűzése a környezettudatos gondolkodás elindítása a gyerekekben. Végiggondoljuk, melyek azok az eszközök a háztartásban, amelyek nélkül gondtalanul élhetnénk mindennapjainkat tovább. Megbeszéljük, hogyan takarékoskodhatunk a vízzel, hogyan előzhetjük meg, hogy rengeteg hulladék kerüljön az otthonunkba. Vásárolunk a piacon, elkészítjük saját uzsonnánkat friss termékekből. Cserebere börzét tartunk. Feltérképezzük lakóhelyünkön a környezeti szempontból „jó és rossz” helyeket. Mindezt persze játékos formában, a korosztályoknak megfelelő játékokkal és a Humusz önkénteseinek segítségével. Ellátogatunk a Humusz-házba is és végigjárjuk az ottani tanösvényt. (www.humusz.hu )

A foglalkozások mellett lesz sok pancsolás, csúszdázás, homokozás.

 

Információ minden fenti táborhoz:

 

A táborok helyszíne:

 

Ficserke Családi napközi

1223 Budapest, Rózsakert u. 63.

 

További infó, jelentkezés:

 

06 20 938 8614

[email protected]

www.ficserke.hu

 

Tudnivalók a jelentkezéshez:

 

A nyári táborokat témánként és korcsoportonként heti váltásban szervezzük.
Az egyes táborok indulásához minimum 5 gyermek jelentkezése szükséges.

A nyári tábor heti díja egységesen 24.500 Ft + opcionális a napi étkezés.

A napi 3 étkezés díja 700 Ft/nap (tízórai, ebéd, uzsonna), de aki szeretne, hozhat magának otthonról elemózsiát.


A tábor díja magában foglalja a témák megvalósításához szükséges anyagok és eszközök biztosítását, külső programokat és a szakképzett táborvezetők figyelmét.

A táborban programot és felügyeletet 8.00 - 16.30-ig biztosítunk. Korábbi érkezés és későbbi távozási időpontokról egyeztetés szükséges.

Beiratkozás a táborba 10.000 Ft előleg befizetésével lehetséges, legkésőbb a tábor kezdése előtt 3 nappal. A fennmaradó összeget tábor kezdéskor kérjük befizetni.

Testvér kedvezmény: 10%