Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy éves az Akli Major Piac

  • 2012. június 27.
  • Scheuer Zsuzsanna

Az Akli MajorPiac és az Akli MajorBolt megnyitásának 1 éves évfordulója alkalmából június 30-án, szombaton érdekes programokkal készül a piaci közösség az Akliba kilátogatók számára.

A piac ideje alatt színes programok keretében megtudhatjuk, hogy készülnek az Akli MajorPiacon fellelhető finomságok. A barokk konyhában a délelőtt folyamán mindennapi kenyerünké lesz a főszerep. A kenyérkészítés egész folyamatát végigkövethetjük a nap folyamán az alapanyagok összedolgozásától a sütésig.

Később a Bakonynektár méhészeti bemutatója során a méhekről, a méztermelésről tudhatunk meg érdekes információkat, és kóstolhatunk meg édes finomságokat.

Végül az Ivácson Kézműves Sajtok sajtkészítési bemutatóján megtudhatjuk, hogyan lesz a friss házitejből finom, tartósítószerektől mentes sajt.

A nemrég kialakított kovácsműhelyben Kondora Zoltán egész nap várja azokat, akik szeretnének közelebbről megismerkedni az üllővel, a kovácstűzhellyel és a tűzi fogókkal.

Akli Major közössége sok szeretettel vár minden új és visszatérő látogatót! Aki még nem járt Akli MajorPiacon, annak itt a kiváló alkalom, hogy érdekes programok közepette ismerkedjen a környékbeli termelőkkel, kóstolja meg a helyi finomságokat és járja be Akli Major zegzugos épületeit. Visszatérő és törzsvendégeinknek ezúton is szeretnénk megköszönni a belénk és termékeinkbe vetett bizalmat, a pozitív és negatív visszajelzéseket egyaránt, valamint a tartalmas, baráti beszélgetéseket. Az elmúlt egy év méltán igazolja, hogy a helyi termékpiacoknak van létjogosultsága hazánkban, és Akli MajorPiac megálmodói, termelői jó úton járnak a szemléletformáló kezdeményezéssel.

Forrás: zirc.blog.hu
Egyéb: facebook.com/akli.piac