Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

200.000 tál szárazeledel a menhelyi kutyáknak és macskáknak

  • 2013. november 28.
  • Pauló Gergő

Három magyarországi állatmenhely kap összesen 200.000 adagnyi szárazeledelt a Pedigree® és a Whiskas® márkákat forgalmazó Mars Magyarországtól. A majdnem ötszáz kisállat egy évnyi ellátására elegendő táp első szállítmányát november közepén adták át a MARS képviselői Esztergomban, Siófokon és Vácon. Minden, októberben eladott szárazeledel után egy adag ételt ajánlott fel a két márka hazai állatotthonok javára.

54 raklapnyi Pedigree® és 8 raklapnyi Whiskas® szárazeledel jut három szerencsés menhelynek, azaz összesen mintegy 19 millió forint értékű kutya- és macskaeledellel támogatja a két márka a hazai gazdátlan kisállatokról gondoskodó intézményeket, így azoknak egy évig nem lesz gondjuk az állatok megfelelő táplálására. Az adomány következtében felszabaduló anyagi forrásokat a menhelyek fejlesztésre, felújításra fordítják.

Pedigree, Whiskas adomány

Minden egyes, októberben eladott adag Pedigree® és Whiskas® szárazeledel után egy adag tápot tett félre a két márka, hogy a rászoruló intézményeknek adományozza. Az így összegyűlt 200.000 tálnyi szárazeledelt a következő intézményeknek adták át a MARS képviselői novemberben.

  1. Az esztergomi Bogáncs Kisállatotthon, ahol 103 kutya és 25 cica örülhet az adománynak, és ahol az idei árvíz okozta károk javítását fedezik az amúgy élelemre szánt, de így felszabaduló összegből.
  2. A Siófoki Állatvédő Alapítvány, ahol 180 kutya és 80 cica lakik majd jól egy éven keresztül, az így megtakarított pénzből pedig sármentesítési munkálatokat hajtanak végre.
  3. A váci Zöldmenedék Állatvédő Alapítvány, ami 100 cica számára biztosít otthont, és ahol az adománnyal megspórolt összegből kerítést építenek, így 200 kutyának tudnak majd megfelelőbb körülményeket biztosítani.

A hazai menhelyek közül A Magyar állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSZ), valamint a Pedigree® és a Whiskas® képviselői együtt választották ki a nyerteseket.

Forrás: MARS Magyarország (sajtóközlemény)