Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sikeres fellebbezés

  • 2010. szeptember 04.
  • Molnár András
Szerző: 
Molnár András

Több civil szervezet fellebbezése nyomán az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség elutasította a Nyergesújfalu melletti mészkőbánya bővítését, a cég megfontolja a következő lépéseket. - adta hírül az MTI.

"Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, a Válaszúton Alapítvány és a Zöld Sziget Tát és Térsége Környezetvédelmi Egyesület közös közleményben tudatta szerdán az MTI-vel azt, hogy üdvözlik a mészkőbánya tervezett bővítésének az elutasítását. A közlemény utal arra is, hogy az elsőfokú környezetvédelmi engedélyt a civil szervezetek fellebbezése nyomán vonta vissza a másodfokon eljárt hatóság." - közölte az MTI.

A mészkőbánya bővítése körüli tiltakozásról a Humusz.hu többször is beszámolt, a felmerülő környezetvédelmi problémákat megfogalmazó tiltakozást pedig Pirománia weboldalunkon is közzé tettük. Az MTI által közölt legfrissebb hírben említett erdőterület megszűnésén kívül égetőmű is épült volna a bővítés során.

A bányát bővítő vállalat, a Holcim illetékese az MTI-nek arra a kérdésére, hogy a bánya bővítése nélkül mi lesz az építeni tervezett cementgyár sorsa, azt válaszolta: a cég megfontolja a következő lépéseket.