Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékcsökkentők csúcstalálkozója

  • 2013. december 05.
  • Bogi

A Nulla Hulladék Hét alkalmával 2013. november 29-én, a Humusz Házban került megrendezésre a Hulladékcsökkentők csúcstalálkozója.

Hulladékcsökkentők csúcstalálkozója

A rendezvényt komoly előkészületek előzték meg, hisz nem kevés ember részvételére számítottunk. Előzetes reményeinknek megfelelően igen szép számmal képviseltették magukat a pedagógusok, az önkéntesek, a cégek képviselői, de a lakossági oldalról magánemberek is érkeztek.

A csúcstalálkozón bemutatásra került az Ökoiskolák és Zöld Óvodák támogató programja is. A program az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében valósul meg, melynek célja a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősödése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának növekedése és a Natura 2000 területek ismertségének növekedése.

Csúcstalálkozóhoz illőn elnöki köszöntővel indult a program, melyet "környezettudatosság óra" követett. Az érdeklődők végigmehettek a tanösvényünkön, majd az önkéntesekhez szóltunk, hiszen nélkülük nem Humusz a Humusz! Kis teremrendezést követően előkerültek a kézműves eszközeink. A tetra-pack pénztárca és a gumibelsőkből gyártott újrahasznált alkotások látványa a legfiatalabbtól a legidősebb résztvevőkig mindenkit cselekvésre késztettek. Levezetésképpen, a filmklubunk keretén belül - bár közel sem könnyű témaként - a Trashed című filmet néztük meg, amely a mozgókép segítségével próbált rávilágítani Földünk hulladék elleni harcának jelenlegi helyzetére. Jelentjük, egyelőre a hulladék áll nyerésre...


Mint minden humuszos rendezvényen, a kóstolnivaló most sem a máshol megszokott chips és kóla volt, láthatatlan kezek órákon át foglalatoskodtak az ökofrankó menü elkészítésével. A megmaradt szerény mennyiség alapján finom lehetett! :) 

Hulladékcsökkentők csúcstalálkozója

Köszönjük mindenkinek a részvételt, találkozzunk jövőre, vagy a legközelebbi rendezvényünkön! Egyébként pedig nyitva tartási időben bármikor! :)