Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hulladékcsökkentést szorgalmazták az uniós környezetvédelmi miniszterek

  • 2016. március 08.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

A hulladékcsökkentést és a hulladékok hatékony hasznosítását szorgalmazták az EU környezetvédelmi miniszterei Brüsszelben – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

 

A körforgásos gazdaságról szóló uniós terv a terméktervezés, a fogyasztás, a hulladékgazdálkodás és a másodlagos nyersanyagok területein irányoz elő új intézkedéseket.


A magyar delegációt vezető V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a közlemény szerint elmondta: Magyarország támogatja a körforgásos gazdaság megvalósítására vonatkozó uniós célkitűzéseket. Törekedni kell az életciklus-központú megközelítésre, arra, hogy a lehető leghosszabb ideig megőrizzük a termékek, anyagok és erőforrások értékét, és minimalizáljuk a hulladékképződést. A kitűzött céloknak és intézkedéseknek megfelelő hatásvizsgálaton kell nyugodniuk, figyelembe véve az egyes országok jelenlegi gazdasági-társadalmi helyzetét és hulladékgazdálkodási lehetőségeit.

Magyarország támogatja a gazdaságpolitika és a környezetpolitika szorosabb integrációját, különösen, ha ez újabb munkahelyek teremtésével, a versenyképesség és a társadalom jólétének, életminőségének javulásával jár együtt – olvasható a tárca közleményében.

 

forrás: zipmagazin.hu