Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

E-hulladék-feldolgozó épül hazánkban

  • 2006. július 26.
  • humusz
Új üzletágat indít Magyarországon a Remondis csoport, a világ legnagyobb hulladékkezelõ vállalkozása, amely egy elektronikai hulladékok feldolgozásával foglalkozó üzemet hoz létre Budaörsön - tudta meg Világgazdaság.

A Remondis Electrorecycling Kft.-t az idén tavasszal jegyezte be a cégbíróság, és a tervek szerint a vállalkozás 2007 első felében kezdi meg a leselejtezett elektronikai eszközök gyűjtését és bontását.

A társaság a beruházás összegét egyelőre nem hozta nyilvánosságra, ám egyértelműen a piacvezető pozíció megszerzését tűzte ki célul az e-hulladékok feldolgozása területén. Mindez jelentős ügyfélkör kiépítését igényli, hiszen az idén már 30 ezer tonna leselejtezett elektronikai eszköz visszagyűjtését lehet prognosztizálni Magyarországon, s a szakértők a következő évekre további gyors bővülést várnak ezen a területen.

Szennyvíztisztítással és vízgazdálkodással is foglalkozna a cég

A budaörsi csarnokban kap helyet az ugyancsak néhány hónapja megalapított Remondis Data Office Kft. is, amely a különböző adathordozók biztonságos megsemmisítését kínálja majd szolgáltatásként.

A Remondis kiterjesztené tevékenységét a szennyvíztisztítás és a vízgazdálkodás területére is, amellyel szintén egy önálló vállalkozás foglalkozik majd Remondis Aqua Kft. néven - írja a Világgazdaság.

forrás: www.mfor.hu