Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dühös a Napló stábja

  • 2006. március 30.
  • humusz

Idén új fejezet indul a "Fogadj örökbe egy szemétdombot!" akció életében. A TV2 Napló csapatánál betelt a pohár, elegük lett a nevetségesen alacsony helyszíni bírságokból és az egyre gyarapodó szemétdombokból, ezért azt ígérik: keményebbek lesznek, mint eddig.

A Napló stábja eszközrendszere teljes tárházát felhasználja: járják a városokat, településeket, leleplező riportokat közölnek a Napló-ban, a rejtett kamerás és kitakart felvételek helyett nyíltan bemutatják a törvénysértőket, ha kell, az arcukba vágják az illegálisan lerakott szemetüket. Emellett a törvényalkotóktól is kierőszakolják az ígéreteket a keményebb büntetésről.

Sváby András 2003 szeptemberében indította el csapatával az akciót. A civil kezdeményezéshez azóta több százan csatlakoztak: iskolák, önkormányzatok, cégek, civil szervezetek. "Idén változtatunk! A szemétdombok eltakarítása mellett leleplező riportokban fogjuk nyilvánosan szembesíteni a szemetelőket a saját hulladékukkal. Célunk, hogy a rendőrség keményebben lépjen fel a szemetelőkkel szemben. Aki miatt meghiúsul az új törvény, azt kíméletlenül szembesítjük korábban tett ígéreteivel" - nyilatkozta Sváby.

[origo]